Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona30

Czy wasze 4-latki lubią rysować/kolorować?

Polecane posty

Gość Zmartwiona30

Bo mój nie skupi się na rysowaniu dłużej niż 2 minuty, mam wrażenie ze sie do tego zmusza. W ogołe go to nie interesuje i nigdy nie interesowało, jego rysunki wyglądają jak rysunki maluszka, nie potrafi dosłownie nic narysować prócz koła i mazgrołów. Jak czasem go namówie zeby coś pokolorował to zamazuje to kilkoma kreskami, oczywiscie nie zwracając uwagi na kontury, i uważa że już. Nie potrafi nawet właściwie trzymać kredki, a jak zwracam mu uwage to w ogole nici z rysowania...jak jest u was?

Gość moj punkt widzeniaaa
moja corka ma niecale 3 lata i potrafi juz obrazki malowac, twarze, kola. lubi malowac

Moja siostra kilka lat temu miała 4 lata i bardzo lubiła rysować i kolorować, ale tylko to co sama narysowała. Za to np wcale nie lubiła grać w piłkę, absolutnie, nawet 5 minut, budować z klockow też nie :) widocznie Twoje dziecko akurat nie lubi rysować, nic nie poradzisz :) pewnie w czym innym jest dobre

do 10 minut potrafi przysiedziec i coś narysowac, a potem pokolorowac, ale osoba postronna moze miec problemy z okresleniem co to - poza samochodami;) w tej chwili rysuje jakies fantazyjne figury, jak go pytam co to to opisy sa równie fantastyczne. Był czas, ze prosił, zeby mu coś narysowac i potem mnie nasladował, więc potrafi narysowac dom, czy słoneczko, czy inne pierdoły, ale sam z siebie woli inne rzeczy, więc niech tam sobie bazgrze co mu się chce:)

Gość fghfghfhgh
a czy potrafi sie skupic nad czyms innym..na zabawie autkiem .?

Gość fghfghfhgh
a czy potrfi sie dziecko skupic nad czyms innym niz malowanie??nie mowie 5 minut- ale chociaz ze2-3 min.

Gość fghfghfhgh
a czy potrfi sie dziecko skupic nad czyms innym niz malowanie??nie mowie 5 minut- ale chociaz ze2-3 min.

Gość fghfghfhgh
sorry cos mi sie net chrzani :(

Moj 4 latek juz nie bardzo lubi malowac,teraz tworzy z modeliny roznosci :) Jesli Twoje dziecko nie chce malowac to nie zmuszaj,moze wlasnie kup modeline lub plasteline moze tym sie zainteresuje.Moj mial tez taki etap ze uwielbial wycinac i to co powycinal przyklejal na papier.

Gość Zmartwiona30
Z tym skupianiem to bywa różnie, ciężko mu usiedzieć w miejscu, woli zajęcia ruchowe, spiew, taniec, gra w piłke,spacery itp. Nie lubi siedzieć i np. układać z klocków, chyba ze z kimś. W ogole mam wrazenie że nie umie sam sie bawic ale to raczej moja wina. Nie chce poznawac liter i cyfr, nie lubi ich pisac. Ale rysowanie to w ogole masakra, po prostu tego nie znosi i nie umie. Lepienie z plasteliny owszem, ale tylko gotowe wyciskanie z foremek, nic sam nie wymysli.

Jak bym czytala o moim mezu (jak byl maly). Nie cierpial rysowac, nigdy sie nie nauczyl, nie ma talentu do zajec plastycznych. Za to ma do pilki i muzyki. Nie przejmuj sie. Nie wszyscy lubia rysowac. Pojdzie do szkoly, to nauczy sie pisac. Corka za to lubi rysowac (prawie 5 lat), pewnie po mnie.

Gość jrjkrkrkkr
mój 4 letni synek tez nie lubi malować nawet ne potrafi bo nie chce sie nauczyc nie interesuje go to.za to bardzo lubi wycinać:) jak mu dam nożyczki i kartki to siedzi tak godzine albo i dłużej:)

Nie ma jeszce 4 lat,ale niestety nie lubi,tak samo jak jej starsze siostry rowniez do malunków nie ciągneło,jeszcze plastelina czy ciastolina uszła, ale blok i kretki,to nie przeszło,nawet w przedszkolu, jakoś mało twórczo artystycznie dzieci mi sie trafiły :p Wolą kopac piłke, czy kijami kałuże lub błoto trzepać :D

Gość dendrologiaa
toksyczna,co to są kretki???

Gość /.,mnbv
i zacznie sie teraz ktore pieknie malują,ktore są te gorsze