Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama podluuszka

4 tygodniowe dziecko i problem z waga

Polecane posty

Gość mama podluuszka

Czy to ze moje 4 tyg dziecko przybralo tylko 550 gramow od najnizszej wagi to powod do niepokoju?

Gość Nickkk
Slyszalam, ze dziecko powinno przybrac w miesiac okolo 0.5 - 1 kg. Moja przybrala 400 gr w 2 tyg.

Gość olgienkaa
sama tez mam 4 tygodniowe i przybrało 1 kg, ale jak ją ważyłam u lekarza to powiedzieli ze 150g na tydzien to taka norma, wiec mysle ze nie powinnas sie niepokoic.

A karmisz piersią??? Jeśli piersią to przybiera ok:)Zobaczysz za miesiąc czy tyle samo czy mniej...a może więcej:)Mój synuś w pierwsze 4 tygodnie przybrał 1 kg ale w nastęonych miesiącach przybierał po 500 -600 g a później 400 g....do dziś mam problem z jego jedzeniem ale on poprostu był niejadek, ssał pierś 3 minuty a potem butelkę tak samo....Normy w Stanach co do przybierania na piersi są jeszcze łagodniejsze...w sensie niby norma jest od 300 g....na miesiąc...ważne że nie stoi w miejscu i nie spada...:)

Gość mama podluuszka
tak,karmie wylacznie piersia. Do tego dziecko zaraz po urodzenio nabawilo sie zapalenia pluc i musialysmy zostac w szpitalu 2 tyg. W dniu wypisu wazyla 3 kg a teraz dwa tyg po wypisie 3,4 kg, wiec jakby w 2 tyg przybrala 400 gramow.... Czy to znaczy ze nie mam powodu do zmartwien?

pewnie że dobrze przybrało, dziecko do pół roku powinno podwoić wage urodzeniową. Moja córka ważyła 3450, a waży teraz mając 12 tyg 5580.

Gość mama podluuszka
up

Gość mama podluuszka
upup