Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaa oszaleje

poród

Polecane posty

Gość aaaa oszaleje

Dziewczyny jakie są sposoby SKUTECZNE na przyspieszenie porodu?? po prostu już wariuje, termin mam na 16 więc na tą niedzielę, wczoraj byłam u lekarza na wizycie, stwierdził, że jeśli do 20 się nie zacznie to znowu mam przyjść na wizytę. Tylko po co? to już przesada, chyba mój gin lubi pieniążki aż za bardzo... bardzo proszę o jakieś złote rady jak to zrobić, żeby się do tego 20 wyrobić? aaa i czy naprawdę bardzo szczupła kobieta nie jest w stanie urodzić sn? bo ja to się niby kwalifikuję do cc. Obwód bioder przed ciążą 65 cm obecnie mierząc pod brzuchem 90 cm.

Gość aaaa oszaleje
upup

Gość mama 6latki :))
Lataj po schodach, kup i parz liscie malin, bierz goraca kapiel, masuj sutki (mozesz wyciskac z nich troche siare). Jesli to nie pomoze tzn, ze jeszcze nie czas :)

Gość aaaa oszaleje
podobno chłopcom się nie spieszy i zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że to prawda i mój synek nie wybiera się na tą stronę brzucha, a ja tam bym chciała już go przytulić! ooo na pewno wypróbuję tych sposobów ;)

Ja przenosilam 5 dni dziewczynke i gin mowila mi zebym poszorowala podloge na kolanach chodzila po schodach zeby maz pomogl(wiesz co mam na mysli:)) a do tego jeszcze mylam okna i skakalam na pilce no i po 4 dniach od tych zabiegow wyszla moja mala:)

Książki mówią, że seks zwieńczony orgazmem może przyspieszyć akcję porodową. Jak również częste spacery (wówczas dzieciątko, które w osattnich tygodniach jest już obniżone i naciska macicę siłą grawitacji). Czytałam też o masażu ujścia pochwy przez połozne. Ale nie wiem na ile to prawda, u mnie się zaczeło dokładnie w wyznaczony dzień odejściem wód. To, że lekarz w tych dniach prosi Cie o częste wizyty to nie jest jakas anonrmalna sytuacja, to własnie bardzo dobrze. Jesli prowadzi Cię dobrze, upewnisz się, że wszystko z maluszkiem gra, bo pewnie oprócz nadania wziernikiem bada również KTG. A że wybrałas prywatnego, niestety to kosztuje ... Miednica jest mierzona w stosunku do wielkości dziecka z tego co pamietam i jesli lekarz sugeruje, że będzie ciężko, pewnie wie co mówi. Jeśli masz w planach CC, z doświadczenia pamiętam, że na CC zapisuje się kilka dni, tydzien po terminie i juz (jesli akcja sama się nie zaczeła). Nie ryzykuj z głupimi metodami nie mającymi medycznej zasadności - możesz zaszkodzic i sobie i dziecku. Wiem, że juz masz dość, ale pamiętaj to juz tylko dni, TYLKO DNI . Trzymam mocno ! :)

Gość aaaa oszaleje
Te ostatnie dni to się ciągną bardziej niż cała ciąża! hehe ja się na cc nie decyduję, chcę rodzić sn, a gdyby trzeba było to niech tną, ale sama się na to na piszę, nie chcę ;) Więc czekam na ten poród i czekam aa tak lekarz przykłada takie urządzonko do brzucha i słychać jak mojemu maluszkowi serducho puka :)

Gość mama 6latki :))
No jak ja mogłam zapomnieć o seksie! :D Właśnie! Seks! Najlepiej z orgazmem obojga, bo: nasz orgazm powoduje skurcze macicy ;) Natomisat sperma ponoć ma coś w sobie, co zmiękcza szyjkę... Zatem DUŻO SEKSU! Przed 6ciotygodniowym celibatem...:P

Gość aaaa oszaleje
hehe jak mój luby przeżyje ten celibat :D o jo joj już i tak rzadko do tego dochodziło, bo nie bardzo miałam ochotę, jedno szczęście że mój facet potrafi mnie do tego skutecznie zachęcać :D no i podobno sex ułatwia sam poród, prawda to?

Gość syneczkowo
u mojej koleżanki pomogło mycie okien umyła i pojechała na porodówkę a sex tez dobry jest

Gość aaaa oszaleje
kurde! to biore sie za okna póki pogoda jest! dziękii dziewczyny! :)

Gość Mjta
Witam ja urodzilam mojego synka w 41tyg5 dni i nic nie pomoglo zaden ze sposobow a i tak mi porod wywolywali ja przed ciaza tez bylam szczupla a urodzilam naturalnie a synek wazyl 4330 i 60 cm co prawda nacili mnie ale nie bylo tak zle buziaki

Gość aaaa oszaleje
Łał, to potężny mężczyzna będzie z Twojego synka! :) gratuluję, że udało Ci się urodzić takiego dużego chłopczyka :) Mój mały w 36 tyg ważył 2900 więc nie wiem ile może teraz ważyć, 40 tydzień skończy się w niedzielę. Tak jak termin.

Gość Mjta
Mi malego wywazyli na 3500 przed porode troche sie pomylili:-)a maly jest duzy ma 5 miesiecy a ma juz 80cm i wazy 11kg:-):-)

Gość aaaa oszaleje
Mjta to tak jak koleżance wymierzyli i się pomylili, jak wylądowała w dniu porodu na porodówce to miałby się urodzić 2900 a wyszedł 3560. Taka mała rozbieżność :D

Gość aaaa oszaleje
takakala dlaczego stosunków zaprzestać na czas ciąży? co za głupota? to jest najlepszy czas żeby pokorzystac ponoć, czemu dziecko miałoby urodzić się chore?

Zdrowe :) Ale przez nieprawidłowe ułożenie i brak postępu porodu urodziłam przez cc. 41 tc, 3850 g, 55 cm, chłopak :D

Gość aaaa oszaleje
takakala to była ironia z tą mała rozbieżnością...

Gość aaaa oszaleje
adsadsa no to mój mały jest ułożony prawidłowo, główkowo. Brzuch nisko, głowka też już jest nisko, nic tylko rodzić, ale mały jakoś nie chce heh

ja to nie wyobrażam sobie uprawiać seksu podczas ciąży ;/ boje sie że nie wiem urodzi się jakieś zboczone albo że najnormalniej w świecie to może zaszkodzić

Gość Mjta
A mi pomylili sie o 830g lekarz nie jest wstanie dokladnie wymierzyc dziecka u mnie bylo najgorsze to ze stwierdzili ze 3500 g dziecko jestem wstanie urodzic sn a maly byl o wiele wiekszy rodzilam 11godz ponad 2 godziny parlam a i tak lekarz i polozna mi pomogli:-)

Gość aaaa oszaleje
dziecko urodzi się zboczone hah :D Ty żartujesz?!

Gość Mjta
Ja cala ciaze nie uprawialam sexu ale tylko dlatego ze nie moglam bo miala operacej w 8tyg ciazy i lekarz zabronil ale jak bym mogla to oczywisie bym to robila ale dla dobra malego musialam sie powstrzymac

aaaa oszaleje jeju no nie wiadomo co może sie stać, ale lepiej dmuchać na zimne, nie łapać się za nos, nie patrzeć na otwarty ogień itp.

Gość aaaa oszaleje
zapytaj kochana lekarza czy są przeciwwskazania. Bo z tego co ja wiem to jeśli ciąża nie jest zagrożona i wszystko przebiega prawidłowo to można się kochać do woli :] nie wiedziałam tylko, że to może przyspieszyć poród :D Mjta dałaś radę i dobrze ;) fajnie, ze lekarz i położna pomogli a nie wysłali Cię od razu na cc i po sprawie.

Gość aaaa oszaleje
już wody mi odeszły..........!!!! :D