Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolaj

anglia

Polecane posty

u nas w polsce to coraz gorzej,mysle powaznie zeby wyjechac do angl Londyn lub Nottingham lub jakies male miasto czy warto wyjechac teraz ? moja mama mieszka w angli i mowi ze nie warto ze nie ma pracy i drogo tak jak w polsce,czy to prawda? ile kosztuje teraz chleb mleko mieso i odziez w Anglii ,ogolnie ile tam wszystko kosztuje, za odpowiedz bede bardzo wdzieczna,z

Gość taka jedna mala wredna ;)))
jak znasz bardzo dobrze jezyk, masz doswiadczenie to bez problemu znajdziesz prace w Londynie w miesiac. Tu jest duzo pracy, duza rotacja i ze znajomoscia jezyka bardzo latwo cos znalezc. Zalezy czego tez szukasz, jak np. jestes grafikiem kom. to prace znajdziesz szybko, to samo tyczy sie programistow + innych specow z branz medialnych/marketingowych. ceny zywnosci sprawdz : http://www.tesco.com/ http://www.waitrose.com/ Mame masz w Anglii, zapytac jej o ceny nie mozesz?

pytalam mame ale ona mi nie powie bo nie chce zebym wiedziala co ile kosztuje bo nie chce zebym wyjechala,jej odpowiedz to ze drogo tyle ze ona nie pracuje tylko jej facet ,angielski to slabo znam a czy sprzatanie opieka nad dziecmi praca w sklepie tez duzo jest pracy w tych zawodach

Gość koteczka_na_obcasach
w angli ciezno o prace i drogo, to prawda, jest duzo ofert ale jeszcze wiecej bezrbotnych, w miesiac dobrej pracy nie znajdzeisz, nawet znajac jezyk, to wszyscy znaja jezyk, chyba ze chcesz zaperdalac na szmacie

maskara,ja nie pracuje szukam pracy ,moj chlopak zarabia 1200 zl i nam nie starcza oplaty jedzenie,nie mozemy zrobic remotu bo kasy nie starcza ,pozyczki nie mozemy dostac,koszmar ,wiec mysle o tym wyjedzie do anglii ale sama juz nie wiem widze ze tam tez nie jest kolorowo

wszedzie jest teraz recesja, anglie bardzo dotknela, w londynie nie oszczedzisz

do Londynu nie jedź, to najdrozsze miasto Europy i faktycznie ciężko o pracę. Małe miasto już prędzej, ale jeśli masz zawód tam poszukiwany. Albo małe miasto w pobliżu większego, np niektórzy z Surrey dojeżdżają do pracy do Londynu. Najlepiej poszukaj pracy przed wyjazdem, choć wiem że tak ciężej, ale a nuż...

do londynu możesz jechać jak masz "kapitał", bo potrwa zanim znajdziesz pracę a życie DROGIE. a cen żywności w waitrose nie sprawdzaj, waitrose to taka alma :) bardziej tesco albo sainsbury's. zresztą są tańsze sklepiki ;)

Żeby wyjechać musisz mieć zaoszczędzone pieniądze minimum 1000 funtów musisz mieć z sobą. Inaczej nie dasz sobie rady. Praca nie leży na ulicy a dojazdy, mieszkanie czy nawet pokój, jedzenie, telefon kosztuje. Mieszkam na Północy Anglii i praca jest np w fabryce

Co za bzdury, ze w Londynie pracy nie masz? Ja pracuje w duzej miedzynarodowej firmie, zarabiam dobrze. Moge spokojnie polowe pensji oszczedzic, to samo moj maz. Kolega przylecial kilka miesiecy temu, w niecaly miesiac znalazl pierwsza prace w UK - w Londynie jako programista, za dobre pieniadze, bo 45k na rok. Jak na poczatek to calkiem niezle. Nie wiem gdzie wy zyjecie i pracy szukacie, ale z doswiadczeniem + bardzo dobra znajomoscia angielskiego o prace w Londynie nie trudno. Do mnie do teamu od kwietnia szukaja osoby z doswiaczeniem w naszej branzy. Bardzo ciezko kogos dobrego znalezc, do tej pory nikogo nie zatrudnili.

Gość Noemi50
czy jest tam totek lub inna gra hazardowa i czy polak może wygrać ?

E tam zaraz waitross to drogi, raz nie wszystko jest drogie. Dwa maja dobre produkty tak jak w M&S. Jak ktos zna jezyk i ma dobra prace w Londynie to spokojnie go stac na wszystko + moze sporo odlozyc. Tym bardziej, jak dziewczyna chce wyjechac z chlopakiem. No chyba, ze sa bez doswiadczenia w jakiejkolwiek branzy i beda pracowac w pubie np. za 1000funciakow na miesiac, to wtedy zgadzam sie, ze mniej oszczedza. Ale spokojnie im starczy te 2k na miesiac na wynajecie jakiegos studio flata , oplaty i jedzenie. No chyba, ze facet lubi pic % i bedzie cala wyplate przeznaczal na %. To juz inna sprawa.

tak jak pisalam, oferty sa ale tez duzo ludzi, ja znam perfekt angieski, spore doswiadczenie a juz drugi miesiac mija jak nie mam pracy

I zgadzam sie z tym, ze 1000 funciakow na poczatek to min musicie miec ze soba, chyba, ze zamieszkacie u Twojej mamy i np. bedziesz dojezdzac do Londynu na rozmowy o prace, bo wnioskuje, ze mama raczej w Londynie nie mieszka.

jak nie londyn to inne miasto ,tyle ludzi mieszka w anglii i nie chca wracac do polski warto sprobowac ale mysle ze najlepiej na wiosne niz teraz na zime

Ale dziewczyna mówi że słabo zna język i ma mało doświadczenia, wiadomo że z doświadczeniem i językiem w korporacji łatwiej o pracę.

Gość jhgvfgty
nie masz kasy - nie przyjeżdżaj

koteczka- a w jakiej branzy szukasz? jezeli np. w commodities trading to moge pomoc :) bo ja w tej branzy pracuje :) jak pisalam moj kumpel pierwszy raz w UK - znalazl prace w niecaly miesiac. Ja rok temu zmienialam, i rowniez ponizej miesiaca i mialam nowa prace ;) lepiej platna i w ogole same plusy :)

Oczywiście jak ktoś zna język to znajdzie szybko pracę. Trzeba chcieć, lepsza już praca w fabryce ale za normalną pensję. Jestem rok w UK. Nie jest źle w ciągu roku odkupiłem się w sprzęt, ubrania teraz odkładam na lepszy samochód. Przyjechałem z jedną walizką i 1000 funtów

SamośkaZośka - a gdzie autorka napisala, ze slabo zna jezyk? musialam przeoczyc, bez dobrej znajomosci jezyka to pracy na pewno nie znajdzie. Chyba , ze gdzies poza Londynem w jakiejs fabryce czy cos. Wiem, ze tak ludzie pracuja. Ale nie znam niestety nikogo w takiej syt. wiec nie pomoge. Autorko a Twoja mama nie moze Ci pomoc? skoro jest w UK? np. ze startem tu + znalezieniem dla Was pracy?

wredna- fajnie ze Ci i koledze sie udalo, gratulacje. w commodities nie mam niestety doswiadczenia

no i udalo ci sie,kase to ja mam na lokacie ,wybrac kase moge za niedlugo bo konczy mi sie umowa na lokacie

Autorko, jak mama Twoja mieszka w Londynie to z czym problem? Nie mozecie zamieszkac u niej? Na jakim poziomie znacie ang? poszukaj ogloszen na gumtree.com tam czasem cos ciekawego mozna znalezc, mowie o pierwszej pracy w UK - z komunikatywna znajomoscia jezyka.

koteczka - szkoda, bo u nas naprawde wielu osob szukaja .. a ciezko znalezc.. nie tylko nam sie udalo, znam sporo osob, ktorym sie tu udalo - no ale tak jak juz stwierdzilismy, znajomosc angielskiego to podstawa

mama nie chce mi pomoc bo mysli ze sie zglubie okradna zabija ,cala moja mama zamiast myslec pozytywnie to ona odwrotnie