Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żab-X

pamiętacie swój pierwszy topik na kafe?

Polecane posty

Gość dziady cz4
jeszcze moze windows 8 mnie rozrusza!

Gość dziady cz4
czasem mamy inne zdanie ale o kłotni nie ma co marzyć

"A Ty, Żabo, czytałam kiedyś, poznałaś swojego mężczyznę na kafe? " ­ zgadza się :P ­ samuel - zaraz lecę na zakupy, bo na razie nie mam z czego :D cholera, miałam wyjść 20 minut temu.

Gość dziady cz4
zeby mi chociaz na pieniadzach zalezało ale nie!

Gość dziady cz4
coś ty ja nikomu nie potrafie pomóc! moge cie tylko wkuwic wpienic i mnie bedziesz chciał zabić to zabij bo nie mam po co zyc

Gość dziady cz4
najwyzej dla zabawy powkurwiam znane osoby

no nie mogę. ale już lecę, bo mi hipermarket zamkną i będzie dupa.

Gość dziady cz4
moge moge sie rozstać

Nie pamiętam bo to dawno było, albo jakieś smęty, albo pytanie o kolor oczu (tak były moje ślepia na kafe:D). Nawet odnalazłam ten topik i mam to foto:classic_cool:

Gość dziady cz4
Chrzest i zapasy ja to mam o dzieciństwa i o tym pisze na kafe ale nikt nie czyta nikogo to nie interesuje pisze wiec dla siebie

Gość Ju... sentymentalnie
Ike, nie bądź wścibska. :P Nie ma czego rozwijać rozwijać, szczególnie że nie wiem nawet, na jakim koniu mój książe jeździ, choć nie ukrywam, że ciekawość zżera. :)

no, zakupy zrobione :) ­ będę robić penne ze szpinakiem i nie wiem, czy dodać tylko fetę, czy lazur też.

Gość schoulders
żabciu, podasz mi przepis ? :)

bardzo proszę :) ­ składniki: ­ - szpinak mrożony (całe liście) 450 gram - ja używam tego http://1.bp.blogspot.com/-3bOZJj5BkJQ/TbAow4I3ZVI/AAAAAAAAAF8/8dI1k-taDRU/s1600/IMG_6963+-+Version+2.jpg ­ - ser typu feta 200 gram (najlepiej miękki i nie żaden light, żeby się dobrze roztapiał) - ser lazur turkusowy - 1 op. czyli 100 gram - pół szklanki słodkiej śmietanki 30% - 2 średnie cebulki - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek ­ ­ cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na złoto na maśle lub oleju, potem zalewamy wodą i dusimy jakieś 15 minut, kiedy jest już miękka dodajemy szpinak i czekamy, aż się rozmrozi. jak będzie już rozmrożony dodajemy śmietanki, gałki muszkatołowej, czosnku i dusimy jakiś czas pod przykryciem jakieś 10 minut. dodajemy pokruszony ser feta i lazur, mieszamy aż się rozpuszczą. w razie nadmiaru wody odparowujemy ją aż do uzyskania pożądanej konsystencji, czyli raczej gęstej. przyprawiamy solą i pieprzem. ­ do tego dodajemy ugotowany makaron penne luby inny, podgrzewamy wszystko razem i gotowe :)