Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaranaratuturututu

jak delikatnie powiedziec bratowej zeby dawala dzieciom wode...

Polecane posty

Gość jaranaratuturututu

Moja bratowa w ogole nie pije wody, pije tylko soki lubi wody owocowe ktore z kolej tez zawieraja cukier, ma dwojke malutkich dzieci i im tez w ogole wody nie dawala od urodzenia , chlopiec ma 2 lata a dziewczynka roczek, te dzieci co troche siegaja po swoja butelke z sokiem... szkoda mi te maluchy bo uwazam ze woda jest lepsza i zdrowsza i przeciez bardzo wazna do pracy nerek, ale niestety ona nie lubi jak jej ktos mowi co powinna zrobic, ona stwierdza ze dzieci nie lubieja wody i nie bedzie im dawac :/ osobiscie nie mam dzieci, za pare miesiecy bede miala pierwsze dziecko, nie jestem doswiadoczona co do wychowania dzieci, ale taka rzecz wydaje mi sie naturalna hmm... jak to u Was? dajecie dzieciom wode do picia?

Gość jaranaratuturututu
przepraszam ale to nie obce dzieci, jestem ich ciocia !!

Gość kasiopo
podsuń jej jakieś artykuły o wyższości wody, wydrukuj coś z netu.

Gość mój syn tez dorasta w domu
soków się nie powinno pić na noc,bo powodują grzybicę w układzie pokarmowym a jeszcze u tak małych dzieci...:O powinna im dawac do picia wodę z syropem owocowym,ewentualnie samą wodę porozmwaiaj o tym ze swoim bratem,jak z nią ci niezręcznie

U mnie jest odwrotnie. Corka 3letnia pije tylko wode, nic innego nie lubi, a w rodzinie mi caly czas mowiqa, ze to niezdrowe i zadnych wartosci odzywczych nie ma:D Trudno poradzic, a co najwazniejsze trudno nawet bedzie te dzieci przestawic, skoro od zawsze pija tylko soki.

Gość woda to podstawa
soczki tez daję, ale w umiarkowanych ilościach, czasami jakieś napoje gazowane typu cola, ale to naprawdę rzadko, jakieś specjalne okazje muszą być - dzieci 6 i 9 lat

Gość ijgh
a co ciebie to obchodzi? moze bratowa uwaza, ze soki sa zdrowsze niz woda... ja swojej 2 mies. corce daje herbatke, a wody w ogole nie podaje... jakby mi sie ktos wtracal w wychowanie dziecka tak jak ty to bym go pogonila...nie znosze takich przemadrzalych i wiedzacych lepiej ludzi jak ty

Gość jaranaratuturututu
moj brat chce zeby pily wode, ale one juz tak zostaly nauczone, a jak on im daje wode to nie chca pic, ale nie dziwie sie skoro maja do wyboru sok albo woda :(( zeby to tylko stalo na sokach pelnych chemii, ale to jeszcze caly dzien maja pod reke mambi, jakies milki, kinder czekoldki itd.

Gość kasia zosia kasia
dużo jest takich ludzi którzy uważają że woda jest bezwartościowa, moja ciocia wciąz się dziwi że moje dzieci piją wodę, wg niej to bezwartościowy napój, wciąż podkreśla że ona swojej wnuczce, która sie opiekuje daje herbatkę z sokiem malinowym i cytyną... bo to przecież witaminy!!! (sok malinowy ze sklepu, gdzie maliny jest 1 % albo i mniej, reszta to cukier) a ja oszczedzam na dzieciach bo biedne wode musza pić :) (notabene lubią i sami po nią chetnie sięgają)

Gość luxaeterna
hehe dzieci nie lubia wody bo nie są nauczone ją pić. Niestety ale teraz bedą smakowac im słodke soczki, posłodzona herbata, coca cola itp:) Nie rozumiem dlaczego ludzie tak faszerują dzieci takimi rzeczami; danonki, kubusie itp. Po co to? Moje dziecko nie dotknie zadnego cukierka, ciastka, kubusia ani danonka przynajmniej do 3r zycia. I nie wydaje mi się zebym miała robic dziecku krzywde w ten sposób...

Gość luxaeterna
21:17 [zgłoś do usunięcia] ijgh a co ciebie to obchodzi? moze bratowa uwaza, ze soki sa zdrowsze niz woda... ja swojej 2 mies. corce daje herbatke, a wody w ogole nie podaje... jakby mi sie ktos wtracal w wychowanie dziecka tak jak ty to bym go pogonila...nie znosze takich przemadrzalych i wiedzacych lepiej ludzi jak ty Ty lepij idz po rozum do głowy bo bronisz swoim idiotycznych przekonań. Co złego jest w wodzie, ze rodzice nie chcą jej dawać dzieciom? Jest trująca? Lepiej faszerowac dzieci cukrem od małego?

Gość ddddddddddddcvvccxxxx
Wydrukuj kilka artyuułów z z netu, nalpeiej jakas fajna wieksza czcionką, żeby przykuwałao wzrok i zostaw w jej domu. Może sięgnie po to.

Gość jaranaratuturututu
do tej wyzej, to ze ona tak uwaza nie oznacza ze dobrze robi, chyba kazdy z nas wie ze to nie zdrowe, no ty moze jeszcze sie nie douczylas!! ja uwazam ze jak ktos ma dzieci to nic zlego w tym jesli poslucha co inni moga doradzic, bo moze akurat dobra dziecka w tym, ja sama sie jej wypytuje wiele rzeczy bo bede miala pierwsze dziecko, i nie widze nic zlego w tym jak np mi powie co powinnam szykowac dla dziecka przed przyjsciem na swiat a co po, przeciez jestesmy rodzina!!!!

Gość ddddddddddddcvvccxxxx
ijgh- A ja nie cierpię takiej ciemnej masy jak ty :-o niedouczona ciemna masa.

Gość 09009-0
" ja swojej 2 mies. corce daje herbatke, a wody w ogole nie podaje." to źle robisz, przyzwyczajasz ją do słodkiego, potem wody do ust nie weźmie. Warto przyzwyczajać malca do picia wody. Ziołowe herbatki są często dosładzane, a soki, nawet bez cukru, też są słodkie. Jeśli dziecko będzie pić ich za dużo, może to zaburzyć jego apetyt, a także spowodować niechęć do napojów, które nie są słodzone. W rezultacie maluch może zacząć odmawiać picia „zwykłej wody. A to właśnie ona najlepiej gasi pragnienie, oczyszcza organizm ze zbędnych produktów przemiany materii. Dziecko, które wcześnie polubi wodę, w przyszłości łatwiej oprze się gazowanym, słodkim, kalorycznym napojom.

Gość pitagoraska .,..
Ludzie najnormlaniej nie zastanwaiją się nad takimi rzeczami, jest bardzo wiele mam które, karmią swoje dzieci tak jak ich karmiono, czy to nie dobrze ze ktoś bardziej donformowany chce dla swoich bliskich jak najlepiej ?

Normalnie jej pwoiedznp "Dawaj dzieciom wode do picia a nie to badziewie z mozem cukru, bo dzieciaki beda miec prochnice"

Powiedz jej że woda jest zdrowsza i daj sobie spokój i zajmij się sobą i swoimi dziećmi, bo więcej nic nie możesz. To są jej dzieci i jak sobie zażyczy to będzie je poiła kawą parzoną.

Gość a ja mam 30 lat juz
na karku i nigdy nie pilam wody i dalej nie pije. Moje dzieci też nie piją wody tylko soki, wodę z sokiem, herbatę zwyklą i owocową, ziolka typu mieta czy melisa, mleko, kakao, kompot. Wszystko tylko nie wodę bo jej nie znoszą. Mój dziadek ma 84 lata i nigdy nie pil wody i nie pije nadal. Mowi ze woda jest dla konia a dla niego herbata, kawa, kompot ewentualnie kieliszeczek ;) Żadnej grzybicy nie miewa ;)

Gość jaranaratuturututu
dobry pomysl z tymi artykulami, chyba tak zrobie :) czasami mam wrazenie ze ona dziwnie na mnie patrzy bo ja z kolej bardzo duzo wody pije, minimum 2 litry dziennie :D nieraz sie mnie pytala jak ty to mozesz pic, blee... hehe :D

Gość to tylko ja, Benia
Ja codziennie dzieciom podaję napój - przegotowana woda[lub mineralna], cytryna i odrobina miodu. Latem dodaje jeszcze trochę mięty i schładzam w lodówce, w zimniejszych porach roku dodaje imbir i korzystam z termosów. Woda mineralna owszem, jest zawsze, ale dzieci wolą coś konkretniejszego w smaku, po wypiciu większej ilości wody mineralnej mają do niej obrzydzenie, żądają czegoś innego do picia, czegoś z konkretnym smakiem.

Gość ijgh
same jestescie ciemne masy... a gdzie ja napisalam, ze daje gotowe herbatki ziolowe... swiete krowy

Gość a ja mam 30 lat juz
i kto powiedzial ze herbata czy kompot musi byc z cukrem? Mozna poslodzić miodem albo nie slodzić wcale. Sok malinowy mam wląsnej roboty i jeszcze sliwkowy i agrestowy. Pyszne. Mięta z ogródka zalana gorąca wodą lekko oslodzona miodem i wystudzona. Ten napój w lecie ma najwieksze wziecie!

Gość jaranaratuturututu
do tylko ja, Benia ...nie mowie zeby im dawac tylko i wylacznie czysta wode, mozna im czasami dac jakies soczki dla zmiany, ale nie tylko slodkie napoje :/ ten starszy syn ma widoczna nadwage juz od teraz, i to pewnie przez tych cukrow...

Gość do ijgh
ale jesteś kobieto pusta, brak ci argumentów zamiast wycofać się kulturalnie z dyskusji to ty musisz sobie ulżyć i powyzywać ludzi :) to tylko swiadczy o twoim poziomie kultury. napisałas że dajesz herbatkę (szkoda że nie ziołowe chociaż) i wyśmiałaś ludzi którzy dają wodę bo ty wiesz najlepiej.

Gość wifigdansk
skoro bratowa twierdzi że : "dzieci nie lubieja wody i nie bedzie im dawac" to jej decyzja i nic z tym nie zrobisz skoro ona się nie zgadza na to co jej proponujesz.owszem jestes ciocią ale nie masz praw rodzicielskich , tylko rodzice wiec oni decydują o wychowaniu dziecka.gdyby bratowa w skrajny sposób łamała prawa dzieci to mogłabys to zgłosić to opieki spolecznej,ale nie sądzę zeby za podawanie soczku zamiast wody,opieka odebrala jej dziecko.

Gość ijgh
do ijgh - boze jakie puste niedouki tu siedza... czytaj ze zrozumieniem... gdzie wysmialam w swoim poscie osoby, ktore daja wode? a poza tym herbata moze byc tez ziolowa, czyli np. zalewam rumianek woda i mam herbate... moze zajrzyj do slownika i sprawdz znaczenie slowa herbata...

Gość ijgh
poza tym kto tu kogo wyzywa? cyt. "ijgh- A ja nie cierpię takiej ciemnej masy jak ty niedouczona ciemna masa."

Gość wifigdansk
ja osobiscie mam niedowagę a nigdy nie pilam wody,zawsze słodkie soki,herbaty itd,to kwestia genów.z kolei osoba z mojej rodziny pije TYLKO wode,podkreslam tylko bo naprawde tylko,nic innego i ma nadwagę.