Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin.......

warto wracac z anglii do polski po 4 latach

Polecane posty

Gość marcin.......

.

Gość ZA POLSKĘ DZIĘKUJEMY
WRACAJ - WARTO - BĘDZIE JEDNO MIEJSCE MIEJ DLA NAS W UK. WRACAJ DO KRAJU TUSKA I KACZKI.

Gość Boże widzisz a nie grzmisz
Ja po roku pojechałam na tydzień , po 3dniach chciałam wracać do uk :-/

Gość nie warto!!!!!
jak w temacie

Gość a jak jest w Uk?
bo ja bym właśnie chciała do Uk, jak z pracą itp??

Gość niunka0
gdybym wygrala w totka..mmmmm...to bym wrocila do polski:) no..ale rzeczywistosc jest nieco inna i jestem tam gdzie zyje mi sie lepiej...czyli w anglii, mozna by duzo narzekac ze pogoda ..ze jezyk ...ale po co..:) cieszmy sie ze mamy prace :) .. ze moze kiedys nasze dzieci beda mialy lepszy start niz my pozdr wszystkich z belfastu , dublina i cork:**

Gość niunka0
bezrobocie w uk waha sie od 6-8% w zaleznosci od regionow anglii praca jest i bedzie ..w zaleznosci od poziomu znajomosci twojego jezyka brak znajomosci- sprzatanie..produkcja podstawy ang- sprzatanie,pokojowka, pomoc w kuchni..fast foody itp.. dobra i bardzo dobra znajomosc- drzwi szeroko otware..:)od sprzedawcy po kierownikow managerow , pracownikow bankow..itp..

Gość a jak jest w Uk?
moja znajomosc ang jest komunikatywna, dzięki temu wyjazdowi podszkoliłabym język, co jest ogromnym plusem. Okolice Londynu mnie interesują. Byle jakiej pracy szukam, jakaś kuchnia czy coś takiego, od czegoś trzeba zacząc. A jak było u ciebie na początku, mozesz coś napisac?

Gość niunka0
ja wskoczylam na "gleboka wode "ze slaba znajomoscia angieskiego pare lat temu i pracuje dla firmydo dzis jako zastepca managera..juz po kilku miesiacach moj angieslki polepszyl sie - nie bylo wyjscia :) uwazam ze to byl dobry wybor , jesli to ma byc praca tj zarobie i spdam do polski ,..to najlepiej brac pierwsza lepsza, ale jesli masz wieksze ambicje to skocz na gleboka pomysl o przyszlosci w dobrej firmie..

Gość a jak jest w Uk?
hmm na stałe raczej nie, tzn nie planuje tam przyszłości, może wróce na południe, tylko teraz mała ucieczka przed kryzysem, i w zastępstwie myślę o Uk, choc na 100% nie planuje tam długiej przyszłości

Gość a jak jest w Uk?
to jak Ci się to udało, ze słabą znajomością języka? pojechałaś do kogoś?

Gość niunka0
czesto zdarza sie tak wsrod naszych rodakow ze ci co wyjechali raz i nie planowali zostac w anglii na stale, wlasnie buduja sobie domy i nie wyobrazaja sobie powrotu do polski..hmm miejmy nadzieje ze sie tobie tu spodoba i przeczekasz ten okropny kryzys :( kazdy czlowiek zasluguje na przyzwoite zycie.. pozdrawiam i dobranoc:) ps tez nie planowalam tu zostac:)

Gość a jak jest w Uk?
dzięki bardzo za informacje-)) pozdrawiam, miłej nocki-)

Gość niunka0
no tak mialam tu sporo znajomych..

Gość a jak jest w Uk?
a jeszcze tylko takie pytanko, czy dużo kasiorki ze sobą wziełaś na początek, i po jakim czasie znalazłaś tę pracę?

Gość Hejhkoko
Niunka0, ale to, ze jestes zastępca managera w jakimś McDonaldzie, KFC, Subwayu czy Burger King, nie robi na nikim wrażenia. Tam to zwykła tipsiara może zostać managerka :D :D

Gość Byybbyubbugybgyhhy
Piszesz o sobie? Zwykla typsiara jak to okresliles/as to robi tipsy w salonie kosmetycznym. Co jest zlego w byciu menagerka w McDonaldzie czy czyims takim? W Polsce nie ma szans na dobra prace bez znajomosci. Ale co ma powiedziec osoba z ukladami od urodzenia, szkola za lapowki i znajomosci, prace sie dostalo dzieki rodzinie i ukladom? Moze tylko pisac, ze to nie robi wrazenia. Och. Nie twoj interes. Dziedziczony majatek rodzinny, wszedzie znajomosci, od zawsze lepsze traktowanie - wychyl sie poza te swoje male horyzonty i spojrz, ze nie kazdy byl/jest tak uprzewilejowany.

Gość Byybbyubbugybgyhhy
*uprzywilejowany

Gość NIE WRACAJ!!!!
pensje śmieciowe, ceny coraz wyższe, bezrobocie również, ludzie okropni, rządzą imbecyle, niedługo pogoda się zjebie i będzie zimniej, niż w UK... NIE NIE NIE