Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjkkjjj

Do kiedy trzeba zgłosić się w ciąży do lekarza (becikowe)?

Polecane posty

Gość jjjjkkjjj

Jestem zapisana dokładnie w trakcie 10 tyg (kolejki) czy to nie za późno?

Z tego co mi lekarz powiedział trzeba zgłosic sie najpozniej w 10 tygoniu ciazy, zeby po urodzeniu dostac becikowe:)

jeśli idziesz na kasę chorych to w 10 tygodniu najpóźniej, ale jak prywatnie to bez stresu. Mnie prywatnie dopiero na 3 wizycie założył kartę ciąży (12tc) i powpisywał co trzeba;)

Gość jjjjkkjjj
pomyliłam się, ostatnią @ miałam 15 sierpnia, więc w sumie 15 paźdz (wtedy mam wizytę) powinien być 9 tydz, prawda? Połozna przy rejestracji powiedziała: to będzie wtedy 8 tydz, będzie wszystko ładnie widać... odpuścić, czy żądać wcześniejeszego przyjęcia? Kurczę, nie wiem, co robić...

to będzie 9 tydzień więc spokojnie wszystko będzie na czas. Pielęgniarka ma rację, przynajmniej nie będziesz się denerwować, bo na wcześniejszych wizytach często nie słychać echa serca i wtedy mamy dodatkowy stres, czy wszystko jest dobrze. A w twoim przypadku na usg już sobie pięknego dzidziusia pooglądasz;) z becikowym też zdążysz. Przecież pielęgniarki wiedzą, że trzeba się do 10 tyg zgłosić i nie są masochistkami żeby narażać się na kłótnie z pacjentkami.

a powiedziała ci 8 tydzień, bo lekarze liczą, że to będzie 8 tydzień i 5 dzień na przykład. Takie daty masz też na usg. Kobiety liczą, że 8 tydzień 1 dzień to już 9 tydzień się zaczyna i dlatego taka różnica.

Gość jjjjkkjjj
Rozważna, dzięki za odp. Chyba poczekam... jeszcze ponad 3 tyg...echh ale przynajmniej będzie to już takie hmmm pewne;) tylko o to becikowe się bałam, to moje drugie dziecko, z pierwszym wcisnęłam się od razu, a lekarz i tak mi nie potwierdził ciąży, bo było za wcześnie.

Gość zonaKraka
Ale lekarz nie musi potwierdzać ciąży ani zakładać karty ciąży... wizyta i tak jest odnotowana w karcie, więc nie ma się czym przejmować.

Gość gość
Jeśli do końca 4 miesiąca miałam okres i nie miałam pojęcia że jestem w ciąży to znaczy że mam po becikowym? Bardzo proszę o poradę. gość

Gość gość
no, jesli nie znajdziesz lekarza który zaświadczy, że byłaś pod jego opieką przed 10tc to dostaniesz, jeśli nie to nie ma kasy.