Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trimer_ball

Prosty paradoks na który kobiety dostają gęsiej skórki.

Polecane posty

Gość To ogólnie prawda, TYLKO ŻE
No i prawdą jest, że atrakcyjność seksualna kobiety spada z wiekiem (to jest oczywiste, po co zaprzeczać?), jednakże mężczyzny też (tak, tak, pomimo rzekomej kasy, pozycji itd., których tak naprawdę w realu ani dudu, no ale nie będzie że są). Spada bowiem mężczyzny sprawność seksualna (od około 19 roku życia zaczyna powoli, ale sukcesywnie spadać). I niestety tego żadna kasa nie zmieni, że faciowi nie staje ;)

Gość baleron na kosciach
no wlasnie, czmu tyle lysiejacych niespelna 30latkow wokol? do tego coraz gorsza jakosc spermy jest, to przez zanieczyszczone srodowisko?

"tak, i czesto pokazuja tych nmlodch mezczyzn ubranych w markowe, drogie ubrania, otoczonych pieknymi mlodymi kobietami i drogimi samochodami. moze odpowiedz dlaczego? " Ale jak to się ma do teorii, że męska starość jest atrakcyjna? :D I czemu w równie drogie ubrania ubiera się modelki, hm? Idąc za tą teorią młode kobiety powinno się pokazywać w reklamach wyłącznie otoczone kasiastymi staruchami, bo oczywiście wg waszej teorii każda kobieta właśnie tego pragnie... ALE NIE... Jak pokazują pary to oboje są młodzi i piękni. Ciekawe czemu! :D

Gość To ogólnie prawda, TYLKO ŻE
" chodzi mi o to ze bledem jest przyrownywanie kobiet i mezczyzn pod wzgledem wygladu poniewaz kazda plec kieruje sie innymi priorytetami w doborze partnera" Oczywiście, bo jest to czyste wyrachowanie. Panna lecąca na grubaska z kasą, robi to instrumentalnie, ale nie dlatego, że tak naprawdę on jest dla niej atrakcyjny (atrakcyjny jest jego portfel). W sumie mężczyźni są bardziej uczciwi - leci na młodą dupę, bo naprawdę jej pożąda :) Facet musi się zadowolić tym, że młoda żonka rzyga na myśl o seksie z nim, no ale porfel jej to wynagradza ;)

Gość Kloeus
Za dużo tu pada argumentów, a tak naprawdę to każdy broni swojej płci i koniec.

Właśnie. Tyle że większość kobiet nie poleci na nieatrakcyjnego faceta tylko dlatego, że ma on kasę (wiem, bo widzę po swoich koleżankach!!!). Dlatego stwierdzenie, że atrakcyjność faceta z wiekiem rośnie, jest z gruntu nieprawdziwe. Co było do okazania. :)

Gość phiphiiii
"Panna lecąca na grubaska z kasą, robi to instrumentalnie, ale nie dlatego, że tak naprawdę on jest dla niej atrakcyjny (atrakcyjny jest jego portfel). W sumie mężczyźni są bardziej uczciwi - leci na młodą d**ę, bo naprawdę jej pożąda Facet musi się zadowolić tym, że młoda żonka rzyga na myśl o seksie z nim, no ale porfel jej to wynagradza " oj tam oj tam już nie mów że panowie tacy uczciwi. Brzydkie panny ale kasiaste (albo z odpowiednich rodzin) nie mają problemów żeby znaleźć sobie fajnego faceta. Najwyraźniej dla panów ów portfel też potrafi wiele niedostatków ukryć. Panowie jak mogą też bardzo chętnie korzystają z opcji "ustawię się przez ożenek".

' Ale jak to się ma do teorii, że męska starość jest atrakcyjna? I czemu w równie drogie ubrania ubiera się modelki, hm?' patrz moj post wyzej. pisalam tez o czyms innym - CKM, Playboy to gazety ktorych celem jest pokazywanie nagich kobiet, podczas gdy targetem sa mezcyzni. Slyszlalas kiedys o 'Playgirl'? Podczas gdy ubrane modelki dominuja w prasie kobiecej. W prasie kobiecej dominuja tez zdjecia mezczyzn, ale wszystko co ich otacza swiadczy bardziej o prestizu i pozycji spolecznej niz mlodym wieku. A kiedy sa zdjecia mlodej, pieknej pary - sa, bo kazdy aspiruje do bycia pieknym, poza tym jak juz pisalam (meczy mnie juz to powtarzanie) dzisiaj widziamy pewne rozmywanie sie granic miedzy tym co kobiece i tym co meskie, i jest to w duzej mierze zasluga mediow...

Gość trimer_ball
Kobiety, mają to do siebie, że same często nie rozumieją dlaczego tak a nie inaczej się zachowały, dlaczego pociaga ich taki a nie inny mężczyna itd. Wląsnie mijałem na korytarzu kolezankę kobietę 32 lata. Ma faceta 60 letniego kardiologa, który miał 2 zony i ma córkę w jej wieku. Co do jej urody to mój kolega na swoim wieczorze kawalarskim wyznał po wódce, że ze wszytskich kobiet u nas pracy to ją chciałby zobaczyć nago (żenił się z inną). Dlatego gadanie kobiet, ze młoda dziewczyna z 10 lat starszym właścicielem hurtowni, widzi w nim portfel jest śmieszne. Widzi w nim męskie cechy takie jak zaradność, podwyższony status społeczny, bezpieczeństwo finansowe dla przyszłej rodziny. Męskie cechy= męska atrakcyjność. Ona nie widzi w niem portfela, widzi w nim mężczynę.

http://en.wikipedia.org/wiki/Playgirl :D Gdyby kobiet faktycznie nie interesował wygląd faceta to młodzi faceci w reklamach w ogóle nie mieliby racji bytu. Byłaby np reklama perfum obiecująca "skrop się tymi perfumami, a zaraz pojawi się koło ciebie jakiś starszy mężczyzna z pieniędzmi!" (plus ilustrujący to obrazek) Ale nie, reklamy perfum dla kobiet obiecują "skrop się tymi perfumami, a ten młody przystojniak będzie twój!" Dlaczego? :]

Gość trimer_ball
"Ale nie, reklamy perfum dla kobiet obiecują "skrop się tymi perfumami, a ten młody przystojniak będzie twój!" Dlaczego? :]" By naiwnym babom sprzedać towar i marzenia.

"Ona nie widzi w niem portfela, widzi w nim mężczynę." Ja tam w takim widziałabym starca. Na szczęście do rzeczywistości ma się to nijak - mówię "na szczęście" bo dzięki temu młodzi faceci nie muszą czekać z seksem do czterdziestki, żeby w ogóle jakaś ich zechciała. :]

Gość Kloeus
Bo kobiety chcą tak naprawdę mieć idealnego faceta bez wad, ale takich nie ma i nie będzie.

"By naiwnym babom sprzedać towar i marzenia." No ale dlaczego nie pokazują starszych facetów wyglądających na majętnych, skoro tylko w takich kobiety "widzą mężczyzn"? :D Panowie, przestańcie się oszukiwać.

Gość phiphiiii
no ale w marzeniach jest młody przystojniak :P a nie bogaty szpakowaty starszy pan kardiolog czy właściciel hurtowni.

fajforlajf- no prosze, taka znana gazeta, a nigdy nie slyszalam... :P poza tym rzucil mi sie oczy jeden fragment: 'Also, in 2003, Mark Graff, President of Trans Digital Media, the brand management firm for Playgirl TV, stated that 50% of Playgirl's readership are gay men.' kolejny punkt dla mnie :classic_cool: juz pisalam, mlodosc, piekno jest zawsze w cenie ale chodzi o to jak wazne jest to proporcjonalnie do innych cech... poza tym mlody przystojniak prawie zawsze jest ubrany w modne, drogie, markowe rzeczy.

Gość phiphiiii
Kloeus Bo kobiety chcą tak naprawdę mieć idealnego faceta bez wad, ale takich nie ma i nie będzie. Nie tylko kobieta :P. Przeciętny facet też by najchętniej chciał mieć u boku modelkę z victoria secret i żeby była mądra ale nie mądrzejsza od niego (wiadomo podziw w oczach musi być). I ja w sumie to rozumiem. Każdy chce to co najlepsze ale dla wszystkich nie starczy.

Ja nie wiem, czy to jest punkt dla ciebie, skoro kobiety stanowią połowę czytających. A czytających musi być sporo, skoro czasopismo istnieje od 40 lat. Znam wiele kobiet, które lubią popatrzeć na młode męskie ciała i kolekcjonują na dysku sprośne foldery. Istnieją instytucje zarówno striptizerek, jak striptizerów. A co do tych drogich rzeczy, modelki TEŻ są w nie ubierane, a jakoś na tej podstawie nie stwierdzasz, ze faceci lecą na status społeczny kobiet. :)

Nie, jego portfel jest atrakcyjny, jak ktoś już wyżej napisał. A kobieta i tak będzie fantazjować o młodym przystojniaku.

Gość Kloeus
phiphiiii- Faceci zazwyczaj patrzą tylko na wygląd, a kobiety na wygląd, cechy charakteru, status społeczny itd.

a nie wiem, czy to jest punkt dla ciebie, skoro kobiety stanowią połowę czytających. A czytających musi być sporo, skoro czasopismo istnieje od 40 lat.' pomyslmy chwile - skoro 50% to kobiety, to kto jest druga polowa? mezczyzni. co dowodzi mojej teorii ze bodziec wzrokowy jest dominujacy u samcow :classic_cool: moja lokalna gazeta tez wychodzi od chyba 1967 a uwierz mi ze nikt nie czyta.. ale od czego jest lobby zeby trzymac pozory... :classic_cool:

Gość trimer_ball
Ale przesłanie tematu tego topiku jest proste: mężczyna nie powinien traktować swoich upływających lat jako straty dla szeroko pojętej męskiej atrakcyjności. Bo na męskośc składa się szereg cech, a u kobiet jedyną i tak naprawde dominująca cechą kobiecości jest atrakcyjność fizyczna, która jest tak samo trwała jak marcowy śnieg. Meżczyna ma tyle lat na ile się czuje a kobieta tyle na ile wygląda.

Gość trimer_ball
"Nie tylko kobieta . Przeciętny facet też by najchętniej chciał mieć u boku modelkę z victoria secret" Mylisz się całkowicie, my nei wzdychamy do kobeit z okładek my oglądają się za normalnymi kobietami na ulicy. Nie przelewaj swojego kobiecego typu myślenia na nasz.

Dobra, przekonaliście mnie. Już teraz zaczynam odkładać kasę ma męskich prostytutków, gdy się zestarzeję i nikt nie będzie mnie chciał. :D Oczywiście będą to wyłącznie młodzi i piękni prostytutki. A tzw "atrakcyjni" bogaci starcy niech utrzymują swoje młode żonki, ciekawe, czy wydadzą mniej niż ja :D