Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdahgda

przegladam gumtree z ogloszeniami o prace i mnie skreca...

Polecane posty

Gość brehjyio
jak szukasz we wroclawiu to podaj jakis kontakt gg lub mail

Gość żaneta wrocek.
Nie szukam sponsora..

Gość brehjyio
rozumiem ale to normalna praca

Gość krem truskawkowy
Czyżbyś szukał seksretarki ????? :classic_cool:

Gość może to nie infantylizm
a znak czasów i po prostu realia może czasy gdy wkładało się garsonkę na rozmowę kwalifikacyjną mineły i teraz by dostać pracę trzeba po prostu wyglądać jak łatwa panienka ?!

Gość Antonina Maria
o żesz qr** CO TO MA BYĆ skąd się takie pustostany biorą ?????

Gość Antonina Maria
i gdzie są rodzice ja się pytam.... -.-

Gość Antonina Maria
Najbardziej rozwaliła mnie "mam bliźniaków" rozkraczona na kanapie z cyckami na wierzchu. Dzieci zapewne byłyby dumne...

Gość anton molibden
żaneta wrocek Zwróć uwagę na to, że napisałaś: "dekold". Mnie od razi jak cholera. Owszem zdarzają się wpadki, ale to słówko jest wręcz wyjęte z solaro-tipsiarskiego slangu.

Gość a te brzydkie się puszczają
co to jest dekold, pytam poważnie.Jak widać dzisiaj studia ,,, jak to śpiewał ostr: żadna szkoła wyższa , nie zrobi z ciebie magistra...

Gość autorka jest zazdrosna
czy co ? to ze ktos robi bledy to ma nie byc dobra opiekunka ? to ze nie ma mrg to go skresla w pracy barmanki ? jestes przyglupia czy tylko udajesz ?

Jak donoszą najnowsze badania, połowa gimnazjalistów nie potrafi przeczytać ulotki ze zrozumieniem.Ze co - chyba należysz do tej grupy.No to na mopa i rób karierę.

Jak donoszą najnowsze badania, połowa gimnazjalistów nie potrafi przeczytać ulotki ze zrozumieniem.Ze co - chyba należysz do tej grupy.No to na mopa i rób karierę.

Jak donoszą najnowsze badania, połowa gimnazjalistów nie potrafi przeczytać ulotki ze zrozumieniem.Ze co - chyba należysz do tej grupy.No to na mopa i rób karierę. Wytłumaczę ci, kiedyś wykształcenie wyższe wykluczało takie błędy językowe.Teraz zrozumiałaś?

Gość żaneta wrocek.
Zrobiłam 1 błąd ortograficzny, tylko idiotka może twierdzić, że żadnemu mgr to się nie zdarza :D czy posiadanie wykształcenia wyższego to coś nadludzkiego ?! Jak mam magistra, to nie moge seplenić robić błędów?! -bo co, uczelnia zła?! Nie wiedziałam że 1 błąd pozwala elicie tego forum rozpoznać we mnie tipsiare z bazaru cytuje: "ale to słówko jest wręcz wyjęte z solaro-tipsiarskiego slangu. " hahaha,bawi mnie to zakompleksienie na kafe, doszukują się błędów, tylko dlatego by podbudować swoje ego? żeby was żółć nie zalała 🖐️

Gość żaneta wrocek.
kiedyś wykształcenie wyższe wykluczało takie błędy językowe Bardzo prosze o poparcie tezy dowodami :classic_cool:

Gość fdrtyryt
chamka i prostaczka z tytulem mgr... mnie juz nic nie dziwi

Gość żaneta wrocek.
Mam wrażenie, że jednak bardziej boli cię ten mgr niż rzekome chamstwo :classic_cool:

Gość anton molibden
żaneta wrocek A ja ci powiem, że mój dziadek, który tylko skończył przedwojenne gimnazjum (przedwojenne gimnazjum to nie było, "tylko"!), nigdy, przenigdy nie zrobiłby takiego błędu. W ogóle nie robił błędów. I to jest prawda, że kiedyś, wykształcenie wyższe obligowało do nienagannej polszczyzny i pewnej kultury osobistej. Ten błąd jest z gatunku żenujących, bo tak jak wyżej napisałem, jest typowy dla nierozgarniętych panienek. Ja wcale nie twierdzę, że taka jesteś, ale ten błąd razi jak jasna cholera i to nie jest żadna literówka. Twoje przeświadczenie o tym, że wyższe wykształcenie, nie jest niczym szczególnym, dokładnie odzwierciedla stan faktyczny. Teraz, już nie jest niczym szczególnym. Każdy, kto jest choć odrobinę obowiązkowy i ma średnią inteligencję, skończy szkołę wyższą. Nie taką to inną. I ty się sama pod tym podpisujesz. Nie trzeba mieć szczególnych aspiracji, by być wzorem kultury, wysławiania się, poprawnego pisania, aby mieć "tego magistra". No i go masz! :D Dziś to już nic nie znaczy, poza tym, że jest papier.

Gość anton molibden
autorka jest zazdrosna czy co ? -to ze ktos robi bledy to ma nie byc dobra opiekunka ? --- może być świetną opiekunką, która robi błędy ale jeśli je robi, to istnieje podejrzenie, że jej poziom intelektualny jest niski (jest niedouczona), co nie czyni jej człowiekiem złym, kiepską opiekunką, ale może odstręczać -to ze nie ma mrg to go skresla w pracy barmanki ? jestes przyglupia czy tylko udajesz ? --- oczywiście, że nie skreśla, tu nie o to chodzi rzecz w tym, że mówiliśmy o tym jak się te panny prezentują, mianowicie jak prostytutki

Gość żaneta wrocek.
Widze że bardzo długo musiałaś mysleć by odpisać na powyższy post :)Nie ma ludzi którzy błędów nie popełniają. Brakiem kultury jest wytykanie tych błędów osobie nam nie znanej. Nigdy nie twierdziłam, że jestem lepsza/ inteligentniejsza od osoby "X" która ma np wykształcenie zawodowe. Całe życie robiłam cały ogrom błędów zarówno ortograficznych, jak i stylistycznych. To prawda zaden magister przed nazwiskiem tego nie zmieni, i tak uważam że obecnie nie jest żle, bardzo dużo wysiłku włożyłam w to by pisać w miare poprawnie, nie uważam jednak by to dyskwalifikowało mnie jako osobe inteligentną.

Gość anton molibden
Brakiem kultury jest wytykanie tych błędów osobie nam nie znanej. Bzdura. To jest internet i tutaj ktoś musi, wytykać błędy, bo to się panoszy. Wciąż słyszę ten idiotyczny argument i zawsze go podważam, bo jest bezzasadny. Forum publiczne, to po prostu miejsce publiczne i należy się posługiwać w tym miejscu polszczyzną, a nie jej karykaturą. Twoja uszczypliwość względem, mojego rzekomo długiego namysłu, jest cienka jak rosół z kolibra, bo doprawdy problem jest błahy i nie ma tu nad czym myśleć. Jeśli twoim problemem jest ortografia, umiejętne posługiwanie się słowem pisanym, to zastanawiam się, czy system edukacji nie ponosi tu winy, bo po prostu nie powinnaś zostać wypuszczona z podstawówki. Oczywiście to nie tylko dotyczy ciebie, ale wielu, wielu innych po szkołach średnich i studiach wyższych. Nie będę już więcej pisał na ten temat, bo to już faktycznie będzie zakrawało na czepialstwo, ale rzeczywiście jest tak, że ten nieszczęsny "dekold", robi wyjątkowo złe wrażenie. Życzę miłego wieczoru i w ogóle pozdrawiam

Gość żaneta wrocek.
"Jeśli twoim problemem jest ortografia, umiejętne posługiwanie się słowem pisanym, to zastanawiam się, czy system edukacji nie ponosi tu winy, bo po prostu nie powinnaś zostać wypuszczona z podstawówki. Oczywiście to nie tylko dotyczy ciebie, ale wielu, wielu innych po szkołach średnich i studiach wyższych" Więc twoim zdaniem np dysklektycy, osoby z dysortografią nie powinny kończyć nawet szkoły podstawowej? To już nawet nie ignorancja ale zwykle chamstwo, brak znajomości prosblemu. Jest ogromna różnica pomiędzy człowiekiem z dysortografią a nieukiem i leniem :o

Gość anton molibden
Oczywiście pominąłem wszelkie osoby z dys.. Rzecz w tym, że teraz każdy nieuk, twierdzi, że ma dys... Nie mówię o tobie, bo ciebie nie znam! Natomiast ile jest procent osób z dys... wśród walących błędami w necie? Wszyscy oni mają dys to albo co innego? A poza tym, jest możliwość włączenie korektora błędów. Już łatwiej być nie może.

Gość miłośniczka zakupów
anton molibden Dziewczyny z ogłoszenień są tragiczne, ale do ciebie cepie wyżej. Idąc twoim tokiem myślenia, nie ma dyslektyków, nie ma też gwałtó :o Tak!!, przecież zdarza się że tłuk twierdzi że ma dysleksje, tak samo jak puszczalska panienka moze twierdzić, że ją zgwałcono. Tak więc, sam widzisz, nie da się wrzucić wszystkich do jednego wora. Ja nie mam wykształcenia wyzszego, wystarczy mi technik. Moja matka ma wykształcenie wyższe, co nie zmienia faktu że zdobywała je w latach 70, robi błędy, no tak robi je!!!!!! Nie jest głupia, skończyła medycyne, jest reumatologiem. Ale z tego co ty twierdzisz -to nie mogło sie zdarzyć, bo przecież kiedyś studoia kończyli tylko ci idealni, bez błędów. Pewnie sam zadnego wyższego wykształcenia nie masz, całe dzieciństwo nasłuchałeś się jaki to dziadek madry etc blabla A obecnie to "przygania kocioł garnkowi" A co do wątpliwego argumentu że "kiedyś" : uwielbiam powoływanie się na to że "za moich czasów" tylko że własnie za czasó tej inteligencji, moja sąsiadka z zespołem Downa, nie mogłaby wyjść na ulice, bo "inteligencja" nie lubiła widoku obślinionych i chorych. Za miast uwłaczać na forum inteligencji innych sam zdobądż wiedze, bo teraz to żałosne jest. Strasznie nie lubie takich ludzi, już nie chodz o to że ktoś tam napisał "dekoldzie", bo to się poprostu zdarza, ale o to że ty twierdzisz że teraz wykształcenie i inteligencja nie mają punktó wspólnych. ewnie nie, gdy ktoś kończy kosmetologie na płatnej uczelni, ale uwierz mi że na studiach dziennych wcale prosto nie jest- wiem to bo sama odpadłam z UJ na 1 roku. Obecnie ciesze sie swoim technikiem mam prace, ale nie uwłaczam z zazdrości czy tam chamstwa wykształconym.

Gość miłośniczka zakupów
Dziewczyny z tych ogłoszeń ( mama bliżniaków jest naj.. :D) zwyczajnie wykorzystały serwis ogłoszeń o prace do zamieszczenia swoich anonsów. Jest to bezpieczne- przeciez nik nie moze im zarzucić że się puszczają na podstawie takiego ogłoszenia, oficjalnie szukaja pracy ;)

Gość gagaggagagagaaaaaaa
dawajcie jeszcze :D

Gość hahahahhahahahahaaalejazda
uuuuuuuuuuup:D

Gość no co zrobić...
moja koleżanka przyjechała do Wawy szukać pracy... nie dawała żadnego swojego ogłoszenia z cycami, tylko odpisywała na zamieszczone, że ktoś tam szuka sekretarki, do biura itp. KAŻDA taka praca na Gumtree polegała na świadczeniu pewnym dodatkowych usług... Gumtree to zwykłe gówno