Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzik82

prezent ślubny

Polecane posty

Gość MamaCóreczki
Ja robota nie mam i nie potrzebuję, ale dostaliśmy na prezent blender i jestem mega zadowolona, zwlaszcza teraz przy niemowlaku :D

mamacóreczki - dzięki. Blender - ok. ale ja chce coś większego, w końcu raz się bierze ślub :) poczekam na inne opinie - chetnie dowiem się czy te funkcje są przydatne a moze powinnam poszukac robota z innymi funkcjami? A moze ktoś ma super robota z którego jest bardzo zadowolony? dawać mi tu model ;)

Gość telefrenia
taki robot to bardzo przydatna rzecz, ale zastanów się ile podobnych sprzętów młodzi dostaną od innych gości... może lepiej spróbować z czymś nietypowym? taki odkurzacz na przykład - http://www.wasserman.pl/pl/p/Inteligentny-robot-odkurzacz-Pentagram-P-10-000/2446 jest teraz moda na te urządzenia, więc może byłaby to lepsza alternatywa?

telefrania - wlasnie dlatego wybrałam takiego robota a nie toster czy czajnik aby nikt sie ze mna nie zdublował :D co do odkurzacza - fajny, tylko ona juz mieszka od roku na swoim wiec pewnie odkurzacz juz ma. wątpię aby przez ten czas ze szczotką latała :)

Gość telefrenia
wiesz, te odkurzacze automatyczne to mimo wszystko są raczej wspomagacze standardowego odkurzania, także posiadanie odkurzacza nie wyklucza posiadania takiego bajeru :D no ale jak uważasz, ten robot też mi się podoba szalenie, tylko jak mówię - ktoś mógł już wpaść na taki pomysł :(

wiem ze posiadanie zwykłego odkurzacza nie wyklucza posiadania takiego bajeru. sama taki odkurzacz tez chciałabym mieć. mimo wszystko pozostane jednak przy wypasionym robocie kuchennym ;) bardziej Jej sie przyda w kuchni, zwłaszcza ze wiem ze nie ma nic takiego. dzięki za radę.

Gość SamaJa2
Daj kasę, niech sobie kupią co chcą

chciałam tego uniknąć ale może faktycznie ta przysłowiowa koperta jest najlepszym pomysłem na prezent.

Gość SamaJa2
Może panna młoda marzy o innym robocie, a taka kasa w kopercie to już jest coś.

moze i tak, nie ma co uszczeliwiac ich na siłę. chciałam zeby mieli taką pamiątkę, cos namacalnego z tego dnia :) dzięki za rady :)

ja bym dała kasę bo takich robotów to pewnie pięć dostanie, może nie potrzebują AGD tylko zbierają na remont... dałabym kasę.

a jak chcesz im dać stricte pamiątkę to np. pozytywkę albo coś z grawerem. Np svarovski ma fajne od kilkudziesięciu zł wzwyż posrebrzane lub pozłacane, duże, małe, ja przyjaciółce kupiłam na ślub :) jako pamiątkę.

oo dzięki Zośka :) zajrze dziś po pracy do Svarowskiego. zobaczę co i jak :) dobra to odpuszczam tego robota. dostaną kaskę i niech szaleją :)

Gość teżcipomysl
Zośka wybacz, ale taka pozytywka czy anioł z grawerem to ostatnia rzecz jaką chciałabym dostać na ślub... Nie dość że to jest po prostu obrzydliwie brzydkie, nie miałabym gdzie tego postawić (a do piwnicy też głupio wynieść, bo osoba która to kupiła pewnie zauważyłaby że prezent który powinien stac "na widoku" na nim nie stoi :p) to jeszcze niepraktyczne. Moim zdaniem to zmarnowane pieniądze po prostu, lepiej dołożyc im te pare groszy do tej koperty

tez tak uwazam jesli para młoda jest jak Ty praktyczna. Ale autorka pytała o cos pamiątkowego, uwazam że bardziej pamiątkowy jest bibelot niż robot kuchenny :) normalnie też bym dała kopertę, ale w wypadku mojej przyjaciółki wybrałam pamiątkę ponieważ wiem, że ona takie bibeloty uwielbia :) także zależy co kto lubi

miało być pamiątkowe zeby jak wyciągnie tego robota i będzie ubijać jajka na ciasto pomyslala sobie o mnie :D

hahaha no chyba że tak chcesz :) to może coś przyjemniejszego niż robot, może coś ułatwiającego życie, nie wiem, czyścik parowy? W ogóle jakbyście się w kilku znajomych zrzucili na robota takiego co podgrzewa jednocześnie, ubija, różne rzeczy robi, to zdecydowanie warto, tylko taki dużo więcej kosztuje. Jest taki chyba w Zepterze ale nie jestem pewna czy i ile kosztuje. Albo Vorwerk to sie chyba tak nazywa, znajoma ma. Ale tego za 600 nie kupisz wiec zalezy czy masz sie z kim zlozyc. a jak sama to moze faktycznie ten robot choc obawiam sie ze moze sie nalozyc z kims jeszcze, z czyms podobnym. Chyba jednak kasa... a jak koniecznie przedmiot to poszłabym w jakiś bajer żeby się nie nałożyło, a podstawowe rzeczy codziennego użytku niech kupią takie jakie chcą...

chciałam zeby mieli taką pamiątkę, cos namacalnego z tego dnia ---> a myslisz ze jak dasz 500 zl w kopercie, to wsadza je do kominka i spala? :) Zapewne tez kupia sobie cos fajnego, namacalnego ;) i co najwazniejsze cos, co sami sobie wybrali i czego akurat najbardziej potrzebuja. Powiem Ci tak: ja nie mam czasu na gotowanie, a weekendami wole wyskoczyc cos zjesc na miescie, lub zrobic cos calkiem na szybko w domu, i dla mnie taki prezent to niestety, ale bylby niewypal, bo lezalby w szafie w kuchni i bylby uiwzywany max raz w meisiacu :) Majac do dyspozycji 600zl wolalabym je dostac w kopercie, albo dostac cos takiego: http://allegro.pl/gerlach-sztucce-04z-antica-36-sztuk-zlocone-poznan-i2606796553.html Najpiekniejszy model, no i sztucce zawsze sie przydadza. Jeszcze tej klasy.

dobra, odpuszczam robota. sztućce odpadają - już mają komplet, choć te z linku są bardzo w moim guście. co do tych nieszczesnych foremek - zamówię dla siebie :)

Powiem tylko tym, ktorzy krytykowali pozytywke - przyjaciolka zadzwonila do mnie z podziekowaniami, powiedziala ze rozplakala sie ze wzruszenia, bo to taki osobisty prezent, te grawerowane zycznenia, dobra wrozba. Wiec wcale nie zbieracz kurzu ;) zalezy co kto lubi. niektorzy by chcieli robota kuchennego, inni kuchenne gadzety typu silikonowe naczynia, inni wycieczke, a inni sentymentalny bibelot ;)