Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyinformatyczka

nie znam sie na tym kompeltnie a musze sobie kupic laptopa na studia

Polecane posty

Gość antyinformatyczka

no i co ja mamz robic? nie wiadomo czy w sklepie mi doradza uczciwie czy widzac ze jestemz ielona beda mi wciaskac drogi kit? nie wiem do jakiego sklepu sie udac.. ;/;/

Gość rf34f
może masz kolegę informatyka albo kogoś z rodziny kto ci doradzi?

Najprawdopodobniej będą Ci wciskać drogi kit, albo kit, który nie schodzi z magazynu :P Wybieraj raczej mniejsze sklepy, a nie wielkie sieciówki (nie dość, że marża, to dochodzi jeszcze sposób traktowania sprzętu na magazynie i klienta). Weź ze sobą kogoś, kto się zna. Określ na początku, do czego tak naprawdę lap Ci będzie potrzebny. Jeśli tylko do neta, Office'a i oglądania filmów, to nie ma sensu inwestować w nie wiadomo jak drogi sprzęt :D

Gość pffffffffff
Na jakie sztudia, peadagogike moze;p Tam ci flet wystarczy i papier kolorowy do wycinanki. A moze administracja? Tam to nic nie musisz

no :) ja mam asusa do gier go nie uzywam od tego jest stacjonarny na moim normalnie kafe onet etc poczta ty wrzuta fb nk no i filmy muza :)

Gość celnodłe
idź do media marktu czy media ekspertu i wybierz sobie coś wg ceny - a na studia wystarczy Ci każdy nowy laptop - bez względu czy korzytke 1500 czy 4500zł

Gość antyinformatyczka
wlasnie za bardzo nie mam nikogo znajomego, kto by sie na tym znall

Gość antyinformatyczka
studiuję romanistykę, chcialabym do 1700zł, zastanawiam się nad samsungiem i acerem

Ja mam Samsunga z wyższej półki, do tej pory trudno znaleźć coś, co by mu dorównywało w tych granicach cenowych, kawał dobrego sprzętu ;) a ma już caaałe dwa lata :D Ale ja jestem na informatyce, więc...

komputronik ma fajne lapki w rozsadnej cenie podobnie jak altix czy perfectus

Ja bym poleciła Samsunga. Miałam już kilka różnych urządzeń z tej firmy i nigdy się nie zawiodłam ;) Za to z Acerem i HP moich kolegów były niezłe przeboje... Sprawdź też sklep internetowy esc.pl ja tam kupuję części do stacjonarek (mam kilka kompów :P), a koleżanka kupowała lapa, nie narzeka z tego co mi wiadomo.

Gość antyinformatyczka
nie studiuje romanistyki- nie pisalam tego ja!

Gość antyinformatyczka
raczej do niczego innego nie bedzie mi on potrzebny niz do offica, internetu i filmow. w jakiej cenie powiinam kupic laptop aby byl taki w miare?

Gość *ciech_eh_eh
polecam firmę MANTA. de best

Gość antyinformatyczka
czy ten samsung będzie dobry? samsung np300e5c-a01pl potrzebuje go do cięzkich programów typu Photoshop,Camera, Czat online camera, Skype, Mejl, Program statystyczny SPSS

Gość Cevalek
Odpalasz najpopularniejszy portal aukcyjny, wybierasz kategorię Elektronika --> Komputery --> Laptopy W parametrach dajesz Kup Teraz, zaznaczasz Standard Allegro, cenę do jakiej Ci pasuje i klikasz sortowanie wg popularności. Do wyboru do koloru, chociaż osobiście to nie dałbym za takiego laptopa więcej niż 1500zł. Po prostu nie warto. Tania elektronika ( m.in. laptopy do 2000zł ) jest w tej chwili robiona tak, że po 2-3 latach ma się zacząć psuć. Jeśli Cię stać i chcesz wydać więcej, proszę bardzo. Dobry jakościowo sprzęt na kilka lat to przedział powyżej 4 tys. zł. Pierwszy z brzegu sprzęt za 1444zł, Lenovo B570. Bez systemu co prawda, ale zainstalujesz sobie Linuksa Minta i będziesz zadowolona ( albo się uśmiechniesz do znajomego informatyka).

Gość antyinformatyczka
myslalam kupic za ok. 2000. ale skoro tak to moze wybiore kilka stow tanszy

Gość smialo kupisz dorbego laptopa
za 1700 zł w promocji :) zaraz mnie tu pewnie zjada jacys informatycy :P moj brat ma w firmie pare laptopow za 1600 zł i do poracy biurowej, ogladania filmow sa ok :) najlepiej jak ktos tu radzi wejdz sobie na allegro i poogladaj laptopy, poczytaj opinie itp. kazdy model danego producenta inny, jeden sie psuje drugi nie - jak z telefonami. nalezy patrzec na model nie na producenta :P chociaz wg nie dobre laptopy robi dell, samung i asus. ja mam obecnie acera, byl tyle razy w serwisie ze szkoda gadac ;/ plus ze kazda naprawa trwala ok 3 dni.

Gość Cevalek
Jeszcze raz przejrzałem oferty Allegro i z tego co widzę to dla siebie kupiłbym DELLA, model D820: http://allegro.pl/dell-d820-15-4-t5500-2mb-2gb-160gb-dvdrw-xp-i2628650031.html Dasz za niego 700zł, ale dostajesz bardzo przyzwoitego laptopa z systemem, gwarancją, MATOWĄ MATRYCĄ ( wierzcie mi, jest różnica, teraz w nowych laptopach tylko błyszczące, męczą wzrok przy jasnym oświetleniu) i fajnymi parametrami. Do tego to model biznesowy, wykonany z duuużo lepszych materiałów, niż zwykłe laptopy. Nie spodoba Ci się, albo znudzi, to za pół roku go sprzedasz i kupisz sobie innego ( przez ten czas nie stracisz tak, jakbyś straciła na nowym laptopie). Nowy laptop kupiony dzisiaj za 2 000 zł będzie wart za pół roku ok 1300 - 1400 zł, może nawet mniej. Na studia wystarczy, a resztę pieniędzy, które Ci zostaną możesz wydać na inne potrzeby, czy przyjemności.

Gość edyjan87e
ja mogę polecić z czystym sumieniem ACERA - używam go już przeszło 4 lata i nie miałam żadnych problemów z tym komputerem :) nie psuje się, działa bez zarzutu - czasem nawet szkoda bo chciałabym kupić 17' ;) a mam 15,6' - ale złego słowa powiedzieć o nim nie mogę. Jeśli potrzebujesz na studia, w tej chwili spokojnie można brać 17' chyba, że ktoś będzie chciał go wozić co tydzień do domu na weekendy, to trochę odczuje jego wagę ;p przykładowa 15stka, z całkiem dobrymi parametrami : http://www.nokaut.pl/laptopy/acer-as5749z-nx-rr8ep-003.html