Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rokkk

Gimnazjaliści LIŻĄ KOLANA

Polecane posty

durna jestęś choćby przez to ,ze wszęzie dopatrujesz ise seksu i to jeszcze w tak wynaturzonej formie . NaJPIERW ZAPOZNAJ SIE Z TYM JAK TO BYŁO NAPPRAWDĘ A PÓZNIEJ SIE ODEZWIJ , JAK BĘDIZESZ MIAŁA DO NAPISANIA COŚ MADREGO OCZYWIŚCIE .

Hej, hej, ale ja również jestem za kulturalną dyskusją i przeciwko wzajemnemu obrażaniu się ;). Każdy ma swój punkt widzenia i stara się go przedstawić, co nie znaczy, że może zmusić kogoś do tego, by myślał tak samo. Dyskusja, nie kłótnia :).

Gość jelonekkk..
co 30sty np. facet jest psychopatą ( kobieta co setna ) co 5ty wykazuje jakiś stopień zaburzenia osobowości ( tak jak kobiety ) nie da się uniknąć pojawiających się takich postaci jako kapłanów różnych religii , nauczyciekli , urzędników , businesmanów , robotników tak jest wszędzie i należy takich wyłapywać . a że media akurat zajmuja się kk , którego nie lubią z racji swojego żydowstwa pryncypałów , to mamy takie tematy przeważnie o ksieżach , a nie o częstszych przypadkach gdzie indziej

Gość Zuzanna Amelia & 22
Ile lat ma ten ksiadz ?

ciekawe jest ,ze ani słowa nigdzie nie ma albo bardoz niedużo o stanowisku rodziców tychże dizeci i nauczycieli obecnych na tej imprezie . ciekawe dlaczego ? pewnie dlatego ,ze to burzyloby obraz wszechpolskiego oburzenia itrzeba by bylo sie troszkę zastanowić nad sytuacją , moze cos przeczytać a nie tylko obrazki i to jeszcze wyselekconowane oglądać .

Gość Zuzanna Amelia & 22
Nie ma czegos takiego jak lizanie w naszej powszechnie dopuszczalnej normie zachowan. Nie ma zwyczaju podchodzic do kogos i go lizac. Nie nastawia sie tez nikomu do lizania. Nie ma tego w zadnej kulturze nie tylko w Europie. Dodatkowo nie ma tez zwyczaju dotykania / z a co dopiero lizania/ kolan. Nie podchodzimy do nikogo i nie lapiemy go za kolana. To nie jest obuczajowo dopuszczalne. Zwolennikom lizania ksiedza po kolanach polecam zaczac lizac innych facetow /niekoniecznie ksiezy/ Ciekawe jak byscie zareagowali na widok nieletniej dziewczynki kleczacej przed jakims facetem i lizacej go po kolanach? Mysle ze wiekszosc dostala by mdlosci a pozostali zawiadomiliby policje o publicznym zniewazeniu moralnosci. Wiec dlaczego w przypadku propagowania takich praktyk przez ksiedza ktokolwiek przymyka oko ? Ludzie czy wy jestescie az tak odmozdzeni?

Gość jelonekkk..
osobiście potępiam tego księdza i jego przygłupawe zabawy , sugerujace wsystkim 'zboczuchom ' i nie tylko lizanie czegoś tam w pobliżu okolic tzw. intymnych do niczego nie doszło ( jak np. w wielu prypadkach molestowanych przez szefów pracownic ) ale niesmaczne i degradujące księdza - w jakimś sensie idiotę ...a nie kk

Dobra, mój punkt widzenia jest taki: Nie wierzę, żeby ten ksiądz dopuścił się nadużyć seksualnych. Zapewne prokuratura zamknie śledztwo, kuratorium uzna, że nic się nie stało, a za księdzem będzie szło głupie podejrzenie. Media źle zrobiły robiąc ze zwykłej głupoty księdza skandal na tle seksualnym, pedofilskim. Dlatego właśnie protestuję przeciw TAKIM publikacjom. Można dyskutować czy ksiądz zachował się odpowiedzialnie czy nie - problem polega na tym, że w mediach od początku pojawiły się dobitne sugestie dotyczące pedofilstwa i zboczeństwa księdza. A to już jest bezczelne nadużycie. Odbije, czy nawet już się to odbija nie tylko na ks. Marcinie ale też i na tej szkole, tej parafii i ogólnie na salezjanach i Kościele. Nie wiem, czy media zdają sobie sprawę, że swoją nierzetelnością mogą złamać komuś, nie do końca winnemu, życie..

Gość Zuzanna Amelia & 22
15:18 [zgłoś do usunięcia] ruda miedzi ciekawe jest ,ze ani słowa nigdzie nie ma albo bardoz niedużo o stanowisku rodziców tychże dizeci i nauczycieli ­ No wlasnie. Dzieci liza po kolanach doroslego obcego faceta a rodzice nic ???? Sa tak zastraszeni, tak wyprani z myslenia czy tak obojetni ? Nie tak dawno media huczaly o karygodnym zachowaniu rodzicow , ktorzy pozostawili dwulatke na lotnisku. A jak karygodne jest zachowanie rodzicow , ktorzy przymykaja oko na to ze ich dziecko kleczy przed czesciowo rozneglizowanym obcym doroslym mezczyzna i lize go po kolanach ?.

pobliże o okolic i ntymnych - czyli kolana .... no takim sposobem myślenia zostajaj nam juz tylko burki i to dla wszystkich i kobiet i mężczyzn :D

ZA, co do Twojego wcześniejszego pytania - nie wiem dokładnie, ale gdzieś koło 40 lat, a może nawet już lekko ponad.

Gość media jak zwykle rozdmuchaly
media nami manipuluja i szukaja tematow zastepczych dla porazek rzadu PO

Gość Nie broniłabym wlasnego dzieck
Ja sie zgadzam z opiniami toksycznej.Ja jako rodzic nie byłabym dumna jak moje dziecko by jakies rytuały zlizywania po noogach robiło,i nie wazne czy to ksiedzu czy koledze z klasy, dla zabawy Nie bronilabym wlasnego dziecka Wylizywanie kogos po ciele, nawet dla jaj jest dla mnie przegiecie a nie zabawa(tu nie mam na mysli czy to ksiądz, czy nauczyciel, czy sąsiad, czy rowiesnik z ławki szkolnej)

jak to rodzice nic ? dlatego włąsnie piszę ,ze wiecie o sprawie tylko tyle ile wam wygodnie wiedzieć , bo to p ozwala wam isę " oburzać " . A wszyscy rodzice dzieci pierwszoklasistów oraz starszych rodczników podpisali protest skierowany do TV " Odra " i kuratorium a także wyjaśnienie do Kurii . Protestują przeciwko wykorzysytaniu - tak włąsnie - WYKORZYSTANIU ich dzieci jako szczeble do kariery pani dizennikarki , która umyśliła sobie ,zę tym sposobem odbije sie do kariery . W zamęcie i wyrażaniu świętego oburzenia nikt nie zwraca uwagi na dizeci , rodzicówi i nauczycieli i ich zdanie na ten temat . Bo przeiceż wszyscy bardziej świętsi od papieża i tak leiej wiedża co tam sie dizało bo widzieli to W TELEWIZJI ;) I GAZETACH . no ,ale jka ktoś swoja wiedze o świecie buduje na lekturze brukowców i programów z podrzędnych tv ... co sie dizwić ...

Gość Zuzanna Amelia & 22
Rokkk - zamiatanie brudu pod dywan doprowadza tylko do tego ze zacznie gnic i smierdziec. To oczywiste ze polskie wladze wycisza sprawe i postaraja sie udowodnic ze nic sie nie stalo. Bo to ksiadz. Bo to KK. Gdyby takiego czynu dopuscil sie jakikolwiek inny facet to zostalby oskarzony o pedofilie. Ja jestem przeciwna kosciolowi ktory swoim ksiezom na takie praktyki zezwala.Jestem rozniez przeciwna narazaniu nieletnich na tego rodzaju praktyki. Mowisz o zniszczeniu komus zycia. Co z zyciem tych dzieci , ktore musza sie ponizac do lizania kogos po kolanach ?

Gość jelonekkk..
wiadomo że trwa nagonka chazarskich mediów na kk , a ten idiota na stanowisku przełożonego gimnazjum przeprowadza otrzęsiny w taki sposób ...zupełny nieświadomy tego co się dzieje baran , albo 'mały zboczuch ' ...w kadym razie - do klasztoru , do cywila , a nie na stołki zarządającego gimnazjum katolickim

kilka pokoleń pierwszoklasistów wyszło z tej szkoły , również były tam takie otrzęsiny i nikt z tego powodu tragedii nie robił . Przeciwnie ,szkoła ma doskonałą opinię , wielu rodziców posyła tam swoje dizeci a p óźniej do liceum salezjańskiego bo to gwarantuje naukę i zdanie mtury . Ale o tym cicho sz , bo po co o tym mówić ?

Gość Zuzanna Amelia & 22
15:34 [zgłoś do usunięcia] ruda miedzi jak to rodzice nic ? A wszyscy rodzice dzieci pierwszoklasistów oraz starszych rodczników podpisali protest skierowany do TV " Odra " i kuratorium a także wyjaśnienie do Kurii . Protestują przeciwko wykorzysytaniu - tak włąsnie - WYKORZYSTANIU ich dzieci jako szczeble do kariery pani dizennikarki , która umyśliła sobie ,zę tym sposobem odbije sie do kariery . ­ Innymi slowy nie przeszkadza im ze ich dzieci klecza i liza po kolanach rozneglizowanego 40 latka ale oburzaja sie ze ktos probuje przeciwko temu oponowac ? Takich rodzicow to sie pod sciane powinno stawiac.

Gość powiedz mu że w przeszłości
a co jesli jednak dzieci tylko maczaly nosy w piance do golenia? bedzie wam glupio?

no prosżę to ty chcesz decydować za rodziców jka maja swoje dizeci wychowywać ? a jakim prawem ? tobie ise epoki nie pomyliły ? to juz n ie k omuna gdize wszyscy musieli tak samo sie uczyć , tak samo pracować i tak samo zarabiać . ciekawe ,ze najbardizej zainteresowania śą pprzeciwnego zdania o wydźwięku tej imprezy a najbardziej oburzeni ci , którzy o nie j wiedża z tv ... jakże łatwo wami manipulować . Pewnie znowu PO wybierzecie ...

Gość Nie broniłabym wlasnego dzieck
Ale rodzice dzieci, nie sa zli czy zażenowani zachowaniem wlasnych dzieci,ale sa zli do mediów o co ten wielki rozglos robią. Widziałam w tv jak sie rodzice do kamery wypowiadali ze to jest rytuał kocenia pierwszaków i nic złego nie widzą w tym.Dla mnie taka postawa rodziców ,ktorzy POPIERAJĄ swoje dzieci w takich zabawach i nie widza niw w tym niesmacznego jest nieporozumieniem Oosbiscie widzialam wypowiedzi tych rodziców jak i szkoly,którzy otwarcie bronią i stają murem tradycji takiego kocenia,smiejąc sie z tego

Gość Zuzanna Amelia & 22
15:38 [zgłoś do usunięcia] ruda miedzi wielu rodziców posyła tam swoje dizeci a p óźniej do liceum salezjańskiego bo to gwarantuje naukę i zdanie mtury . ­ A ja myslalam , ze zdanie matury gwarantuje opanowanie okreslonego poziomu wiedzy i zdanie egzaminu maturalnego a nie poslanie dziecka do koscielnej szkoly. No to teraz jest jasne dlaczego w Polsce tak obnizyl sie poziom nauczania.

bo gdyby nie to ,ze ten nieszcżęsny ale jednak dobry dyrektor najprawdopodobniej edize m iał nieprzyjemności to cała sprawa byłaby warta żeby ja o k ant dupy otłuc a tak .... sprawa prawie narodowa .

amelia nie zaalaj sie tak bo tracisz zdolność czytania ze zrozumieniem . przeczytaj jeszcze raz co napisałamo liceum salezjańskim to zrozumiesz .

"Co z zyciem tych dzieci , ktore musza sie ponizac do lizania kogos po kolanach" Zuzia, ale te dzieci nie były do niczego zmuszane - o to chodzi. Każdy ma prawo powiedzieć "nie", a że postanowiły wziąć udział w tego typu zabawach, to ich wybór. I odpowiedzialność rodziców. Znam księdza Marcina i nie wierzę, po prostu nie wierzę, żeby był zdolny do jakiegokolwiek przestępstwa. Sama sytuacja jest oczywiście, delikatnie rzecz ujmując, niesmaczna, ale dobitnie wskazuje na głupotę i naiwność tego księdza. Podejrzewam, ze bardziej, niż "tej zabawy", to dzieci z tej szkoły będą się teraz bać i wstydzić, ze ktoś je będzie pokazywał palcami i wołał za nimi "O! To ta co lizała księdza!"..

Gość Zuzanna Amelia & 22
15:41 [zgłoś do usunięcia] ruda miedzi no prosżę to ty chcesz decydować za rodziców jka maja swoje dizeci wychowywać ? Jesli maja ich narazac na pedofilie, zboczone zachowania seksualne albo jakikolwiek inny rodzaj molestacji - to zdecydowanie TAK. A ty popierasz aby rodzice wysylali swoje dzieci np do prostytucji lub do pedofili? Popierasz takich rodzicow ? Przymkniesz oko jesli rodzice oddadza dziecko zboczencom jesli to nie bedzie zboczony ksiadz tylko zboczony cywil ?

Dupą mi już wychodzi ta "afera" !!! Jak miałem 10 lat to jeździłem często na obozy, kolonie i taki "chrzest" to była normalka.Na plaży robili harakiri, jadło się paprykę i oliwki popijając to słoną wodą prosto z morza, do tego całowało i zjadało musztardę, chrzan z kolan i nikt z tego nie robił żadnej afery wręcz przeciwnie, wszyscy się cieszyli, zajebiście bawili zarówno całe kolonie jak i gapowicze którzy byli na plaży, klaskali.Do dzisiaj mam fotki z swoich otrzepin i wspominam to z łezką o oku.Dzisiaj oczywiście wystarczy dziecko pogłaskać po główce to jakieś dewotki zrobią aferą o molestowanie seksualne, ludzie zluzujcie bo to wszystko zaczyna robić się już nieco żałosne.21 wiek a zamiast iść do przodu to się cofamy.

amelia - w swoiej głupocie przekraczasz kolejne granice . porównujesz posyłanie dzieci do katolickich szkół do posyłania dizeci na ulicę ? ty skończyłaś jakaś szołę ? choćby gimnazjum ?