Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Kto ma rower stacjonarny, pytanie.

Polecane posty

Ile można przejechać przez godzinę na najmniejszym obciążeniu? Na jakim obciążeniu jezdzic aby spalic tłuszcz.Chciałam rower z licznikiem kupiłam i się okazało że licznik nie działa, oddać taki rower czy można ćwiczyć bez?

Mozesz i bez licznika cwiczyc:) Ja swoj licznik za przeproszeniem wyjebalam z roweru, bo mi piszczal po przejechaniu pewnej liczby km na godzine:P I piszczenia uciszyc sie nie dalo, rower mi chyba gratulowal, a ja sie wkurwialam:D Jezdze obecnie na srednim obciazeniu, ale nie odchudzam sie, to dla przyjemnosci. Jednak jak chcesz schudnac to polecam godzine na dwa dni lub pol godziny dziennie na obciazeniu lekko ponad srednim badz srednim. Oczywiscie plus inne cwiczenia, ale nie przesadzaj z ta jazda na stacjonarnym, bo latwo sie wciagnac i tkanke tluszczowa zamienisz na miesniowa, a wtedy efekty nie beda jakbys chciala-

aha i wazne jak chcesz schudnac to jezdzij pochylona trzymajac kierownice, bo wtedy pracuja tez w jakims stopniu miesnie brzucha:)

ja mam rowerek i jzdze dziennie 3 razy po 20minut w ciagu tych dwudziestu minut spalam ok 200,300 kalorii zalezy w jakim tempie sie jezdzi

3 godziny??masakra ja bym nie dala rady moj rowerk jest nie wygodny i tylek z niego boli;/

papi90 fakt tyłek boli:) wiesz 3h pod rzad to napewno nie bo ja nie mam na to czasu :D ale tak np rano jedna w nocy ze 2 i gitara ale jak mam miec nogi umiesnione to ja dziękuje :D

autorko niestety nie chociaz podejrzewam, ze jak sie wciagniesz to te 3h bylyby przyjemnoscia:) Jezdzilam po 2-4 h dziennie i mialam nogi jak kulturystka dlatego nie polecam. Uwazaj, bo zamienisz caly tluszcz w miesnie, czyli nie zmniejszysz objetosci ud na czym pewnie ci zalezy. Zacnij sobie codziennie jezdzic po 30 minut, obciazenie srednie i polecam sluchanie muzyki w trakcie- fajny relaks:) Po miesiacu bedziesz miala z 2-3cm mniej w nogach i miesnie. Jak bedziesz jezdzic wiecej to zostana ci tylko miesnie, a objetosc ta sama.

ja sobie jezdze 3 razy dziennie po 20 minut wystarczy mi a pozniej i tak przez dwie godziny nie siadam tylko chodze po mieszkaniu albo ide na s[acer rozruszac obolale posladki;/ dawalam juz poduszke ale jest jeszce nie wygodniej;(

Anabelle25 no nie tego bym nie chciała :) bo nie o to mi chodzi:) ale wolała bym tak z godzinke jezdzić :)

"a podobno spala sie dopiero po 20min treningu to jak to jest?" spala sie tluszcz cwiczac systematycznie, a nie po jakims czasie. Mozesz cwiczyc raz na tydzien 3 godziny i faktycznie spalac zaczniesz po 20 minutach, ale schudniesz cwiczac dzien w dzien mniej, ale za to systematycznie. Na tym polega wlasnie utrzymanie tez potem sylwetki:) Nie na czasie cwiczen, bo mozna cwiczyc i 8h raz w tygodniu, ale uwierz ze godzina raz na dzien da wieksze efekty:)

papi90 tez myslałam o poduszce :D Anabelle25 kiedys jak byłam młoda to bardzo duzo jezdziłam rowerem na powietrzu :P i to nie było 20/30km duzo wiecej i własnie miałam mimo figury duże uda, myslisz że to mogło być przyczyną?

kiwi jak bedziesz jezdzic godzinke dziennie to fajnie na pewno to polubisz:P ale nie nakladaj na siebie od razu mocnego obciazenia, powoli probuj i pamietaj pochylaj sie nad kierownica i cwicz dodatkowo, bo sam rowerek problemu nie rozwiaze.

kiwi mozesz spróbowac z poduszka moze bedzie ci wygodnie ale mi zjezdzala co chwile i mnie wkurzala!! a jak ty to zrobilas zetak schudlas pochwal sie;D i gratuluje konsekwencji;D

kochana to bylo przyczyna:D Mialam to samo, jak mialam 13 lat to jezdzilam duzo rowerem i byly to dziennie dziesiatki km i potem uda duze, masywne i umiesnione. Lepiej nie przesadzac wiec w druga strone:)

papi90 nie wiem :P samo sie zrobiło:D nie no żartuję :) dieta MŻ 1000kcl :) i oczywiście wyrzeczenia :) Cięzko mi sie zebrac do ćwiczen typu brzuszki i td a takie jak rower uwielbiam :D Anabelle25 za rower nie przepłaciłam ale to pewnie dlatego że jest troszke starszy, nie jest nowy :) tylko ciezki i jakis duzy albo mi sie wydaje, ale jesli mówisz że to nie ma znaczenia to chyba go zostawie :) A co myslicie o steperze i orbitreku bo tak owe chce zakupić :)

ja jakos tez nie mamserca do brzuszkow biegania itd aaaa jak ide z corka na plac zabaw to sie za nia nalatam;D wystarczy mi a w domu rowerek;)

kiwi odradzam:) Chyba, ze no masz taki kaprys:P To sie da zastapic i dlatego pytam z czego chcesz schudnac. Ja kiedys po chorobie 8kg przytylam wiem ze to moze nie duzo, ale po lekach zrzucic bylo ciezko i najbardziej pomogtd.ly wlasne cwiczenia i rowerek, a nie silownia, stopery i

papi90 dobra zdradze ci troszke :P nie słodzę pije tylko herbate zielona i zioła nie pije soków, herbat i td, soki pije ale jesli sama w domu wyciskam jem dużo warzyw mięsko tylko drobiowe na parze ryby na parze warzywa wedlina drobiowa owoce jedna porcja nabiał chudy nie solę, przyprawy sama komponuje bez soli nie jem chleba, tylko chrupki nie jem słodyczy nie jem potraw mącznych To tak z grubsza :)

to zle , ze szybko pedalowalas. Sprobuj poszukac takiego tempa, ktore bedzie bardziej normalne dla ciebie, niech to sie stanie przyjemnoscia:)

kiwi jestem na takiej samej diecie zobaczymy co z tego bedzie mam nadzieje z etroszke zrzuce;/ a jak nie to sie rzuce pod rower ihihihhi zartuje;D mnie sie rowerki juz snia po nocach z tego wszytskiego;)

Anabelle25 to było dla mnie bardzo przyjemne wiec jesli cos daje takie obciążenie to ja chetnie na nim zostane :) A czemu odradzasz orbitrek i steper?