Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziewczynki 6 miesięcy

Dziecko 6-miesięczne ani myśli jeść cokolwiek innego niż moje mleko, co robić?

Polecane posty

od tygodnia próbuję wprowadzać nowe pokarmy - wiadomo marchewkę, jabłuszko, przedwczoraj kaszkę... Córeczka bardzo grymasi i wypluwa jedzenie, zaczyna też płakać podczas jedzenia, a przedwczoraj doszło do tego, że gdy tylko zobaczyła miseczkę, do której nakładam obiadek czy to deserek zaczęła płakać:( Nie wiem co robić? Zrobiłam jeden dzień przerwy w podawaniu innych pokarmów, ale dzisiaj znowu to samo:O Co zrobić w takiej sytuacji?

Gość Księżna Catherina
Nie naciskaj. Spróbuj podac jej kaszkę za tydzień.

Gość nie przejmuj sie czasem
poczatki moga byc ciezkie.podejdz do tego z usmiechem i nic na sile.powolutku.pije twoje mleko wiec dostaje to co najlepsze.badz cierpliwa znam dzieci,ktore w wieku 9m bardzo slabo chca jesc inne pokarmy,a mimo to rozwijaja sie wspanale

Odpuść i spróbuj ponownie za kilka dni. Ja też to przerabiałam. Córka ma już 9,5 m-ca, a w jej diecie dominuje moje mleko. Nie podawaj jej na siłę, zeby się nie zniechęciła, przyjdzie czas, że sama zacznie się dopominać :)

Gość córeczka jest mądrzejsza niż
ty, zaczekaj jeszcze, poczytaj o BLW a nie te papki jej wpychasz

Czytałam już o BLW, ale jednak nie zdecyduję się na podawanie dziecku warzyw czy owoców niewiadomego pochodzenia. Starsze dziecko jadło tak ochoczo wszystko od samego początku, że w życiu nie pomyślałabym iż inne dziecko tak bardzo będzie niechętne innemu jedzeniu niż moje mleko więc różnie to bywa;) Dzięki za rady:) W takim razie powstrzymam się od podawania jej jedzenia na razie i spróbuję za kilka dni;)