Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorrrothy

co myslicie o nowej aferze z ksiedzem z salezjanskiego liceum?

Polecane posty

Gość cogito ergo.......
Rodzicom, ktorzy wychowali taka yurge powinno sie odebrac prawa albo przynajmniej kuratora dac, nie wiem co to musiala byc za melina i srodowisko, zeby mogla powstac tak prymitywna i skrzywiona osobowosc.

Gość yurga
to tak jak wczoraj prokurator płakał w tv ,ze dziennikarze nie pisza o procesach na których prokurator wykazuje sie rzetelną wiedzą tylko pisza wtedy kiedy coś jest nie taK :-D słów brak

Gość yurga
prawdopodobnie zostałem zaatakowany przez srodowisko zdegenerowanych kato-debilii albo księzowsko katechetyczne:-D:-D:-D

I to nie media narzucają tok myślenia, bo każdy sam potrafi interpretować fakty. Media pokazały zdjęcia- a komentarzy nawet nie słuchałam. I nie wiem czemu potem takie zdziwienie, ze księża w Polsce tracą autorytet, poważanie w społeczeństwie.

Gość bedwyn
Dla mnie to obrzydliwe, obraźliwe i upokarzające i nie ma nic wspólnego z dobrą zabawą. Od dyrektora szkoły i duchownego oczekuję wyższych standadów moralnych niż od menala spod budki z piwem. Być moze jestem zboczona, ale dla mnie to wszystko miało podtekst seksualny i nie wierzę, że inni tego też nie widzą. Uważam, że dyrektor powinien zostać odwołany w trybie natychmiastowym, a jego miejsce powinna zająć osoba potrafiąca się zachować stosownie do swojego stanowiska. Być może, gdyby dyrektor nie był duchownym, sprawa nie zostałaby tak rozdmuchana, ale w przypadku dyrektora świeckiego byłaby bardziej "wybaczalna". I zaznaczam, że jestem sobą wierzącą, ale nie uważam, aby był to powód do usprawiedliwiania nieodpowiedniego zachowania księży.

Gość wyleglam i co
Ja to mam takie opcje, yurga byla w dziecinstwie wykorzystywana przez wujkow, ktorzy przychodzili do jej mamusi pijaczki by ja ogrzac w noc, a moze jej wlasny tatus szybko spostrzegl, ze coreczka ladnie dojrzala, a moze od wczesnych lat dzieciecych nawalala ze starymi wode w ich 10 m melinie, a potem wszyscy razem zasypiali na piecu bawiac sie tym i owym, a po wszystkim jak to yurga pieknie okreslila tatus walil konia az corecka miala mokra cipe i w koncu polizala to i owo w czasie gdy mamuska po kolejnej libacji lezala nieprzytomna pod dyszacym wujkiem.

Gość lubinianin
Pewnie, że miało podtekst seksualny bita śmietanka= nasienie kolanko= pyra księdza Temu zboczuchowi odebrać obywatelstwo miasta... Wstyd, żenada, kompromitacja..

Gość yurga
gdyby takie zachowanie miało miejsce w szkole świeckiej dyrektor wyleciał by z hukiem razem ze zboczeńcami,którzy zainicjowali te zabawy,a skurwysynom w kieckach pogrożą palcem i doradza aby nastepnym razem sprawdzali czy ktos nie posiada przy sobie środków nagrywajaco rejestrujących

Gość bedwyn
Uważam, ze Kościół juz zbyt długo stosuje politykę zamiatania śmieci pod dywan, bo to daje efekt wręcz przeciwny. Warto, aby niektóre osoby zrozumiały, że atak na niestosowne zachowującego się duchownego niekoniecznie musi być atakiem na Kościół.

Gość madasrucker
Kler to banda starych, chciwych, zboczonych i zakłamanych oszustów. I chocby nie wiem jaką ideologie dorabiać dziewczynka klęczoca przed rozkraczonym księdzem podstawiającym jej gołe nogi nie wygląda normalnie, przyzwoicie i żadnej niewinnej zabawy to nie przypomina...

Gość lubinianin
Papa Ratzinger powinien znieść ten celibat, bo księżulkom ciężko jak widać ujarzmić popęd seksualny i potem sobie kompensują to różnymi formami...

Gość dla mnie to było obrzydliwe
mogli tę piankę czy tam smietanę psiknąc na język jak już tak sobie wymyślili, a nie kazać klękać 13 letnim dziewczynkom przed jakimś staruchem i lizać jego ciało !!! Fujjjj Dziwię się tym rodzicom, że tak stanęli w obronie księdza zamiast swoich córek. Zupełnie jak ci od poznanskich słowików... Też bronili dyrygenta zamiast własnych dzieci :(

Gość ente
jedno co mi przychodzi do glowy to ze zamiast ksiedza mogli posadzic jakiegos ucznia. i niewazne czy to ksiadz czy zwykly nauczyciel. ale jakos brzydziloby mi jako dziecku lizac owlosione kolano doroslego faceta. innemu dziecku inaczej. ale ogolnie mysle ze robia sensacje z niczego. jest duzo o wiele bardziej durnych zabaw na chrztach. a taka jak z ksiedzem to jedna z tych typowych. i tyle.

Gość yurga
w tym pojebanym kraju tego nie zmienisz,kiedyś widziałem w uwadze jak we wsi udowodniono ksiedzu dobieranie się do małolatów,został skazany prawomocnym wyrokiem,mało tego sam sie publcznie przyznał i wyraził skruchę,ale mimo to ciemna wiejska chołota i tak nie dała temu wiary,to sie w pale nie mieści :-D te kurwy w kieckach dobrze wiedza na co moga sobie pozwoilić,dlatego jest tak jak jest

Właśnie może niepotrzebnie może jest to odbierane jako atak na kościół- ten ksiądz niepotrzebnie idzie w zaparte, wystarczyłoby głupie przyznanie się do niestosownego zachowania, wytłumaczenie, że z jego strony nie było tam podtekstów i na przyszłość będą wykluczać zabawy, które mogą powodować jakieś insynuacje. A tak- spirala się nakręca, wymyślają jakieś pianki i inne farmazony..

Gość fty
Polly84 pisze do rzeczy. Duchownym rzeczywiście nie przystoją pewne zabawy rodem z np mało wymyślnych otrzęsin studenckich. Natomiast ci co od razu sięgają po podteksty seksualne to chyba opisują tu swoje fantazje i potrzeby. Dla równowagi tak jak wygłupy nie przystoją duchownemu tak posłom do Sejmu RP nie przystoi używanie wulgaryzmów czy propagowanie pijaństwa oraz zażywania narkotyków.

Gość madasrucker
Zaczyna się od kolanka a kończy na penetracji :D

Gość dorrrothy
Polly dziekuje, ze jako jedna z nielicznych odpisalas zaxchowujac normalny poziom, bo tylko z kims takim mozna dyskutowac. Co do tematu, mysle jednak, ze nagonka mediow na kosciol ma wiele wspolnego z tym, ze odbiera sie to jak odbiera. Jak wspomnialam bedac na pielgrzymce uczestniczylam w podobnym chrzcie i gdyby powiedzial mi ktos,ze mam to rozpatrywac w kontekscie seksualnym a tym bardziej,ze zostalam ponizona, to bylabym w szoku. Nie mozna beztrosko linczowac kogos, bo cos wydaje nam sie niestosowne z roznych wzgledow. Pamiatajmy o tym, ze samu zainteresowani bronia zazarcie ksiedza tak jak i ich rodzice, o tym sie w mediach nie wspomina, a nikt mi nie napisze, ze to nie jest wygodne. Tak jak ktos tu napisal zajmijmy sie z takim zapalem prawdziwymi problemami i tragediami dzieci by nie dochodzilo do draamtow, w ktorych ofiarami sa male, niewinne dzieci, a nie mlodziez, ktora co jak co, ale rozrozni upokorzenie i molestowanie od zabawy, bo tym dla nich byla jakkolwiek wy to odczuliscie.

Gość madasrucker
fty ===> poczytaj wieszczy. Posłowie i szlachta zawsze chlali na umór

ente: Tylko tu nie chodzi o prześciganie się w coraz durniejszych zabawach na chrztach, tylko o pytanie co reprezentuje sobą duchowny jako reprezentant kościoła i wiary katolickiej, który z lubością w takich zabawach uczestniczy. Niestety od grup zawodowych pracujących z dziećmi na co dzień trochę czego innego się oczekuje, a zwłaszcza od księży- gdzie dochodzi jeszcze silny aspekt wiary i etyki.

Gość madasrucker
Może te dzieci mają jakąs odmiane syndromu sztokholmskiego dlatego tak bronia tego pedofila :classic_cool:

Gość yurga klon
yurga.. spoko, od wczoraj uaktywnili się obrońcy wiary w doopie mają dzieci, ich psychikę, to, że za jakiś czas, gdy dzieci już dorosną i zrozumieją, że zrobiono z nimi coś strasznego i będzie im bardzo , bardzo z tym nieswojo te szmaty nie potrafią odpowiedzieć sobie na pytanie: czy chciałabym/chciałbym widzieć zdjęcie swojej dorastającej córki, która ma już świadomośc na tyle rozwiniętą , ze widzi kontekst erotyczny, klęczy przed roześmianych klechą z rozwalonymi nogami i zlizuje bitą śmietanę z tego ohydnego człego, którego miejsce jest wśród grypserów wprowadzających go w życie pierwszoroczniaka we Wronkach

w całej tej aferze rozpetanej przez głodne sensacji media ja nie widze osobiście podtekstu seksualnego itd itp...ale mimo wszystko nie chcialbym by moja 13letnia córka czy syn klęczała przed jakimś facetem i całowała cos białego na jego kolanach itak sobie myślę czy to już na serio nie dało rady wymyślec innej formy tzw chrztu dla pierwszaków?

Gość yurga
dokładnie tak,one maja syndrom sztokholmski,teraz zboczeńcy bedą dopiero mieli pole do popisu:-D widocznie bachorom sie to podobało

Gość yurga
w kazdym bądż razie wstęp został zrobiony,ja wrzawa ucichnie to kolanko zastapi księzowski fiut a smietanke wiadomo...

Gość madasrucker
Ciekawe czy ten ksiądz wysłałby swoje dzieci na kolonię gdzie musiałyby cmokac w kulasa podjaranego zboczeńca :D Tylko nie wmawiajcie mi, ze księża nie mają dzieci :classic_cool:

dorrrothy: Akurat mogę sobie wyobrazić to, ze być może sami zainteresowani nie dopatrywali się w zabawach aspektów seksualnych, a dopiero media zaczęły im uświadamiać, udowadniać, że takowe istnieją. Moim zdaniem ksiądz jednak przesadził- bo jestem zdania, że w relacjach uczeń- nauczyciel/ autorytet/ duchowny jednak pewnych granic przekraczać nie należy. A w tej konkretnej sytuacji może przez głupotę, może brak wyobraźni te granice naruszono.

Gość dorrrothy
Napisze szczerze, szanuje wasze uczucia i jestem w stanie zrozumiec, ze dla kogos wygladalo to niesmacznie, ale dochodzimy w koncu do problemu, ktorym jest wsciekla nienawisc ludzi do kosciola i jego przedstawicieli, nie mozna wrzucac wszystkich do jednego worka, jest to rozdmuchana sztuczna afera, ktora niesatety zaczela zyc wlasnym, niekontrolowanym zyciem. Nie wkurza mnie to, ze komus sie to nie podobalo co robil ksiadz, ale wkurza mnie marnowanie czasu i potencjalu przez media, ktore moga dotrzec prawie wszedzie naprawde pomoc tam gdzie ta pomoc jest potrzebna, teraz przez nastepne dni 'problem' salezjanskiego liceum bedzie eskalowal az w koncu rzoradowana gawiedz poczuje krew ofiary i wszywstko ucichnie tak szybko jak sie zaczelo. Czym to sie rozni od tlumu, ktory niegdys wystawal przed gilotyna i nie wazne czy ktos byl winny czy nie, chodzi o wydarzenie, show. Jedyna wina ksiedza moze byc jego bezmyslnosc i to, ze nie byl w stanie antycypowac konsekwencji.

Gość dorrrothy
Za moich czasów księża podczas pasowania na ucznia wprowadzali nam palec w pupe i jakos nikt nie doszukiwał sie w tym żadnych podtekstów i każdy podchodził do sprawy normalnie. Poza tym to chyba ksiądz wie lepiej od profesorów, sedziów i policjantów co mu wolno a co nie :O