Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorrrothy

co myslicie o nowej aferze z ksiedzem z salezjanskiego liceum?

Polecane posty

Gość yurga
sam fakt,że trafił się ktos taki broniący tych dewiantów,który nie widzi nic zdrożnego w tym zachowaniu,swiadczy tylko o tym jakim ciemnogrodem jest polska,tak jak z reszta przykład przytoczony wyżej,o czym tu w ogóle dyskutować..........

Gość bedwyn
Dorothy - nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, ze nie mozna kogoś linczowac, bo jego zachowanie wydaje nam się niestosowne. Czyli rozciągając twoją teorię - nie można linczować pedofila, bo jego zachowanie wydaje nam się niestosowne? I uważam, że użyłaś złego określnia - zachowanie tego księdza nie wydaje nam się niestosowne on JEST niestosowne. Nawet jeżeli dzieci tego nie odbierają w kontekście seksualnym, to rodzice już tak. Przynajmniej ja to tak odbieram i nie chciałabym, aby mój syn chodził do takiej szkoły. Wielokrotnie juz zostało to podkreślone, że od księży wymaga się innego zachowania.

Gość cdsefergrg
autorko norma wg ciebie jest lizanie kolana księdza??? upadlas na głowę? a mzoe powinien dac polizac krocze i tez byloby ok....bo po co konczyc na kolanach

Gość madasrucker
Może lizanie kutangi było w niejawnej częsci wydarzenia :)

Gość dorrrothy
Yurga klon - to twoj problem, ze masz jakies zboczenia i wszystko kojarzy ci sie z jednym. Polly, owszem zgadzam sie, ze ten chrzest to idealna sprawa by sie podlozyc. Przy calej nagonce na kler ksiadz powinien przewidziec z czym moze sie kojarzyc smietana, pianka, cokolwiek to bylo i klekanie przed kolanami a potem calowanie tej mazi. Nie jest to jednak powod do linczu i wyciagania potwornych konsekwencji, a juz naprawde nie przesadzajmy piszac, ze dzieci te zostaly skrzywdzone i po latach beda mialy traume, naprawde nie popadajmy w ekstrema. Dzieki za temat tym, ktorzy potrafia dyskutowac:) 🖐️

tak poza tym moj chlopak byl pol roku w tym calym seminarium duchownym za mlodu bo czul ze ma powolanie ale jak zobaczyl co sie tam za tymi murami dzieje to mu moment powolanie przeszlo... ale to tak abstrahujac ja bym wziela tego ksiedza i kazala jemu lizac smietane z kolan jakiegos spoconego grubego starucha... ciekawe czy bylo by to dla niego zabawne.... a tak poza tym ciekawe jakie oni maja zwyczaje kocenia w tych swoich seminariach....

Gość yurga klon
a najbardziej przerażające są próby odwracania kota ogonem - to nie media wymyśliły aferę - to świnie z salezjańskiego gimnazjum - media generalnie nie wyrokują w sprawie, co mnie bardzo dziwi, bo o czym tu dyskutować, jaki koń jest każdy widzi - porażające jest zachowanie dorosłych - jakim trzeba być bydlakiem by bronić tego perwera - czego wy się ludzie boicie, nazywajcie chore zachowania słowami na jakie zasługują PROSZĘ !! ZAMIEŚĆCIE ZDJĘCIA SWOICH ROZKWITAJĄCYCH CÓREK KLĘCZĄCYCH PRZED BYLE KIM, WSZYSTKO JEDNO, I ZLIZUJĄCYCH Z KOLAN FACETA, JAKIEGOKOLWIEK, BITĄ ŚMIETANĘ KTO CHĘTNY ? na jakimś darmowym hostingu, bezproblemowo można wkleić, zachęcam, śmiało, to tylko zabawa

dorrothy: Bo są takie tematy, które nagłaśniane w mediach zawsze wywołają burzę, dyskusję w społeczeństwie. A o to chyba mediom chodzi, żeby prowokować i wzbudzać zainteresowanie. dziś nikt nie będzie oglądał felietonu w wiadomościach o najciekawszych książkach miesiąca, ale już materiał o sporach w katastrofie Smoleńskiej, zamordowanych dzieciach czy błędach księży powszechne zainteresowanie wzbudzi.

niezapominajmy ze to rodzice sa ODPOWIEDZIALNI za swoje dzieci i to rodzice maja formowac mentalnosc i etyke swoich potomkow, a jak taki pseudo rodzic stwierdzi ze nie ma w tym nic zlego to suma sumarum dziecko stwierdzi ze to ok i wylize ...kolano... kazdemu kto bedzie chcial- a nie u kazdego skonczy sie to na kolanie

Gość yurga klon
do____ dorrrothy ja nie mam zachamowań w nazywaniu rzeczy po imieniu jesteś po prostu albo idiotką zaślepioną wiarą albo świnią wredną jeżeli nie widzisz nic zdrożnego w wichrowaniu i poniżaniu dziecięcej psychiki szkoda gadać

Gość bedwyn
Dorothy - a ja uważam, ze to jest powód do wyciągnięcia konsekwencji. Nie mówimy o grupie rozbrykanych kilkulatków, tylko o dorosłym człowieku pedagogu, kapłanie, dyrektorze szkoły. Taka osoba musi umieć przewidywac konsekwencje swojego postępowania. Jeżeli nie potrafi, to po prostu nie nadaje się na swoje stanowisko. Przed wojną w jednym z miast grupa kleryków poszła do knajpy i nieco zaszalała. Był alkohol, ekscesy z panienkami (nie seks) i "nieobyczajne" zachowanie. W efekcie rektor rozwiązał cały rocznik, bo klerycy zachowali się nieodpowiednio do swojego stanu. Znasz powiedzenie o żonie Cezara?

myskicie ze jakby syn czy corka premiera badz innego wysokiego ranga polityka robila cos takiego to tez by bylo wszystko ok?

Gość mam takie pytanko
czego może nauczyć ksiądz który nawet nie wie co wypada a co nie ? nie trzeba czytać całego artykułu by mieć swoje zdanie nt tych zdjęć... zabawa ? chrzest gimnazjalistów ? czy gdyby ksiądz kazał im przetaczać gotowane jajko przez rozporek też uważalibyście to za zabawne ? przypomnijcie sobie różne frywolne zabawy które mają miejsce na wiejskich weselach w czasie wesela (przetaczanie jajka przez rozporek Pana Młodego, uderzanie chochlą przez Pana Młodego w patelnię przywiązaną do talii Pani Młodej) itp

Gość yurga
dorothy to jakas dewota,albo klecha albo katechetka,co by nie wymieniać na pewno normalna nie jest

Gość yurga
no chyba,ze ktos sobie prowo założył tak o ,dla zabicia czasu

Gość MÓWIĘ NIE !
NIESTOSOWNE, WULGARNE, WSTRĘTNE !

Gość yurga klon
ale walnąłem babola z ch aż się zaczerwieniłem :P dorrrothy, może mnie jakoś wytłumaczysz ?, ok? przecież umiesz

Gość bedwyn
Nie wyobrażam sobie, ze poszłabym do kościoła, a tam mszę odprawiałby ksiądz, którego nastolatki lizały po kolanach. :o

Gość niesamowitee
że ten facet jest EGZORCYSTĄ i wygania diabła z ludzi a sam wyraźnie ma z nim cos wspólnego.

Gość DEebbbbhi
Przesadzacie. Ja bym dziecko posłała do takiej szkoły - wbrew temu co sądzicie, szkoły prowadzone przez siotry/księży sa o wiele bardziej poddawane kontroli niz zwykłe. Właśnie dlatego aby takie rzeczy się nie działy - gdyby to był zwykły nauczyciel a nie ksiądz to by nikt afery nie robił, ale że to ksiądz to afera jest... Zreszta w takich szkolach wyzszy jest tez poziom nauczania, polozony jest nacisk na kulture, itd...

Gość niesamowitee
Debbi - pewnie sama w dzieciństwie lizałaś księżom to i owo i spodobało ci się.

Gość maluczkowaty jakiś taki
oj DEebbbbhi ..........już cię lubię generalnie lubię yebniętych

Gość maluczkowaty jakiś taki
Debbie wybierzmy się razem do księdza dyrektora i wyliżmy mu oba kolana a potem jeszcze cos innego.