Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trimer_ball

Prosty paradoks na który kobiety dostają gęsiej skórki.

Polecane posty

Gość trimer_ball
Za 2 miesiące będę miał awans i zmianę pracy. A chwila przerwy kazdem się należy, zwłaszcza jeśli jestem rozliczany za wyniki a nie za czas spedzany w pracy :)

to jest racja, z tym ze zawsze beda jakies wyjatki, nawet ostatnio czytalam ze pani Jadwiga Staniszkis dostaje mnostwo listow od zauroczonych nia mezczyzn, niektorzy sa znacznie mlodsi... ale poniewaz wiekszosc kobiet to bardziej panie Siwiec niz panie Staniszkis dlatego autor ma racje :classic_cool:

Przeca kobiety też mogą zarabiać i też sobie przygruchać jakiegoś młodego lowelasa w zamian za materialne wynagrodzenie. Faceci też z czasem brzydną i za seks muszą płacić. Jakby to pozycja społeczna wyłącznie się liczyła a nie wiek, sprawność i wygląd to 95% Polek wzdychałoby do Benedykta XVI.

Gość :/:/:/
Ahahahaha, a to dobre, ale się ubawiłam, dobre ;D Więcej takich tematów a od razu będę rozbawiona na cały dzien ;D

Gość za 12 min
" Za 2 miesiące będę miał awans i zmianę pracy. A chwila przerwy kazdem się należy, zwłaszcza jeśli jestem rozliczany za wyniki a nie za czas spedzany w pracy " wow. powodzenia w dalszej karierze w McDonaldzie :D

Gość trimer_ball
"lepiej to pojecie wzgledne w jakim sensie zatem?" Bardzie atrakcyjna jako kobieta dla mężczyny (bardziej ponętna, zdrowsza, motywująca mężczynę do zabiegania, większe szanse na urodzenie zdrowgo dziecka).

Gość za 12 min
to jak jeszcze jeden awans w szczebelku Mcdonaldu i wymieniasz swoja starzejaca sie dziewczyne na nowszy model? :D

Gość Jaaaaaa27777777
Jeśli dla Ciebie kobieta to jedynie wygląd to gratuluję. Nigdy nie będziesz naprawdę szczęśliwy.

Gość trimer_ball
Słowo paradoks zostało użyte bo większość meżczyn, ogłupiona przez kobiety, (którym zalezy na ukryciu niewygodnych dla siebie faktów), nie zdaje sobie sprawy że ich atrakcyjnośc wzrasta z wiekiem a kobiet maleje.

Jedne lubią starszych, inne lubią ich pieniądze; bogata starsza kobieta też może sobie znaleźć wielu "zakochanych". Mnie osobiście starsi faceci nie pociągają w ogóle. A bucowaci kasiaści faceci tym bardziej.

Gość jasne,ze prymitywy tm mysla
tak samo platilpwe lalki leca tylko ma bicepsy z tatuazem ( bo miesnie zapewniaja dobre geny). Automatyzm. Tyle,ze nie wszyscy dzilaja jak automay, czasem uzywaja mózgu.

Gość Kloeus
Kolejny temat zakompleksionego geja.

Gość mi mala ta sama
Bardzie atrakcyjna jako kobieta dla mężczyny (bardziej ponętna, zdrowsza, motywująca mężczynę do zabiegania, większe szanse na urodzenie zdrowgo dziecka). to sie zgadza, naturalnie:) ale rozumiem, ze piszesz o kobietach samotnych w srednim wieku? bo jednak wiekszosc przecietnych 30-latek ma juz meza, rodzine, dziecko, prace i srednio im zalezy, zeby inni o nie zabiegali i zeby rodzic wiecej dzieci innym facetom;) o ile uklada im sie z mezem i nie planuja rozstania/ nowego zycia.

Gość trimer_ball
"Jeśli dla Ciebie kobieta to jedynie wygląd to gratuluję. Nigdy nie będziesz naprawdę szczęśliwy." Nie jest możliwe bycie z kobietą która mnie nie pociąga fizycznie, chocby miała najlepszy charakter. Mam taką "przyjaciółkę" i choc wiem że jej osobowość "mi leży" to nei mógłbym się z nia związać bo robiłbym jej krzywdę, bo kobiety uwielbiają gdy ptak jej męzczyny staje na baczność na sama myśl o niej w intymnej sytuacji. Niestety na jej widok mój nie dyga.

Gość jasne,ze prymitywy tm mysla
a poza tym skad ty mozesz miec pojecie o tym, co mysli mezczyzna, skoro nie jestes facetem, tylko ciota siedząca na damskim forum?

Tyle,ze nie wszyscy dzilaja jak automay, czasem uzywaja mózgu.' tak.. to moze porozmawiajmy o twoim wyksztalceniu? dlaczego to ze ktos kieruje sie instynktem w sprawach uczuciowych musi oznaczac ze nie jest rozwiniety intelektualnie?

Gość mi mala ta sama
'Nie jest możliwe bycie z kobietą która mnie nie pociąga fizycznie, chocby miała najlepszy charakter' I bardzo slusznie, to zadne novum:) dziala tez w druga strone.

Wybacz, ale jakoś nie widzę, żeby moje koleżanki szukały sobie starszych facetów. A co by im stało na przeszkodzie, skoro wszystkie są młode i wg autora tematu w szczycie swojej atrakcyjności? Mają facetów rówieśników, bywa, że młodszych, bywa, że starszych ale góra o parę lat. I że co, że wszystkie są wyjątkami? Po co wiązać się ze starszym facetem, który ani wygląda, ani może, skoro można z młodym, atrakcyjnym, fajnym? IMO to właśnie panny, które prześpią się z kimkolwiek byle tylko ciągnąć kasę, a same nie umieją i nawet nie chcą zarabiać na siebie, są wyjątkami.

Gość :/:/:/
Panowie, przestańcie pieprzyć takie farmazony, bo już mnie brzuch boli ze śmiechu ;]

Gość Jaaaaaa27777777
Trimer oczywiście. Ale jeśli jesteś z kobietą to oznacza, że Ci się podoba. A, że z wiekiem trochę się zmieni to źle? To trzeba ją wymienić na młodszy model?. Jeśli dwie osoby się kochają to nie będą zwracały uwagę na kilka zmarszczek czy też podobne rzeczy, które przychodzą z czasem.

Gość Kloeus
Panie przestańcie zakładać takie same tematy o facetach.

a co to kobieta to tylko wygląd? wy jesteście tacy piękni po 40stce myślisz? brzydzę się starymi facetami, jak będę starsza to zadbam o siebie bo jestem atrakcyjna i taka zostanę i wezmę sobie młodszego

Wybacz, ale jakoś nie widzę, żeby moje koleżanki szukały sobie starszych facetów. ' tak, ja tez nie widze aby wiekszosc moich kolegow chodzilo z pieknymi modelkami. ten model jest powszechny w wielu kulturach, w historii bylo to wrecz notoryczne- kobieta musiala byc mlodsza. nie mowie ze tak jest teraz, obecnie wiele sie zmienia na polu spolecznym, ale musisz przyznac ze mloda samica i starszy samiec jest modelem bardziej naturalnym

Gość trimer_ball
"bo jednak wiekszosc przecietnych 30-latek ma juz meza, rodzine, dziecko, prace i srednio im zalezy, zeby inni o nie zabiegali" Tu nie chodzi o to by inni faceci zabiegali o mężatki. Tu chodzi że te 30 letnie już żony ze spadającą urodą każdego dnia, tracą to na co przyciągneły w największym stopniu męża. Jeśli mąz jest rodznny typ to zostanie, ale ogromna większość kobiet nie szuka "rodzinnych" typów, bo nei myśli co będzie 3, 5, 7 lat na przód. Tym większa sraczka ze strachu 30 paro letniej mężatki im więcej swojej urody rzuciała wtedy na front walki o względy tego faceta. Ona po prostu wie co go kręciło i wie że ona to traci z dnia na dzień.

Gość Kloeus
A który zechce starą babcię?

Gość mmLena07
przecież równie dobrze można w naszych czasach ten paradoks odwrócić, wystarczy, że celem w życiu kobiety jest rozwój osobisty, a nie zakładanie rodziny, dbanie jedynie o urodę i co? Ma możliwość rozwoju, nawiązywania nowych znajomości, naukę nowych języków, gromadzenia majątku. To już nie te czasy, gdy kobieta musiała liczyć na faceta lub na rodzinę, dziś równie dobrze może to przejąć na swój rozum. Wszystko zależy od tego co jest w życiu ważne. Przykładem jest moja ciotka, która teraz już jest wdową, niesamowicie inteligentna kobieta, zwiedziła pół świata, zna biegle cztery języki i dorobiła się sporego majątku. W ciągu ostatnich kilku lat kupiła 4 mieszkania, urządziła i je wynajmuje. Do tego jest zadbana, ale starzeje się z godnością. Tak też może kobieta żyć. Mężczyzni do niej ciągną, ma nawet jednego stałego 'wielbiciela', ale nie chce się już wiązać, jest w tym zresztą całkiem szczera. Ona nie udaje, że ma 20 lat, ma godność i jest wartościową osobą, która ciągle się rozwija i widać u niej zainteresowanie światem. Ten 'paradoks' o którym pisze autor dotyczy owszem dużej liczby kobiet, ale żadna z kobiet nie jest na to skazana i może spokojnie stać się wyjątkiem. Co by nie mówić, to żyjemy obecnie we wspaniałych czasach, gdy kobieta może dorównać w rozwoju i w budowaniu wolności finansowej mężczyźnie. Były czasy wcale nie tak dawno, że albo mogła zostać guwernantką, albo służącą ew prostytutką, albo żyła na garnuszku rodziny, czy mężczyzny. Wtedy takie zjawisko o którym pisze autor dotyczyło właściwie każdej kobiety.

To ja powiem tak: atrakcyjność faceta rośnie z czasem na STEROWANYM RYNKU MATRYMONIALNYM na którym związek to transakcja, pod warunkiem, że facet dba o pieniądze i karierę. Ale jeżeli już startuje z pieniędzmi to wiek nie ma znaczenia. Może mieć i 16 lat. Tyle że życie to nie sterowany rynek matrymonialny, już nie zawiera się (przynajmniej w naszej kulturze) małżeństw będących transakcjami, więc dla większości młodych kobiet, a większość z nich jest niezależna, atrakcyjność faceta z wiekiem MALEJE.