Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaOla1233

Analizer skóry - czy ktoś korzystał?

Polecane posty

Gość polaOla1233

Interesuję się kosmetologią i różnymi nowinkami. Ostatnio wyczytałam na portalu, o analizerze, który mierzy pod różnym kątem naszą skórę. Ocenia stan nawilżenia, wielkość porów, zmarszczek i jeszcze kilka rzeczy. Na koniec dostaje się podsumowanie badania z oceną naszej skóry i zalecenia co można z tym zrobić. To tak w wielkim wielkim skrócie. Jestem ciekawa czy ktoś już z tego korzystał w ogóle?Nie orientuję się na ile rzecz jest nowa i czy już ogólnie dostępna.

Gość eeeaaaacccc
szczerze mówiąc to nie słyszałam o czymś takim w ogóle więc tym bardzie nie mam pojęcia o używaniu tego -_-

mialam takie badanie. wyniki zaskakujace nie znam ceny tego urzadzenia ale podejrzewam ze konsultantki oriflame'u z dłuzszym stazem moga to zdobyc po nizszej cenie albo nawet za darmo. Mala skrzyneczka z dwoma kablami, jeden podajesz do reki a drugi przykładasz do twarzy i tam po sekundzie pokazuja sie lampki czerwone-zle nawilzona ziemolne bardzo dobrze itd

Gość polaOla1233
A możesz coś powiedzieć więcej o wynikach?Czemu zaskakujące?';) I serio mają to konsultantki oriflame? Bo o tym nigdzie nie znalazłam info. A dostałaś później jakieś rady odnośnie tego co dalej robić? Stosowałaś się do czego?

Gość alexandraOLKA
Ja też z czegoś takiego korzystałam, ale w salonie kosmetycznym, do którego już chodzę jakiś czas. Po prostu zaopatrzyli się w taki sprzęt i była to dla mnie miła niespodzianka. Co mogę powiedzieć o wynikach: no przede wszystkim okazało się, że mam bardzo przesuszoną skórę - ale fakt, mało co ją nawilżam. Albo inaczej - czasem nawilżam, ale rzadko złuszczam. Nie robię peelingów i wtedy jak nakładam krem to nie wchłania się on dobrze do wnętrza skóry tylko w ten martwy naskórek który właśnie wymaga złuszczenia. Ogólnie dużo mi to badanie dało - ale to grubszy temat :) Przede wszystkim wiem co teraz dalej. Wiem jakie zabiegi będą w tej sytuacji najlepsze żeby skóra wróciła do siebie.

Gość polaOla1233
A jakie zabiegi Ci zasugerowano? Skąd jesteś jeśli mogę zapytać, gdzie to robiłaś?

Gość alexandraOLKA
Ja po konsultacji ze swoją kosmetyczką zdecydowałam się na mikrodermabrazję. Będę robiła sobie serię tego zabiegu, za jakieś dwa tygodnie bo teraz jeszcze wyjeżdżam. Trzeba porządnie zabrać się za złuszczanie naskórka który mam, systematyczne oczyszczanie tej skóry i wtedy nawilżanie porządne. Dużą pracę muszę wykonywać w domu - tzn dla mnie dużą bo wcześniej mało co dbałam. Wieczorem po prostu demakijaż i to by było właściwie na tyle. A peelingi, kremy, maseczki były mi obce :D Ale mam nadzieję, że to się zmieni. W czerwcu biorę ślub i chcę moją skórę doprowadzić do doskonałości:P Ja jestem z Poznania i robiłam to w tym salonie http://galeriaimage.pl/ Po badaniu okazało się też, że mam już kilka niechcianych zmarszczek, ale na szczęście niewiele :P