Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywe drugie ząbki

mojemu 6latkowi wypadł mleczak, wyrasta mu w to miejsce drugi ząbek-krzywo :(

Polecane posty

Gość krzywe drugie ząbki

rośnie mu troche pod skosem, martwię się czy to się jeszcze wyprostuje czy konieczny będzie aparat na zęby? to pierwszy ząbek, mleczaki są troche mniejsze niż drugie ząbki i chyba z powodu braku wystarczającego miejsca mu rośnie krzywo, ząbki po jego bokach póki co stoją i nie ruszają się.

Gość Uuuuuu........
wyrównają sie... Wyjdzie reszta, każdy bedzie musial znalesc swoje miejsce ale to potrwa nim wszystkie do 8 wyjda i poczatkowo maga byc krzywe. Jesli tak cie to martwi to idz do stomatologa albo ortodonty...

Gość krzywe drugie ząbki
troche mnie pocieszyłyście i mam nadzieję, że się wyrównają, aczkolwiek jak sytuacja się nie poprawi w ciągu najbliższych miesięcy to pójdę z nim do dentysty i niech to obejrzy faktycznie. mam jednak wielką nadzieję, że następne ząbki "wyrównają" wszystko.

Gość moniaksss
Nam się wyrównał w przeciągu 2 miesięcy - dentystka kazała go wypychać i się nastawił chociaż dziecko nawet tego nie robiło zbyt często. Nie ma się co martwić :)

Gość studentka_stomatologii..
jak krzywo?? opisz o co ci chodzi?

Gość krzywe drugie ząbki
krzywo czyli zamiast w linii prostej, równo z pozostałymi ząbkami to ząbek jets lekko odwrócony jednym bokiem w stronę wewnętrznej części buzi, nie jest pochylony do przody czy tyłu tylko jakby się nie mieścił w buzi. trudno mi to dobrze wytłumaczyć, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.