Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym kotem

:/ chyba nic z tego

Polecane posty

Gość co z tym kotem

Oczywiscie nie chodzi o faceta tylko o kota :p a sprawa ma sie tak, ze znalazlam dzis kotka, ok 2 miesiecznego, wzielam go do domu zeby nakarmic, wykapac, odpchlic itp wiadomo. a kot jest tak przerazliwie chudy ze jak ktos chce sie nauczyc anatomii kota to on nadaje sie do tego idealnie. Wykapalam go, zrobilam lozeczko, dalam jedzenie, mleczko, smietanke i teraz problem: wszystko po chwili wyrzyguje :/ Do weterynarza wybieram sie dopiero rano, ale moze ktos wie czy to choroba, czy tylko zbyt lapczywie je? Nie wiem, a przeciez go nie wyrzuce :/

Jeżeli łapczywie je to może być od tego moja sunia labradorka kiedy była szczeniakiem też jadła łapczywie i wymiotowała później. Ale idź jutro do weta:) bo kota trzeba zaszczepić:)

Gość co z tym kotem
No ale zeby rzygal tez mlekiem, smietana juz nie mowie o pokarmie stalym :/ Pewnie ma robaki :/ Gorzej jak go wykuruje jutro i doby nie przezyje :/

Gość co z tym kotem
Boze przeciez on jest pewnie glodny, a ja nawet nie mam jak go nakarmic

Gość ciekawaaaaaaaaaaaaaaa
mleko!!!!!!!!! sprobuj dac mu wody :) koty nie toleruja mleka malo kto wie ale nie daje sie kotom mleka... wiekszosc nie toleruje i właśnie żyga... daj wody i pisz co tam jak tam? jak wode tez wyzyga to nie wiem :/ ale na 80% po mleku ;)

Gość co z tym kotem
Sprobuje z ta woda, moze faktycznie jakos go podraznia ale swoim zawsze dawalam mleko i bylo ok :/ Boje sie isc spac zeby nie zasral i nie zarzygal se kocyka ;p

gorzej jak zasra i zarzyga dywany i łóżka :D sprobuj z woda na prawde.. ja mam kota i kumpel byl w szoku jak przyszedl i zobaczyl ze moj mleko pije bo tak jak mowie wiekszosc nie toleruje laktozy czy czegos tam...

Gość co z tym kotem
tez o tym slyszalam ale tak jak mowie - moj poprzedni bardzo lubil mleko i smietanke wody nawet nie tracił nosem wiec odruchowo dalam mu mleczko, wlasnie nie wiem co zrobic, jak zatkam karton to zasra kocyk bo kuweta obok a jak odetkam to zasra caly pokoj ;p

haha :D zatkaj mu tylek jakims korkiem i problem z głowy :D:D

Gość co z tym kotem
no bo przeciez kiedys sie musi wysrac :/ ale w sumie chyba nie ma czym skoro wszystko wyrzygal ;p

Gość dodapieknamauroda
kotom nie daje sie mleka ani wyrbow mlecznych, chyba ze jest to specjalne dla kotow.

tez nie mozna powiedziec ze sie nie daje wszystkim kotom.. bo mojemu woda stoi po dwa dni tak wolno pije a jak tylko zobaczy ze ma mleko to w 2 minuty miska pusta i nic mu nie jest.. zalezy od kota.. co z tym kotem - dałas wody?? dalej rzyga??

Gość co z tym kotem
teraz spi i nie chce go nawet ruszac bo ani nie je, ani nie sra ani sie nie bawi wiec lepiej niech spi ;p

zazdroszcze... moj zapierdala za swoim ogonem jak posrany :D zawsze uaktywnia sie ok 23 i jazda do 3-4 rano... albo za ogonem albo biega z jednego do drugiego pokoju z taka predkoscia ze az łapy piszcza na panelach :D i tez nie wiem co z tym zrobic jak go nauczyc w nocy spac :/

Gość co z tym kotem
Musisz dodac mu 5kg do cialka to nie bedzie mu sie chcialo ;P Moj ostatni juz byl na tyle "kocio stary" ze tylko spal i zarl

właśnie on tyle żre i cały czas głodny a chudy jak nie wiem :/ nie tyje w ogóle...

Gość co z tym kotem
pewnie ma tasiemca :P wysterylizuj ;P

no na to by wygladalo ze ma... on ma ponad 2 lata to nie wiem czy nie za stary na sterylizacje

Gość co z tym kotem
To profilaktycznie odrobaczyc,a jak za stary to tableki mu dawaj

Gość co z tym kotem
No wlasnie nie wiedzialam a nie chcialam kogos w blad wprowadzic dlategp napisalam tabletki

A co do kotow wygłodzonych... wiem coś o tym, bo mój był bardzo mały i bardzo chudy gdy go znalazłam... mógł mieć kilka tygodni. umiał niezdarnie chodzic i generalnie posiadał tylko odruch ssania. Gdy daliśmy mu picie na talerzyku... po prostu wszedł w to. Ani myślał żeby pić :D przede wszystkim żadnego przekarmiania- bo będzie rzygał na bank. dawać trochę małymi porcjami, stopniowo zwiekszać porcje :) musi mu się żołądek przyzwyczaić. jeżeli mleko to tylko to dla kociakow kupione w sklepie. Mleko krowie w żadnym razie, zwłaszcza dla malucha. No i pewnie ma robaki, jak się domyślasz więc odrobaczenie będzie konieczne. ważne żeby było mu ciepło i wygodnie, wierze że będzie żył :D

Gość Nie chcę straszyć
Ale wzięłam takiego kociaka ze schroniska, też skóra i kości. Objawy miał podobne do tego co opisujesz - diagnoza: panleukopenia, "kocia nosówka". Zapytaj o to weta, bo zwierzę się umęczy, a szans dla tak małych kociąt..nie ma :(.

Gość co z tym kotem
No wlasnie dzis po dlugich probach zrobil kupke :/ ale robakow nie mial :D Nosowka, tez o tym pomyslalam bo jakos dziwnie czasem charczy :/

Gość co z tym kotem
aha i odstawilam mleko i smietanke. dalej rzygal. teraz mu daje co 15 min dawke tak na paluszek ugotowane ziemniaki i narazie jest ok, nie rzyga a zawsze cos mu do brzuszka wpadnie

Gość co z tym kotem
Rzyga, rzyga i rzyga. Ja juz nie wiem co mam robic, co mu podawac jesc. On juz sie nawet na jedzenie nie chce patrzec, bo wie ze potem go naciaga. Juz miauczy jak zaczyna to przeczuwac. Nie wiem, moze oddac go do schroniska, moze tam mu ktos udzieli pomocy? :(

Cholera... Nadal z nim nie byłaś u weterynarza? Jak on ciagle wymiotuje i nic mu sie nie uspokaja to może byc na serio nosówka... Jeżeli dodatkowo słabnie z dnia na dzien, nie jest w stanie chodzić, to jest to na 99% to. I ma minimalne szanse na przeżycie wtedy. Kiedyś probowałam leczyć z tego 1 kociaka... Odszedł w przeciągu tygodnia. To było straszne. Dosłosnie z dnia na dzień, mimo walki o życie stawał sie słabszy. Oby to nie było to. Ale naprawde, idz z nim chociaż do weterynarza, skoro do tej pory mu sie nie poprawia.

Gość co z tym kotem
Nie mam teraz kasy :/

Gość co z tym kotem
ale czasem wlasnie mam wrazenie jakby przez nos oddychal bo jakis czasem powarkuje cos

Gość co z tym kotem
i tylko spi spi spi i strasznie sie tuli, wczoraj go chcialam troche rozruszac, pobawic sie to chwilke pofikal, zaczal miauczec i sie denerwowac