Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 intense repair

spowiedz przed Bogiem czy ksi臋dzem ???

Polecane posty

Go艣膰 intense repair

jestem niepraktykujaca - jak mam przyjac komunie swieta skoro nie wierze w kler. Uwa偶am ze ksi臋偶a to w wi臋kszo艣ci pedofile i z艂odzieje kt贸rzy wykorzystuj膮 ludzk膮 wiar臋 i Bogobojnosc do swoich cel贸w. W pi艣mie 艢iw臋tym nie ma s艂owa o spowiedzi - Aposto艂owie tego nie robili jest to wi臋c wymys艂 p贸藕nijeszych czas贸w. Jak wy sie do tego zapatrujecie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 intense repair
nikt sie nie wypowie na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 al papino
tylko przed Bogiem jest wszedzie wiec i tak wszystko widzi i s艂yszy ... no chyba 偶e, mu jakis paproch do oka wpadnie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
ale chodzilo mi o to czy mozna w dzisiejszych czasach spowiadac sie np w kosciele modlac do boga i 偶a艂ujac swoich grzechow??? a potem isc normalnie do komunii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
bo ja nie ufam spowiednikom, po tym co sie s艂yszy co wyprawiaja jak ja mam mu wyznawac swoje grzechy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kundzia :)
mozna, mozna B贸g jest ponad ko艣cio艂em i jego s艂ugami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
chodZe do kosciola, spowiadam sie;) staram sie odciac myslami od tego, ze slucha mnie ksiadz i byc sam na sam z Bogiem. Jesli jestes wierzaca to naprawde nie przejmuj sie niczym i nie rezygnuj ze spowiedzi i komunii, to nie ma sensu. Nie bedziesz umiala umiejetnie odciac sie od niektorych rzeczy z kosciola. Mowisz, ze nie wierzysz w kler. Dobrze. Ludzie to ludzie, ludzie sa grzeszni, kler jest grzeszny. Dlatego naprawde nie mysl o tym bo tylko nerwy sobie zepsujesz. Modl sie jak najlepiej potrafisz spowiadaj przyjmuj komunie. Jest taki piekny wiersz ksiedza twardowskiego: Modlitwa spowiednika Aniele Bo偶y, Str贸偶u m贸j, spowiednik ze mnie lichy, wi臋c gdy spowiadam, wspom贸偶 mnie, jak na obrazkach cichy. Je艣li przypadkiem kt贸ra z dusz przy stule mej ukl臋knie- anielskie swoje r臋ce z艂贸偶, modl膮c si臋 przy nas pi臋knie. I upro艣, bym jej w ko艅cu da艂 to, co najbardziej drogie- tak odszed艂, aby mog艂a by膰 sam na sam z Panem Bogiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
no ale mowi膮 ze przyjecie komunii bez spowiedzi jest grzechem ci臋zkim - a wy jak robicie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
no dobrze ale idac do tej spowiedzi musialabym powiedziec ksi臋dzu ze nie wierze w kler i uwa偶am ich za ....... i co wtedy? a jak tego nie powiem to z kolei taka spowiedz jest niewa偶na. przeciez nie moge na czas spowiedzi zapomniec o tym grzechu i udawac ze oni s膮 cacy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 callmeblondynka
spowiedz jest zjebana - m贸w grzechy do ksi臋dza kt贸remu wczesniej ma艂olaty liza艂y bit膮 艣mietan臋 z kolan albo ma艂y ch艂opczyk robi艂 lask臋??? albo takiemu co od 28 lat wo艂a z ambony dawac kase na o艂tarz i ni h u j a nic sie na tym o艂tarzu nie zmieni艂o - tylko ksi臋dza dom i samoch贸d.... kurwa ludzie otrzesnijcie sie to jest najwiekszy wa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
hmm to powiedz to;) tylko ostaraj sie isc do mlodego ksiedza z pasja a nie do jakiegos starego :P naprawde jak trafisz na dobrego spowiednika to mozesz liczyc na rozmowe szczera;) ksieza (chodzi mi o tych niepatologicznych) sami sobie zdaja sprawe jakie bagno jest wsrod nich, nie bedzie dla nich zaskoczeniem Twoje wyzwanie;) oczywiscie spowiadajac sie nie mow "wszyscy ksieza to pedofile" bo to postawi Cie w marnym swietle.;p powiedz, ze uwazasz ze duza czesc, czy tez wiekszosc ksiezy jest przesiaknieta kultem piniedzy, nie mozesz o nich dobrze myslec, nie potrafisz. Tylko naprawde zycze Ci zebys trafila na dobrego spowiednika ktory Cie do reszty nie zniecheci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
i gdzie takiego znajd臋???? naprawde mam obrzydzenie do nich.... po spowiedzi nawet jesli to powiem i dostane rozgrzeszenie to i tak zdania nie zmieni臋 na ten temat - wiec jak mam to zalatwic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
moim zdanie generalnie ta religia jest dla ludzi g艂upich w pewnym sensie.... teoria ewolucji oraz inne badania naukowe ca艂kowicie wypieraja teori臋 biblijn膮 ..... wi臋c jak mam wierzyc skoro interesuje mnie nauka i niekt贸rym sprawom i odkryciom nie da sie zaprzeczyc??? czuje ze sie w tym wszystkim pogubilam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
Nie wiem gdzie znajdziesz, nie wiem czy jestes z malego miasta czy z duzeo;) ja jestem ze sredniego, mam 4 koscioly, w sumie okolo 20 ksiezy, i jest kilku mlodych fajnych, do pogadania. Sluchaj nikt Ci nie kaze zmieniac zdania;) nawet to nie jest grzech jak tak myslisz, tzn moze nawet nie wymaga to spowiedzi, tzn zrozum mnie dobrze, samo myslenie w taki sposob nie jest grzechem. Gorzej jak wszystkim zle zyczysz nawet tym dobrym,i do jednego worka ich wsadzasz oraz mowisz nieprawde na nich. duzo starych ksiezy to sa wtyki ze starego systemu, czyli ludzie niewierzacy ktorzy mieli kapowac, postaraj sie znalezc spowiednika obdarzzonego prawdziwa wiara, to latwiej bedzie Ci przebrnac przez to. Ksiadz ktory naprawde wierzy nie zdenerwuje sie jak wyskoczysz z krytka, wrecz przeciwnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
:) chodzi艂o mi o to 偶e B贸g stworzy艂 wszystko - cz艂owieka w takiej postaci w jakiej jest, nie ma mowy o ewolucji itp, 偶e jest piek艂o, matka zawszedziewica itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
jak to nie ??? zgrzeszy艂am MY艢L膭, MOW膭 UCZYNKIEM LUB ZANIEDBANIEM- my艣li te偶 s膮 grzechem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
intense repair, oj to u Ciebie jednak jest wiekszy problem niz sam kosciol i ksieza widze, ogolnie chyba masz kryzys wiary, no coz Ci na to moge poradzic, chyba nie ma osoby ktore cale zycie przeszlaby bez cienia watpliwosci, mysle ze im ludzie inteligentniejsi bardziej wyedukowani tym bardziej staraja sie doszukiwac logiki w wierze, sama mam nie raz mase mysli. Dlatego pewnie "wiara" nazywa sie "wiara" a nie "wiedza" ze mamy ja przyjac i wierzyc;) klejny wiersz twardowskiego:P Nie przyszed艂em pana nawraca膰 zreszt膮 wylecia艂y mi z g艂owy wszystkie m膮dre kazania jestem od dawna obdarty z b艂yszczenia jak bohater w zwolnionym tempie nie b臋d臋 panu wierci膰 dziury w brzuchu pytaj膮c co pan s膮dzi o Mertonie nie b臋d臋 pod skakiwa艂 w dyskusji jak indor z czeron膮 kapk膮 na nosie nie wypi臋kniej臋 jak kaczor w pa藕dzierniku nie podyktuj臋 艂ez, kt贸re si臋 do wszystkiego przyznaj膮 nie zaczn臋 panu wlewa膰 do ucha 艣wi臋tej teologii 艂y偶eczk膮 po prostu usi膮d臋 przy panu i zwierz臋 sw贸j sekret 偶e ja, ksi膮dz, wierz臋 Panu Bogu jak dziecko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
pasowa艂oby wejsc do kosciola i krzykn膮c ej dawac mi tu ksiedza z powolania - podejrzewam ze nikt by nie wyszed艂. Kiedys czytalam ze m艂odzi geje ida do seminari贸w bo tam moga czuc sie bezpiecznie itp wiec teoria ze mlody ksiadz jest lepszy chyba niezbyt sie sprawdza

Udost臋pnij ten post

jak na razie nie istniej 偶aden niepodwa偶alny powa偶ny dow贸d ,ze cz艂owieka B贸g n ie stworzy艂 :) 偶aden . 呕e cz艂owiek wyewouluowa艂 z czego艣 :) jak sie dok艂adnie przyjrze膰 tematowi to okazuje sie ,ze ka偶dy " dow贸d " ma powa偶na skaz臋 :) a co z piek艂em ? jest i czeka .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
ale ta mysl jest mysla, jest twoim odczuciem, niezgoda na taki porzadek kosciola, takim bolem, ze nie mozesz sie w tym odnalezc, wiec temu nie jest grzechem. No chyba, ze Twoje mysli sa pelne nienawisci i zle zyczysz im

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehoehej8
ja to mam widac wiecej szczescia w poszukiwaniu spowiednikow, patrze komu dobrze z oczu patrzy i ide;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
nie mam z kim o tym porozmawiac..... drecza mnie rozne pytania itp. Czasy sie zmienily teraz ludzie widza co sie dzieje i powoli odsuwaj膮 sie od Boga i ko艣cio艂a.... a co z tymi co wierz膮 w boga s艂o艅ca - oni s膮 na zawsze pot臋pieni bo nigdy nie mieli szansy poznac religii kt贸ra zapewnia nam p贸j艣cie do nieba a wszystkie inne s膮 bleee??? Czuje ze nie moge isc do spowiedzi w takim stanie,

Udost臋pnij ten post

a ja n ie bardzo rozumiej膮膰 w og贸le potrzeb臋 spowiedzi usznej zastanawiam sie jaki w og贸le autorka ma problem ? nie chce sie spowiada膰 ksiedzu bo ? bo co ? bo jej zdaniem wi臋kszo艣膰 to zbocze艅cy i z艂odzieje ? ale z tego co w nauce KK to nie ksi膮z odpuszcza grzechy , tylko B贸g , ksi膮dz jest jedynie ' przeka藕nikiem " .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
moja mama ostatnio byla u spowiedzi przed swietami i doznala szoku jak ksiadz zaczol wypytywac sie o jej zycie seksualne - czy zaspokaja meza i jakie pozycje stosuje.... moja mama oniemiala i odeszla od konfesjona艂u to by艂 dla niej szok! mowie to szczerze i nie zmy艣lam.

Udost臋pnij ten post

czasy zawsze s膮 jakie s膮, a ludzie ... jedni sie oddalaj膮 a inni przybli偶aj膮 do Boga . Wszystko zale偶y od ciebie .

Udost臋pnij ten post

co ci przychodzi z pisania takich g艂upot autorko ? my艣lisz ,ze kogo艣 przekonasz do tego ,zeby odsun膮艂 sie od KK ? nieprzekonanych i tak n ie przekonasz choi膰by艣 tu g艂upoty plot艂a ca艂膮 noc a przekonani sa przekonani z innych wzgl臋d贸w - przynajmniej taka mam nadziej臋 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
ale z tego co w nauce KK to nie ksi膮z odpuszcza grzechy , tylko B贸g .... no w艂asnie to po co sa ksi臋偶a???? nie ufam im ..... czuje obrzydzenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pilo
jako艣 tak to by艂o z t膮 spowiedzi膮 , 偶e Jezus powiedzia艂 uczniom, czyli jakoby B贸g, 偶e wszystko co oni (jego uczniowie) komu艣 odpuszcz膮 to i On im odpu艣ci. Moim zdaniem skromnym, raczej chodzi艂o o to, ze ja Ty komu艣 darujesz jego grzechy wzgl臋dem ciebie, to B贸g te偶 te grzechy mu darowuje. To zosta艂o przekr臋cone i Ko艣ci贸艂 znalaz艂 doskona艂y spos贸b na inwigilacj臋 wiernych. A w doktrynie to chyba chodzi tylko o to, 偶e ksi膮dz ma pilnowa膰 czy wszystko jest prawid艂owo przeprowadzone. Nawet 艣lub ko艣cielny, to ma艂偶onkowie sobie 艣lubuj膮, ksi膮dz nie tu nic do rzeczy, jego zadaniem jest pilnowa膰, czy wszystko odbywa si臋 przwid艂owo, by 艣lubowanie formalnie by艂o wa偶ne. Jak nie wierzysz w spowied藕, po to kiego Ci komunia? Musisz? Po prostu nie id藕, nie bad藕 fa艂szywa. Aha, pami臋taj, B贸g Ci wszystko wybaczy, je艣li b臋dziesz dobrym cz艂owiekiem. Nawet, jak nie wierzysz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 intense repair
nikogo nie chce od niczego odci膮gac - bo sama szukam drogi ale nie potrafi mnie nikt przekonac ze to wlasnie ta jest dobra

Udost臋pnij ten post