Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czatop

Jestem zszokowana.

Polecane posty

Gość czatop

http://www.youtube.com/watch?v=obqXKLIEbuw Masakra, tak się kąpie dzieci w szpitalach... Jak kurczaka na obiad... I ja słyszałam jak moje dziecko płacze podczas kąpieli w szpitalu, w domu nie zapłakało ani razu.

Nie przesadzaj, w większości szpitali tak się kąpie dzieci. Na początku też byłam oburzona, że to nie pomidory tylko dzieci, ale na logikę dziecku nie dzieje się krzywda, a gdyby pielęgniarki miały każdemu dziecku nalewać wodę do wanienki i moczyć po 5-10 minut, to dnia by im zabrakło. Zresztą, dziecko przebywa w szpitalu średnio 3 dni, więc nie zdąży się nabawić traumy :)

Gość kasion
normalka, nie ma co przesadzac.. nas tez tak kąpali i jakoś żyjemy:)

Gość bedwyn
Oj, nie bądź śmieszna. Nie widziałaś tego w szpitalu, że musisz tę wiedzę czerpać z yt? Mnie się to wydało nawet zabawne, podobnie reagowały pozostałe dziewczyny.

Gość ka-milka
a mnie się to bardzo nie podoba - taśma i tyle, byle szybko, niedelikatnie, jak jakąś rzecz :O co z tego że dziecko nie pamięta - przecież to są małe ludzkie istotki, którym potrzeba delikatności :( wolałabym żeby mi wcale dziecka nie kąpali w tym szpitalu ale czego się tutaj spodziewać tak pracuje cała nasza służba zdrowia...

Gość ja byłam zdumiona jak te
dziewczyny sprawnie "przerzucały" maluchami i w 1,5 min dziecko było czysciutkie:D my sie cackaliśmy 20 min a one w tym czasie wykąpały 6 dzieci:D

Gość przesadzasz!!!
temu dziecku nie dziala sie krzywda! Poszlo szybko,sprawnie bez wiekszego rozczulania sie. jak najmniej stresu. Wiekszym stresem dla takiego malucha by bylo gdyby pielegniarka kapala go 10 min w wanience! A tak 2 minuty i po krzyku.

To zalezy od szpitala. U nas w kazdej sali poporodowej sa wanienki, polozna tylko raz przychodzi i pokazuje,jak dziecko wykapac-w tej wanience oczywiscie, 3 lata temu dysponowaly probkami ballneum i w tym kapaly dziecko,pomijajac glowke, wiadomo,nie bedzie taka pielegniarka sie cackac z maluchem,glaskac i czule przemawiac,bo to nie jej dziecko i nie ma sie co oszukiwac-po prostu wykonuje swoja prace:)

Gość przesadzasz!!!
no sama widzisz:20 minut kapac dziecko a 1.5! i tu jest wrzask i tam jest wrzask z tym,ze oszczedzasz dziecku stresu az 18.5 minuty:)

Gość a to dziecko wrzeszczalo??
?dla mnie to po prostu marudzilo,kwililo. Nie mam swoich dzieci jeszcze,czekam na porod,ale nie uwazaam,ze zobaczylam cos strasznegi. Kobieta sprawnie to zrobila,podziwiam,ze tak pewnie trzyma dziecko. Raz dwa umyla i po krzyku. Wlasciewie to czegos takiego sie spodziewalam,a nawet przez mysl mi przeszlo,ze bedzie duzo gorzej. Musialam juz gdzies widziec jak myja noworodki bo w ogole to mnie nie zszokowalo.

Gość Może dopowiem
E tam, przesadzasz. Normalna kąpiel. Rodzice większe stresy szykują dziecku przy pierwszej kąpieli w domu. U nas w szpitalu w ogóle nie kąpią, ale za to mam nagrane jak położna szarpie za centymetr na którym leży moje dziecko i zahacza go tym metalowym końcem - aż pisnął.

Gość fghjmk,l.,kmjnhb
to jest normalna kąpiel w szpitalu. Nie widzę w tym nic comogłoby oburzać. Moja córka też była tak kąpana i nie czułam zgorszenia.

Szczęka mi opadła! Z wrażenia, jak sprawnie ta kobieta tym dzieckiem obraca nie robiąc mu krzywdy przy tym. Nie wiedziałam, że tak wygląda kąpiel w szpitalu przez położną, i chyba nie zobaczę na własne oczy tego bo w szpitalu w, którym mam rodzić podobno dziecko kąpie się samemu. Ale zanim ja to zrobię to minie duużo więcej czasu. Taka położna wie co robi, wie jak dziecko ma złapać i co może zrobić. Przez jej ręce tyle dzieci przeszło, że myślę nie ma czym się martwić, tak myślę ;)

U nas tez kąpali tak dzieci. Zapytałam dlaczego nie w wanience. Na co położna spokojnie powiedziała, że po każdym dziecku wanienkę nalezy zdezynfekować (spryskać płynek i poczekać ok 15 minut aż wyschnie), więc kąpiel maluchów zakończyłaby się po 24 a nie 21...

Gość hmhhhghnkll
gratka a Tobie nic się nie zaczyna?

Gość l.dm
Gdyby sie rozczulały to by tam qrwicy dostały.

Gość No to może.....
No właśnie sprawnie i całkiem delikatnie.

Gość jvgjvgjjjhghfhvvvh
Mało widziałaś autorko. Praca w szpitalu to nie domowe pielesze, kazdy czynność obwarowana procedurami, a to bardzo wygodnu sposób kąpania noworodka.