Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedroeczka28

Asystentka stomatologiczna

Polecane posty

Gość Biedroeczka28

Witam. Mam do Was pytanie. Szukam pracy, a w moim mieście bardzo ciężko o nią :( Szukam więc czegokolwiek! Mam wykształcenie ekonomiczne, więc niewiele ma to wspólnego ze stomatologią. Jednak pojawiło się u nas ogłoszenie na asystentkę stomatolog. Ogłoszenie w tej części o którą mi chodzi brzmi tak: "Do zadań wybranej osoby będzie należało: asystent /pomoc/ praca przy lekarzu dentyście Od kandydatów oczekujemy: wykształcenie: średnie zawodowe-asystent stomatologiczny doświadczenie zawodowe: uprawnienia/umiejętności/specjalność: inne: " Teraz mam pytanie dla osób bardziej zorientowanych (ja dopiero zaczynam szukac pracy). Czy jest sens złożyć tam CV i podanie? Czy odpadam na wstępie, bo jednak wymagają jakby nie było tego wykształcenie, tyle że poniżej nie wymagają doświadczenia jak widać, choć możliwe że jest to jednoznaczne z tym że ktoś jednak ma już takie wykształcenie, więc w doświadczeniu już nic nie pisali. Proszę pomożcie, bo bardzo chcę pracować, a pracy u mnie nie ma :( Czy mam jakiekolwiek szanse, czy to nie głupio z moim ekonom. doświadczeniem składać tam podanie?

Gość Biedroeczka28
Przepraszam za literówki i zamiast "dla", miało być "do".

Gość Koleżanka faraona
Raczej odpadasz na wstępie...przecież do tego trzeba mieć przygotowanie jak do każdego zawodu. Zrób sobie jakieś wyksz. policealne "technik pomoc stomatologiczna" czy coś takiego i będzie ok.

Gość do autorki....j
hej a utorko to nie prawda ze trzeba miec przygotowanie, nie słuchaj tego. moja kolezanka jest asystentka w Warszawie a jest po AWFie i nigdy wczesniej nie miała do czynienia z tym zawodem. więc składaj aplikację

Gość Biedroeczka28
To co przeczytałam utwierdziło mnie, że jednak można nauczyć się tego podczas pracy. Zresztą sama chodzę do dentysty i nie widzę żadnej specjalnej filozofii w pracy mojej asystentki. Trzeba znać nazwy wszystkiego, ale tego to chyba każdy może się nauczyć. Stomatolożka mówi jej co ma podać i ta podaje, to chyba nic trudnego. Poza tym odkażanie narzędzi, utrzymywanie porządku, umawianie pacjentów na wizyty, trzymanie lampy utwardzającej w ustach pacjenta, to chyba jednak nie takie trudne.

Gość Biedroeczka28
Dziękuję Ci za informację, właśnie też znalazłam takie wiadomości, co mnie ucieszyło!!!! Składam, trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!

Gość do autorki....j
ok :)

Gość vvvvvvvvvnnnnnnn
Witam. Mam do Was pytanie. Szukam pracy, a w moim mieście bardzo ciężko o nią Szukam więc czegokolwiek! Mam wykształcenie ekonomiczne, korwa ekonomik i podstawowej rzeczy nie rozumie, nie dziwie sie ze jestes bezrobotna chyba znowu ekonomik po szkole gownianej prywatnej:D:D:D

jednak wymagane jestdo teo doswiadczenie i jakas wiedza wiec wypadaloby miec to technikum.. a ty masz srednie cy wyzsze ekonomiczne?

Gość no rejczell/
Wiesz, moim zdaniem skoro zostaly stworzone specjalne szkoly przygotowujace do tego zawodu, to jak myslisz, czy pracodawca przyjmie kogos po takiej szkole czy osobe z innym zawodem? (juz pomijam jakiej uklady, znajomosci). Bo moim zdaniem, profejonalny specjalista bedzie dbal o fachowa kadre, a nie ludzi z przypadku.

Gość Biedroeczka28
Luska S. - mam wyższe ekonomiczne i pracowałam jedynie w tym zawodzie, ale nadszedł kryzys i straciłam pracę, zresztą nie tylko ja. vvvvvvvvvnnnnnnn - napij się melisy dziecino. Zdaję sobie jak najbardziej sprawę z tego, że jeśli jest ktoś kto owe wykształcenie potrzebne do tego typu pracy posiada, to ja nie mam szans. Teraz tylko należy się zastanowić, czy stąd nie ma tylu bezrobotnych, bo nie próbują, nie chwytają szansy, która być może jest, tego nie wiemy. WSZYSTKIEGO można się nauczyć, a jak ktoś nie jest idiotą, to tym bardziej szybko załapie o co chodzi. Być może to moja szansa na pracę, a ktoś kto mi odradza, to być może szuka pracy jedynie kierunkowo, to super, jeśli ma takie możliwości, ale u mnie nie ma niestety etatów na pracę w moim kierunku, zatem powinnam nie wysyłać nigdzie CV? :) W każdym razie dzięki za informacje, pogrzebałam w necie i naprawdę sporo asystentek dostało się z tzw. "ulicy" i pracuje latami na tym stanowisku, więcej informacji już nie potrzebują, Pozdrawiam wszystkich pesymistów 🖐️

Gość Biedroeczka28
miało być "nie potrzebujĘ"

Gość kicKicKic
adsadsa, ale w tej pracy nie ma nic nadzwyczajnego, uwierz. Ja konczylam 2 tyg. kurs i zdalam z palcem w tylku. To mozna zalapac w 3 dni.

Gość OponkaJaponka
ja studiowalam psychologie, wiec nie trzeba skonczyc zadnego kierunku pod katem stomatologii. Oczywiscie to zalezy od gabinetu w ktorym Cie zatrudniaja - niektorzy sobie zycza oczywiscie zeby byl skonczowny kurs czy studium asystentki czy higienistki stomatologicznej. Mnie nauczyli wszystkiego od podstaw, to sa banaly, zrobienie fleczera to kwestia 15 sekund wymieszania proszku z woda destylowana :] a wypelnienia sa juz gotowe w obecnych czasach, w strzykaweczkach ktore sie naklada na nakladacz tylko i od razu do zeba.

Gość kokokokoko
wiecie czy w Lublinie jest bezpłatna szkoła dla asystentek stomatologicznych?

Gość doraaaaaaaaaaa
Witam serdecznie zapraszam do zapisania się na kierunek Higienistka stomatologiczna w medycznym studium zawodowym w Puławach przy ulicy mickiewicza 29 nauka trwa 2 lata od poniedziałku do piątku szkoła jest bezpłatna .Rekrutacja potrwa prawdopodobnie do końca sierpnia Zapraszam serdecznie.

Gość gość
profesja w Lublinie higienistka stomatologiczna 260 zł tel: 81 534 66 07

Gość gość
czy ktos poleca studium www.dental.szczecin.pl ? proszę o pomoc :)

Gość gość

Czy mogę prosić o opinie na temat Plus edukacji we Wrocławiu? Zapisałam się tam na asystentkę stomatologiczną i chciałabym mieć pewność;)

Gość Okazja kurs 5-godzinny

Zapraszamy na kurs (5h )" Asysty ortodontycznej" dla asystentek i higienistek dnia 24 sierpnia 2019 we Wrocławiu,

Zapisy w biurze Plus Edukacji:), liczba miejsc ograniczona!! szczegóły można znaleźć na

FB-   https://www.facebook.com/Plusedukacja.Wroclaw  bądź tel. 717275032