Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaprzyszłegoprzedszkolaka

Czy przedszkola inwestują w .....

Polecane posty

podkładki higieniczne na muszle klozetowe? Czy dzieci mają możliwość podłożyć sobie taką podkładkę zanim usiądą czy siadają na gołą deskę na której ktoś siedział ? Chciałam wiedzieć jak to jest w państwowych przedszkolach. Do zapisów i znalezienia przedszkola mam jeszcze trochę czasu ale już zastanawia mnie jak to od tej strony funkcjonuje . Higiena w WC to sprawa ważna dla dzieci chłopców i dziewczynek a tych ostatnich jeszcze bardziej.

Gość natalia870206
a ty mówisz o polskich przedszkolach ??

Tak :) . Czy to jest odpowiedź? ;)

Gość kreolka___
chyba zartujesz

Pierwsze dziecko chodziło do przedszkola w Wiedniu (mieszkaliśmy 5 lat w Austrii) i tu takie podkładki były wymogiem więc jestem ciekawa jak to jest w kraju.

Hmmm, tego się spodziewałam.

Gość natalia870206
nieeee... chciałam wyrazić zdziwienie w twoja naiwność:D wątpie by inwestowały, w państwowych zwalniaja personel bo szukaja oszczędności a ty chcesz podkładek ? z tymi podkładkami to w ciągu prawie 30 lat życia spotkałam się tylko raz w publicznej toalecie ( w restauracji ) :D

Gość Słuchaj w naszych
przedszkolach nie spotkałam się z tak zaawansowaną higieną ale ja córcę daję do plecaczka kilka takich podkładek i sama je bierze i nakłada jak ma potrzebę a potem wyrzuca do kosza na smieci (panie o tym wiedzą i same sugerują by takie dzieciom dawać ).

Gość poroocznikova
Nie wiem,czy zawsze inwestuja w mydlo i reczniki papierowe. nakladek raczej bym sie nie spodziewala

No cóż, dla mnie to bardzo normalna sprawa bo wiadomo że dzieci są różne, jedne zrobią kupę do spływu inne rozmarzą nią po deseczce a pani sprzątająca nie zmywa tego po każdym dziecku i w sumie taki 3 latek tez chyba nie będzie pilnował czy odcień deski jest idealnie biały czy juz beżowy. Chyba w takim razie trzeba będzie podawać małej podkładki.

Dziekuję wam za wpisy

Mamaprzyszłegoprzedszkolaka - przyucz do układania papieru:) ja w ogóle nie dotykam sedesu w publicznych ale dzieci może jeszcze nie umieją się tak wygiąć ;)