Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca o wyprawkę

Pytanie o wyprawkę do szpitala dla maluszka...

Polecane posty

Gość Pytająca o wyprawkę

Hej dziewczyny, za 5 tygodni mam termin i kompletuję powoli torbę do szpitala rodzę w szpitalu gdzie dla maluszka potrzebne są tylko pampersy i chusteczki nawilżane. Mam w związku z tym takie pytanie czy to musza być pampersy? Czy mogą być pieluszki jednorazowe np Dada z Biedronki? Przyznam szczerze, że to ich wolałabym używać ale wiem, że wszystko zależy czy dzieciątko nie będzie miało odparzeń.. Jeszcze jedno czy warto coś zabrać oprócz tego do szpitala dla dziecka tak od siebie? Mam na myśli jakieś przybory toaletowe albo np rękawiczki na łapki by się nie drapało itp...Jestem pierworódką i nie mam o tym zielonego pojęcia a nie chciałabym żeby okazało się, że jednam czegoś mi brakuje i trzeba dowieźć.. Dzięki z góry

Gość niedlapsakielbasa
Pojedz do szpital w ktorym zamierzasz rodzic...i popros o liste jaka masz zabrac do szpitala...ja kupilam paczke Pampersow i dwie szt pieluszek z rosmana,Doda sobie odpuscilam bo slyszalam od wielu kolezanek ze te 1 ki sa twarde ,ze duzo lepsze sa Dady dla wiekszych dzieci...3,4

Gość qqqoooiiioooppp
Ja miałam pieluchy bella happy i się sprawdziły. NIby inne obiety miały pampersy, w sumie jedynki są najtańsze, więc dużej różnicy w cenie nie ma. Dobre są też Baby Dream z rossmanna. Niedrapki ja wzięłam do szpitala, ale dziecko jest tak owinięte w rożek żeby nie wyjmować rączek. A jak w domu założyłam niedrapki to za 5 sek.ich już nie było na rączkach... :) poza tym dla dziecka miałam chusteczki nawilżane, wzięłam kremy itp.ale się nie przydały...

Gość Pytająca o wyprawkę
Tak wiem ,ze można wybrać się do szpitala i dowiedzieć byłam w 20 tygodniu przy okazji gdy przejeżdżałam obok to dowiedziałam się, że na stronie w internecie wszystko pisze.. Ja kupiłam pieluszki Dada 2 od 3kg z ostatniego USG wynikało, że dziecko ma już 3.5kg więc zaczynam już od 2. Rękawiczki też bym wzięła najwyżej będą w torbie, dziękuję za porady dobrze jest się dowiedzieć czegoś od doświadczonych już mam :) 🌼