Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

migotka tylek jak szczotka

drogie kobiety, mam do was pytanie...

Polecane posty

Gość buc jakich mało
idee, myśli polityczne..... zazwyczaj chodzi w nich o dobro ludzkości lub działanie na rzecz ludzkości walka o własną rodzinę, opieka nad własnym dzieckiem to poświęcanie się jakby w skali mikro myślisz że idea posiadania dziecka jest bardziej realna od np jakiś celów politycznych ? nie bardzo, decydujesz się na ból, niedogodności nawet nie widząc tego przyszłego dziecka, robisz to dla idei posiadania go

Gość jpgandjks
Ja nie wiem czy dałabym radę jeśli by mnie torturowali. Pewnie jakby kazali mi powiedzieć, że kocham komunizm to bym im powiedziała bardzo przekonująco a myślała swoje ale jakby torturowali mnie by dowiedzieć się, że czegoś o członkach organizacji (wymyśalam), w której działam to może i bym dała radę.

co? ja?gdzie? mnie tu nie ma jestem wolnym sluchaczem, bo to takie trochę pierdolenie o szopenie który z gimbusów, pracujących kurwa w przyszłości na moją emeryturę, poświęci się dla czegokolwiek innego niż pieniądze?

Gość Oddech Węża
a co chcesz się poświęcić dla szczytnej idei ?

Gość wyjdz z kolezanka na
migotka piszesz bardzo ogolnie, musisz skonkretyzowac 'idee' nie rozumiem takze twojego umniejszania poswiecenia dla bliskich kwestia zasad i hierarchi

odpo teoretyczna jest bardzo trudna, wlasciwie czy bylibysmy w stanie mozna stwierdzic jedynie po zaistenieniu takiej sytuacji

chodzi mi o kontrektyzacje, masz na mysli walke o niepodleglosc kraju czy np. dzialalnosc greenpeace? skala jest szeroka

oddech - nic, pytam tylko teoretycznie. patrzac na historie zauwazylam ze polacy maja w sobie sklonnosc do poswiecen. To prawda :)

Gość buc jakich mało
jak człowiek musi to się poświęca posiedanie dziecka to imperatyw bilogiczny ? to czemu w przypadku pewnych osób wcale nie czują takiej potrzeby ? gdyby posiadanie dziecka i chęć jego posiadania skłaniałaby się wyłącznie do biologii to nie byłoby osób które by się decydowały świadomie....lub nie decydowały...biologia i płodność by decydowały za nie.... coś naciągana ta teoria

Gość buc jakich mało
imperatyw bilogiczny, krew z mojej krwi.... gdyby tak było nie byłoby osób które decydują się na adopcję lub bycie rodzicem zastępczym macierzyństwo / ojcostwo to idea, świadomy wybór mówię o chęci wychowywaniu a nie tylko prokreacji

Buc Masz racje ale dzisiaj oprócz instynktów mamy też cywilizację która pomału chyba wygrywa z niektórymi instynktami :) ogólnie każdy ma instynkt przekazania swoich genów ale cywilizacja charakteryzuje się rozwojem myślenia i dzisiaj ludzie już są mniej uzależnieni od instynktów pierwotnych ale są one nadal silne

Rodzina, to jedna z najwiekszych wartosci, to mikrospoleczenstwo kiedys brzmialo to tak: Bog, Honor, Ojczyzna a nie instynkt, chyba, ze za kamienia lupanego;)

inaczej nie bedzie niedlugo tej cywilizacji

wyjdz z kolezanka na A te wartości biorą się z instynktu chęci przekazania swoich genów ....i tak jest to za kamienia łupanego i obowiązuje do dzisiaj dowodem jest to że ludzie chcą się seksić :D

moze w twoim przpadku te pobudki sa takie, najemnicy tez maja inne pobudki

wyjdz z kolezanka na inaczej nie bedzie niedlugo tej cywilizacji Całkiem możliwe ale nie za naszego życia wszystkie prawie społeczeństwa na świecie się starzeją ( zwłaszcza te z największym dobrobytem ) nikt dzisiaj nie chce mieć dzieci z wygody tak już upadały kraje ....