Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azzzzzzzdddsss

Czy moga skreslic dziecko z przedszkola gdy rodzic nie pracuje?

Polecane posty

Gość azzzzzzzdddsss

a jak skladalo papiery to pracowal? jak to jest?

Gość fannyhany
NIE MOGA CHYBA ZE NIE PLACISZ...

Gość azzzzzzzdddsss
place ale nie dawno stracilam prace. i zmjeszylam godziny. i corka chodzi na 8-15. bO CHCE by miala kontakt z dziecmi. rodzina mowi ze jak nie pracuje to po co daje dziecko do przedszkola czy nie szkoda mi kasy.

nie moga, nikt ci nie bedzie kazał nosic zaswiadczen ze pracujesz lub nie, liczy sie czas kiedy skladalas wniosek do przedszkola, ja bym zostawila dziecko w przedszkoli mimo braku pracy, jestem jak naajbardziej za tym, by dziecko rozwijało sie wsrod rówiesników

Gość azzzzzzzdddsss
mysle ze to chwilowe.Nie mama zamiaru dlugo siedziec w domu. Chcoc nie ukrywam ze dobrze mi. mam czas na wszystko.Jestem spokojniejsza niz jak pracowalam. i wieej czasu dla dziecka.

Gość jmjmjuyuum
u mnie w przedszkolu są dzieci zapisane na co najmniej 8 godzin - tylko takie przyjmowano. Mamy już na zebraniu zapowiedziane, że gdyby ktoś chciał zmniejszyć liczbę godzin, to wypisują dziecko. Żeby zmienić godziny trzeba złożyć wypowiedzenie zmieniające a przedszkole musi to wypowiedzenie przyjąć, czyli się zgodzić, jak się nie zgodzi (a nie zgodzi się na 100 %) to umowa ulega zerwaniu i przyjmują dziecko z listy rezerwowej, oczywiście też chętne na co najmniej 8 godzin. Takie życie.

Gość Alexis Colby
U mnie nie przyjmą jak rodzice nie pracują.Muszą oboje pracować. I dziecko musi samo umieć załatwić swoje sprawy w wc bo tez nie przyjmą.

Gość wydaje mi sie ze nie moge
przeciez rodzice moga pracowac na zmiany i nie ma potrzeby zeby dziecko siadzialo tak dlugo w przedszkolu .

Gość jlkjljljljljljkj
nie ma potrzeby, masz rację, wcale dziecko siedzieć nie musi tyle godzin, chodzi o to, żeby tyle było w umowie, a być w przedszkolu może i 4 godziny, ważne żeby płacić za 8.

Gość jlkjljljljljljkj
Ja tez nie mam potrzeby, żeby dziecko było w przedszkolu 8 godzin. Natomiast musiało być zapisane na 8 godzin (od 8 do 16-tej) bo inaczej by go nie przyjęli. Mąż pracuje od 10-tej do 18-tej, ja od 7.30 do 15.30. Dziecko jest w przedszkolu od 8-mej, choć mogłoby od 09.50 bo: - śniadanie jest o 08.30, jeśli przychodziłby po śniadaniu i tak trzeba by za nie płacić; - ma 6 lat więc obowiązuje go obowiązkowa podstawa programowa która jest realizowana od 8-ej do 13-tej, więc w tych godzinach każdy pięcio- i sześciolatek musi być w przedszkolu.

Gość jlkjljljljljljkj
Źle napisałam - nie tyle by go nie przyjęli, tylko zapisaliby go do grupy popołudniowej, która jest 5-godzinna - od 14-tej do 19-tej. Też mi interes - miałabym dziecko w domu dopiero na noc, a od 10-tej do 14-tej i tak musiałabym mieć nianię,

Gość strasznie to niesprawiedliwe
takie zmuszanie

mogą skreślić z listy jeżeli tak jest w umowie :) mnie dziecko skreślili jak nie doniosłam zaś że pracuję, pani dyr mnie o nie poprosiła po tym jak przez 2mce siedziałam w domu na wypowiedzeniu

Gość a skąd pani dyrektor
wie że siedziałaś w domu? Ja mam taką sytuację, że pracuje w domu i co? chyba moja spraw, gdzie działalość wykonuje, nie? ...pieczątka na dzień składania podania była, była, no to moim zdaniem wszystko ok, przynajmniej odkupkac, już 2 dziecko do przedszkola chodzi i się nie czepiają.

bo się niefortunnie wygadałam, że dostałam wypowiedzenie, ja obecnie tez pracuje w domu, ale mogę przynieść dokumenty na to że w tym domu pracuję :)