Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T.Ere.Fere

Wierzycie w przeznaczenie? Że istnieje

Polecane posty

Gość T.Ere.Fere

ktoś komu jestescie przeznaczeni? Ze sie szukacie i nie zaznacie spokoju w zyciu dopoki sie nie odnajdziecie? W takie przyciaganie dusz?

Gość 40 stka;;
jesli tak jest, to moim przeznaczeniem jest samotnosc:(

Gość a powiem
ja wierze

Gość T.Ere.Fere
40 stka chodzilo mi o wiare w to ze jest ktos kto na was czeka Tak jakbyscie od zawsze czuli ze jest ze istnieje ale nie mogli spotkac.

Gość T.Ere.Fere
i takie ciagle przyciaganie szukanie nawet jak sie jest w zwiazku

Gość tristan345
Wszystkie kobiety, nawet te rozumne wierzą w przeznaczenie. No bo tak łatwiej zrzucić z siebie ciężar decyzji i ciężar ewentualnych swoich błędów. Ale jest z tym wielki problem: Kościół katolicki wskazuje że żadnego przeznaczenie nie ma. Nie jestesmy w niczym zdeterminowani i od naszych wolnych wyborów i współpracy z Bożą łaską będzie zależało jak potocza się wydarzenia w naszym życiu. No i tutaj człowiek wierzący nie ma problemu, Bóg mówi że nie ma przeznaczenia i ten co wierzy w Boga Mu ufa i w nie nie wierzy. Natomista niewierzący w Boga mają problem. No bo ateista nie wierzący w Boga a jednoczesnie wierzący w ponadnaturalną siłę kierującą życiem ludzi - to brzmi jednocześnie śmiesznie i głupio.

Gość vcuiop[;.,,
czyli wiara w Boga wyklucza wiare w przeznaczenie? Ale jest czesto cos takiego jakby cos wisialo w powietrzu jakas sila ktora ciągnie ludzi do siebie.

Gość tristan345
Wiara w Boga wyklucza istnienie przeznaczenie. Jednak są ludzie z którymi damy radę stworzyć szczęśliwy związek ale są tacy - z którymi nie. Pociąg możemy mieć jednak do obu. Bóg pomaga rozeznawać, którzy są którzy.

Gość vcuiop[;.,,
a co jeśli człowiek źle rozezna co mówi mu Bóg? Jak rozpoznać Jego natchnienia? Moze to tylko moje pragnienia?

"Wiara w Boga wyklucza istnienie przeznaczenie" Co za brednie. O Księdze żywota se poczytaj w Apokalipsie . . .

Gość Biedroneczka ;)
ja wierze i mam nadzieje że spotkam mojego przystojniaka wreszcie :D

" 22:05 [zgłoś do usunięcia]Biedroneczka ;) ja wierze i mam nadzieje że spotkam mojego przystojniaka wreszcie " Tak się nie jaraj, bo niektórym jest celibat przeznaczony . . .

Gość niezależna jesteś,że
Nie tylko jeżeli chodzi o miłość.Jestem pewien,że nasze życie co do zasadniczego jego toru jest z góry ustalone.Za dużo sytuacji to potwierdzających mnie spotkało,żeby w to wątpić.

Gość nici ALKKK
Tak jest tak czesto ze czuje ,się tą chemię ,to coś coś tak specyficznego ,że wiesz że to TEN to TA. Coś co nie daje zapomnieć nawet gdy nie jesteście razem.

Chociaż jak się określone szczegóły jego potoczą,to aż tak bardzo nie wiadomo.

Gość nici ALKKK
do niezależna jesteś,że- czyli wierzysz w to ,że cokolwiek zrobisz i tak zawsze będzie tak jak jest to już z góry istalone i nie masz na o wpływu ?

Gość Biedroneczka ;)
Tak się nie jaraj, bo niektórym jest celibat przeznaczony . . . Nieee ! po za tym spadaj na drzewo psujesz mi nastrój głupolu :P

Gość nici ALKKK
do Biedroneczka ;)- twoim przeznaczeniem bylo mieć dzisiaj zepsuty humor :p

Nie spotkaliście się nigdy z czymś takim,że chociażbyś stanął na głowie,to określonej sytuacji nie przeskoczysz w danym momencie,a nawet jak spróbujesz,to nic ci z tego nie wyjdzie na dłuższą metę,tylko się stresu nabawisz,tak jakby ci coś chciało powiedzieć,że to nie to lub jeszcze nie to.

" 22:05 [zgłoś do usunięcia]Biedroneczka ;) ja wierze i mam nadzieje że spotkam mojego przystojniaka wreszcie " Nie wiem co komu jest przeznaczone, ale każdy kij ma dwa końce. A nie miałem zamiaru komukolwiek psuć nastroju . . .

jak napisałem,co do zasadniczych torów naszego życia,jest to z góry ustalone,możemy się najwyżej starać,jak szczegółowo to się spełni

Gość przeznaczenie .....ciekawe
jęzeli ktoś ci jest przeznaczony to nie znaczy szczęśliwe życie u boku takiego człowieka...bo kto niby powiedział ze przeznaczenie jest dobre? No właśnie a wy się cieszycie

Gość nici ALKKK
ale czyz to nie oznacza że nie mamy wtedy wolnej woli ? wyboru? bo i tak bedzie tak jak ma byc ?

może i nie mamy

oczywiście,że samemu można wiele,ale w ramach,które wyznacza przeznaczenie

Gość ale masz kapitalny nick
Czarna niemrawa kotka :D:D:D:D:D