Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnazmiana.dla mamy

7miesięczne niemowle budzi się 3x na jedzenie w nocy

Polecane posty

Eryk właśnie skończył mi 7miesięcy. W nocy budzi się mi 3x i zjada 120-150ml mleka z kleikiem. To chyba za dużo jak na noc? Co zrobić żeby się tak nie budził? Woda, herbatka smoczek nie pomagają a tylko bardziej go budzą a on w krzyk że chce jeść :/

Gość to maszzz
przerąbane szczerze mówiąć. Moj synek tez ma 7 miesięcy i przesypia cała noc....zapytaj pediatry, a moze on chce poprostu spać przy Tobie???w łozeczku spi??

Może a mało najada się przed snem, nam lekarz kazał dosypywać mleka do kleiku/kaszki żeby było wartościowsze i potem od razu dziecko przesypiało więcej na raz. Albo może nauczyliście dziecko, że za każdym razem jak tylko sie obudzi pierwsze co dostaje jedzenie i teraz zawsze tego oczekuje.

Gość ktomożeeee
myślę że nic nie zrobisz bo jak już tak ma rozepchany żołądek no to nie bedziesz go przecież głodzić. Ale współczuję tego wstawania - mój synek też ma 7 miesięcy skończone i budzi mi sie czasami tylko ok 4 rano albo dopiero o 6 rano.

Eryk urodził z dużą wagą bo ponad 4kg... do połowy czerwca był na cycu. Potem mm i jedzonko. W ciągnu dnia zjada: około godz. 8.00- 150ml kaszki około godz. 12.00 obiadek około 16.00 150ml plus kleik i około 19.00 też 150ml plus kleik, więcej w niego nie wepchnę i potem mam 3 pobudki w nocy :/ śpi w swoim łóżeczku. Próbowałam już dawać mu wodę ładować smoczek ale kończyło się krzykiem. W sumie tylko tak dwa dni próbowałam bo wolałam zrobić mu mleka i iść dalej spać/pobudka dla mnie trwa 10minut/. Czy więcej dni tak robić i jak to robić żeby może go oduczyć tego?

Moja mama mówiła że ja jak miałam rok to często dawała mi jeść w nocy, brat natomiast przespał całą noc. Kurcze co tu zrobić żeby ograniczyć to jedzenie do jednego wstawania

Gość kasoaia
każde dziecko jest inne. mój syn jadł regularnie w nocy do skonczenia roku! i też nic innego nie pomagało, woda, lulanie, przytulanie, tylko mleko, zjadł butle i spał dalej :) taki urok.

Z tego wyniki, że w dzień zjada 4 posiłki? Ja bym zmniejszyła przerwy między posiłkami, żeby piąty wepchnąć. Może w dzień się nie najada. Mój ma skończone 7 miesięcy i je 6x na dobę, ale w nocy tylko raz tak ok. 4tej, 5tej a reszta to w dzień.

Tylko proszę mnie źle nie zrozumieć. Ja mogę wstawać w nocy i robić mu butle, bo i ja przy okazji do wc. Chodzi mi tylko o to, że jednak wg mnie to za dużo jak na noc żeby wypijał mm z kleikiem jakieś około 450ml

Endlessly- nie ma sznas na częstsze posiłki, chyba że będe dawać 120ml albo mniej to wtedy tak. On więcej nie zje jak 150ml i to jest max. Wcześniej to jadł co 2godziny po około 100ml, ale noce były takie same.

Gość opop0-
nie za dużo, mały je tyle ile potrzebuje, mlekiem mu krzywdy nie zrobisz :) za jakiś czas bedziesz musiał ograniczać słodycze itp

Nie ma szans karmić Go w dzień co 3 godziny np.? No to chyba musisz to przeczekać. Moja córka przestała się budzić do jedzenia jak miała 3 miesiące a syn ma 7 i jeszcze raz zawsze mu wyskoczy więc wszystko zależy od dziecka.

Endlessly-niestety nie ma sznas, on nie tknie mleka czy jedzenia jak nie jest faktycznie głodny. Przcież nie będę mu dawać mniejszej porcji mleka bo i on będzie niedojedzony i będzie mi marudził ani też nie właduję w niego na siłę co 3 godziny bo będzie ulewać jak go znam....

Oj, może Mu mlekiem krzywdę zrobić. Męża siostra ma syna, który ma niespełna 4 miesiące a waży dobre 10kg i wygląda okropnie. Bo rozepchali Mu brzuszek.

Acha dodam że on w dzień śpi mi około godzinę, wstaje około godziny 5 a idzie spać około 20, czasem wcześniej.

No to Eryk urodził 4010gram i 56 cm, teraz waży około 10kg może 9kg, ale ma jakieś 80cm

A szwagierki syn jest młodszy od mojego o 3,5 miesiąca a cięższy o co najmniej 1kg. Jeżeli nie jest w dzień głodny to nie przekarmiaj. Przyjdzie czas to oduczy się jedzenia w nocy.

Tłumaczę sobie że tak je w nocy bo raczkuje, wspina się, szaleje, podciąga itd... to i w nocy che więcej jeść a w dzień no cóz brakuje mu czasu czy co ? :)

U mnie synek ma prawie 2 lata a mam to samo, to już u dzieci normalne i ciężko oduczyć tego, próbowałam już różności i dalej nic nie pomaga, jest to samo, płacz mama mniam mniam.

Gość Szkoda że w temacie nie ma
Mój urodził się z podobną wagą ale w tym wieku jadał w nocy tylko raz. Myślę że ma rozciągnięty żołądek i przez to częściej go ssie i odczuwa głód. Trzeba robić roraz rzadze mleko. Najpierw podaj jedno mleko takie jak zwykle, drugie mleko zrób na dwóch kobiałkach mniej i tym sposobem stopniowo żołądek przyzwyczai się do mniejszej ilości kalorii aż wystarczą dwa posiłki a potem jeden. Powodzenia.