Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mama m

po porodzie - urlop macierzyński L4 co jeszcze by była wypłata???

Polecane posty

Gość ciekawa mama m

Witam, mam pytanie: urodziłam dziecko i obecnie przebywam na urlopie macierzyńskim, który jest 100% platny, dodatkowo moge dostać 4tyg macierznskiego,a le musze napisac wniosek do pracodawcy, dalej... zaległy urlop i co jeszcze by dostawać kase jak najdłużej? Opieka nad dzieckiem- to chyba 2mies, no i L4 na siebie np na depresje? Czy macie jeszcze jakeiś pomysły? Bo na wychowawczym nic nie dostane, a nie mam z kim zostawić dziecka!

Gość l.d.m..
Trzeba było myśleć przed a nie po :D

Gość wedfbgn
dodatkowo moge dostać 4tyg macierznskiego nie słyszałam o dodatkowym macierzyńskim

Gość bhjdsbvdfjk
A na l4 na dziecko 2 miesiące kto ci niby da?

Gość ciekawa mama m
do ldm myślałm i miałam wcześniej z kim zostawić, ale mama mi zmarła i teraz niestety ale nie mam :(

Gość azu
owszem są dodatkowe 4 tyg. macierzyńskiego -trzeba złożyć o to wniosek jeszcze przed zakończeniem podstawowych 20tyg. macierzyńskiego. Opieka nad dzieckiem 2mies? A z jakiego powodu? Wg prawa przysługuje 2 dni urlopu opiekuńczego na dziecko.

Gość ciekawa mama m
gdzies czytalam ze opieka nad dzieckiem od lek zwolnienie to 2mies - 80% wypłaty

Gość azu
To jest zasiłek opiekuńczy -60 dni w ciągu roku. Ale co potem dalej zrobisz? Nie wiem czy lekarz da ci potem zwolnienie dla ciebie. Pewnie ZUS się temu przyjrzy. Zapisz dziecko do żłobka i wróć do pracy skoro mus.

Gość ciekawa mama m
a na czym ten zasiłek opiekuńczy polega? można go wybrac w całosci, czy podzielić zaraz po macierzyńim i zaległym urlopie?

Gość ciekawa mama m
azu, znajomi mi doradzają iść do neurologa po L4 na nerwice lub psychiatry na depreche, ew ortopeda i kręgosłup-mozna tak do 6mies ciągnąć...?

Gość l.d.m..
Można ale jak ci przyjdzie kontrola do domu to sobie nie pociągniesz :D:D:D wtedy oni ciebie pociągną ale do odpowiedzialności.

Gość azu
No to jest tak jak chorobowe -lekarz daje L4 -opiekę na dziecko więc nie sądzę aby można było sobie dowolnie tym dysponować -w końcu to nie urlop. Co do lewych albo naciąganych L4 to nie mam żadnej orientacji jak to wygląda. To już lekarza musisz znaleźć.

Gość ciekawa mama m
do ldm no nawet jak mi przyjda do domu, to jak mi udowodnią, ze symuluje nerwice, czy depreche? to jest L4 z którym można wychodzić z domu, nie masz obowiązku lezenia rozumie ze te 2mies jest łaczne

Gość l.d.m..
I chuj 6 miesięcy szybko zleci a kasy jak nie bylo tak nie bedzie :D:D:D:D

Gość l.d.m..
I chuj 6 miesięcy szybko zleci a kasy jak nie bylo tak nie bedzie :D:D:D:D

Gość ciekawa mama m
aslo90A TA ZNOW Z TYMI DEBILNY-spierdalaj debilko!!!!!!!! nic innego nie zakładałam! skoro 10 takich topiców naliczyłaś to tobie sie widocznie nudzi a na l4 jest 80% wypłaty :P a dla mnie to b. duzo

Gość ciekawa mama m
aslo90A TA ZNOW Z TYMI DEBILNY-no i naucz sie czytac, co ma tamten topic do tego??? trąbocyt! ja już urodziłam i nie mam z kim malucha zostawić (mama mi zmarła) a tamta pisze o ajkis kredytach i jest jeszcze w 8mies ciązy