Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bosch111

Matki nastolatków!

Polecane posty

Gość bosch111

Moje dzieci mają jedna 18 lat,a druga 13, razem z mężem wyjeżdżamy na weekend i chcemy je zostawić pod opieką dziadków. Starsza jest zbulwersowana- jej znajomi są zostawiani sami w domu odkąd mieli 14 lat, a ja nadal jej nie pozwalam. W sumie jest dorosła, ale dziadkowie też wiecznie żyć nie będą, ale teraz się do mnie nie odzywa, mówi że jak ma pokazać samodzielność i dojrzałość jak jej nie chcę samej zostawić, ale ja jestem jednak zbyt przewrażliwiona, nie wiem czy coś jej się przez ten czas nie stanie, ale z drugiej strony, jednak jest dorosła. Co doradzicie?

Hm, jak miałam 17 lat to zostawili mnie samą w domu na miesiąc :D Imprezy nie z tej ziemi, ale chaty nie rozwaliłam ;) Zostaw ją i wtedy zobaczysz, czy możesz jej ufać!

a ja to własnie mialam na odwrót! jak rodzice mnie zostawiali to bylam grzeczna jak anioł, a jak byli to odwalałam :P

Gość kjlkjlkj
O matko :o Mnie matka zostawiała samą z bratem jak mieliśmy po 10 lat :o Chyba jesteś nienormalna. Masz zamiar je kiedyś zostawić same czy może do 30 roku życia będziesz niańczyć? Współczuję dziewczynom, bo jak się od Ciebie wyprowadzą (o ile to zrobią) to życia bez mamusi i bez opieki to będzie dla nich prawdziwy szok :o

Ja odwalałam, ale np. codziennie sobie sprzątałam całą chatę dla przyjemności (gdzie normalnie wołem trza mnie zaciągać), gotowałam dla siebie porządne obiadki (ani razu nie zamówiłam pizzy) i ogólnie fajnie mi tak było ;) Trochę dorosłości odczułam, bo jak po 2 tygodniach przewaliłam całą kasę, która mi zostawili, to głodowałam przez tydzień :o Ale w końcu znajomym powiedziałam co i jak i chodziłam do ich rodzin na obiadki ;)

Gość bosch111
Boję się, że moja starsza córa sprowadzi sobie po prostu jakichś gachów do domu i jeszcze młodszą nauczy jakichś dzikich sztuczek. :/ Może młodszą zawiozę do dziadków a starsza niech robi co chce, najwyżej sama dzieciaka będzie bawić...

Gość bosch111
oo podszywacz się odzywa ;D

Gość bosch111
Mieliście po 10 lat i zostawaliście sami w domu? :( Patologia jednym słowem.

Gość bosch111
o, i znowu ;D dziecko wyjdź z tego forum

Gość bosch111
to chyba moja młodsza córka się podszywa, pewnie wściekła jest gówniara, że się was radzę ;D

Gość ...Kasia.
Tylko Ty ją znasz, wiesz, czy jest odpowiedzialna, jakich ma znajomych i tylko Ty znasz odpowiedź na to pytanie. Są różne rodzaje młodziezy.

Gość spdf
No to może się umów z dziadkami, że będą do was przychodzić na kolacje? jak chce to niech wychodzi wieczorami, ale przynajmniej nie zrobi Ci dzikiej imprezy w domu