Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub i wesele

OW Baron, Orzesze - czy ktoś organizował wesele???

Polecane posty

Gość slub i wesele

Witam wszystkich. Nadeszła ta chwila na wybranie sali weselnej. Mam z narzeczonym kilka na oku, ale sala weselna w Orzeszu Baron urzekła nas obu, a szczególnie mnie. Czy ktoś wyprawiał tam wesele czy inne większe imprezy okolicznościowe i mógłby cokolwiek napisać szczerze o tej miejscówce? Z góry będę wdzięczna za odp :)

Gość dorociczka
Jeżeli styl tego lokalu ci odpowiada,musiałabyś zobaczyć jak jest przygotowana sala na wesele,ja byłam na weselu,jezeli chodzi o jedzenie to mają pyszne dania rybne,wszystkie rybki świeże ,jako główną kolację polecam pieczonego prosiaka był pyszny,opcja obiadu najlepsza podawana na półmiskach,mają też opcję gotowy talerz obiadowy ale tego nie polecam,lepiej niech każdy nałoży sobie sam co będzie chciał,wędliny mają takie sobie,nic specjalnego.Na deser zamów najlepiej lody,w sumie sala jest niczego sobie,mi nie odpowiada wiejski styl więc ja bym wesela tam nie zrobiła.Jedzenie które zostało nie starczyło na poprawiny,rybkami to się ludzie zajadali,pstrąg w galarecie albo pstrąg w migdałach naprawdę pyszne.Ale cena też dość wysoka,kuzynka mojego narzeczonego płaciła 240zł,za osobę,bez ciasta i bez napojów

Gość slub i wesele
Własnie zastanawiam się nad salą, szczególnie że chcemy z narzeczonym pobrać się w plenerze a tam mają warunki i zgodzili się na to, nie wezmą nam za to opłaty, udostępnią krzesła i parasole itp. Chodzi mi o jedzenie czy jest właśnie dobre i czy na jeden dzień wesela jest tego sporo. Nasze menu kosztuje 180 lub 190 zł, jeszcze nie zdecydowaliśmy które weźmiemy. Też bez napoi, ciast itp.. Trochę mają skromnie w tym menu, ale sama sala i oprawa wokół jest niczego sobie... idealnie by się tam pobrać i od razu na wesele... po prostu coś innego niż zazwyczaj i od początku czułam, że to ta wymarzona sala... Ale chcę znać opinię ludzi którzy robili tam wesele lub byli gośćmi... Najbardziej na czym mi zależy czy jedzenia jest sporo... na 1 dzień wesela.

Gość dorociczka
Menu możesz zmodyfikować,dobrać wiele rzeczy,kuzynka płaciła więcej bo miała dodatkowo tego prosiaka i dobierała dania rybne.Te dania rybne to był strzał w 10 ,było też mięso i wędliny.Goście byli najedzeni bo był bardzo duży wybór

Gość slub i wesele
Ok :) Dziękuję Ci za odpowiedź :) Mam nadzieję, że nie było żadnych problemów z włascicielami :)

Gość dorociczka
Musisz mieć wszystko zapisane dokładnie w umowie,wszystkie detale,wiem że były jakieś niedomówienia z pokojami,podobno miał byc apartament gratis i kilka pokoi dla gości,w końcu wyszło że za pokoje trzeba było zapłacić a apartament ze zniżką.

Gość slub i wesele
Ok, będę mieć to na uwadze... managerka powiedziała, że pokój dla nas mamy za darmo, a dla gości przy jakiejś tam liczbie jest zniżka. Ale dobrze wiedzieć, by wszystko mieć w umowie..