Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franka19

spadające beta hcg, mojej mamie spada od soboty na dodatek krwawienie

Polecane posty

Moja mama jest w 6 tyg ciąży, od soboty ma krwawienie i spada jej beta hcg, dzisiaj lekarze zmienili jej leki nie wiem jakie teraz bierze. Czy któraś z was miała podobnie a mimo to ciąża się utrzymała? Proszę pomóżcie, jesteśmy załamane:(

Gość nie pocieszę Cię
raczej- miałam tak samo: plamienie, beta niby przyrastała, ale bardzo wolno, potem zaczęła spadać i niestety zakończylo się poronieniem, ale trzymam kciuki

Gość l.d.m.
Nic dobrego nie wrózy.

staram się mamę podtrzymać na duchu ale liczę się z tym, że ta ciąża nie przetrwa nawet tego tygodnia:(

Gość współczuję bardzo
Niech mama duzo odpoczywa najlepiej jakby nic nierobiła i tylko lezała. Wyreczaj mame jak tylko mozesz. Niech sie nie denerwuje choc wiem ze to trudne. Niech bierze leki i sie dobrze odżywia moze to choć troche pomoże. Trzymam kciuki

dziękuję bardzo, mama leży w szpitalu od czwartku, dzisiaj rano zmienili jej leki może to cos pomoże, tak bardzo bym tego chciała

Gość współczuję bardzo
Trzeba wierzyc ze bedzie ok. Ja w 20 tygodniu krwawiłam tez byłam w szpitalu. Dostawalam kroplówkę i dzisiaj moja corcia ma 7 lat? Takze trzeba byc dobrej mysli. Wiem ze nerwy nie sprzyjają w takich warunkach ale trzeba sie postarać troszeczkę.

dziękuję za słowa otuchy, ja mam cały czas nadzieję, ale mama się juz załamała:(

Gość Niestety spadajaca beta oznacz
Obumarcie ciazy. Ciaza sie nie rozwija stad spadek wartosci. Przykro mi.:(

Gość przykro mi ale niestety
Do współczuję bardzo - piszesz o zupełnie innej sytuacji, 20 tydz to ciąża utrzymana, mogą zdarzyć się krwawienia, ale ciąża jest. Na etapie ciąży mamy Autorki to się dopiero ciążę potwierdza, często dopiero widać pęcherzyk. Ja w 6 tc jeszcze właściwie niepotwierdzonej tak naprawdę przez lekarza, zaczęłam krwawić, pojechałam do szpitala, dawali mi luteinę, najpierw beta wzrosła ale za mało do poprzedniego badania (które zrobiłam sobie wcześniej prywatnie), było podejrzenie pozamacicznej, ale potem beta już spadła mocno i ciąża nie utrzymała się, miałam łyżeczkowanie. Autorko, pocieszę Cię jednak, że coraz częściej tak mają kobiety, ale następna ciąża zwykle już utrzymuje się, lekarz wtedy daje już od początku leki na podtrzymanie. Ja teraz jestem w III trymestrze i czekam na swoje maleństwo :)

Gość przykro mi ale niestety
Najlepiej jakby mama zrobiła sobie badanie na poziom progesteronu bo często właśnie jego niski poziom jest problemem w utrzymaniu ciąży. A poza tym to badania na tarczycę TSH, FT4, kobiety często nie wiedzą, że z tarczycą coś nie tak a ona też jest ważna w utrzymaniu ciąży.

Gość ojtam ojtam
6tc - spadająca beta i krwawienie = ciąża niema szans - lepiej pogodzić się z tym i to szybko - 6tc to może wogóle niema zarodka? bo wtedy powinno już serce bić a jak jest krwawienie to pewnie puste jajo płodowe czyli dziecka tam niema

Gość taka jakaśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśś
jesli beta spada to niestety jest za pózno przykro mi

przykro mi ale niestety- dziękuję za miłe słowa, ale niestety jest juz po wszystkim:( Mama za dwie godz będzie miała zabieg:(

Przykro mi.... jak lezalam w szpitalu dziewczyna obok tez miala podobna sytuacje,krwawienie i spadajaca beta,zarodek byl ale serduszka nie ...i dostala krwotoku:( niestety takie sytuacje sie zdarzaja ...i bardzo bola...bardzo wspolczuje