Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klub malucha

pytanie do mam - klub malucha

Polecane posty

Gość klub malucha

dziewczyny, na początku przyszłego roku planuję uruchomienie klubu malucha dla dzieci 1-3 lat. Klub będzie max. dla 12 dzieci, z wykwalifikowaną kadrą i ciekawym programem z nastawieniem na naukę przez zabawę, dopasowanymi do wieku i możliwości dzieciaczków. ile byłybyście skłonne zapłacić za pobyt dziecka w takim miejscu? pytam rodziców znających realia, nie osób ubolewających że wszystko jest drogie itp.

Gość domdassaa
a gdzie ten klub ma sie miescic?

Gość klub malucha
w jednym z większych miast w Polsce, nie ma to aż tak wielkiego znaczenia, bo ceny poniżej pewnego poziomu nie schodzą, a maksymalne stawki to tak na prawdę tylko Warszawa i Wrocław - więc już to sama zweryfikuję. chodzi raczej o cenę, jaką bez problemu mogłybyście dać za tego typu usługę dla swoich maluchów

Gość domdassaa
nie pytam o miejscowosc,litosci pytam o miejsce-gdzie..dom/mieszkanie/wynajety lokal-jeli tak to jaka powierzchnia

Gość domdassaa
i co to ta wykwalifikowana kadra, mam nadzieje ze nie ty i jakas ciocia Stasia:Oile osob, z jakimi specjalizacjami jak z wyzywieniem? bez czy moze z pełnym wyzywieniem na ile godzin max ?

Gość gluck:):)
dobre pytania, ciekawe co autorka odpisze:)

Gość jakie pytanie taka odpowiedż
domdassaa >> odpowiedział(a) ci tak, jak zadałaś pytanie! :D Ja płacę 650 zł + dzienna stawka żywieniowa i to jest wg mnie dobra cena.

ale klub dla 12 dzieci to jakis malenki kiciment, sorry ale 650 zł to mozna placic za prywatne przedszkole a nie za pokoj gdzie bawi sie 12 dzieci:O:O:O

Gość klub malucha
lokal - wg standardów przyjętych dla tego typu placówek kadra - absolwentki studiów pedagogiki wczesnoszkolnej i animatorki z doświadczeniem wyżywienie - w ustaleniu z rodzicami (zwróć uwagę, że różnica wieku znaczna, więc i potrzeby żywieniowe różne) godziny od 7 do 17 środki higieniczne w cenie, chyba ze dzieci mają specjalne potrzeby jeśli chodzi o kremy itp., pieluszki we własnym zakresie.

Gość liamiusoo
Nic bym nie dala, bo w zyciu nie poslalabym dziecka do takiego klubu. Moja corka chodzi do panstwowego prze, lacznie ok 280-300 zł/miesiac I dzieki bogu moje dziecko nie musi siedziec w jakims klubiku gdzie nikt nad niczym nie panuje

Gość liamiusoo
ucielo mi-panstwowego przedszkola, gdzie lacznie z wyzywieniem place ok 280-300 zł za miesiac

Gość klub malucha
ale przedszkola są od 3 roku życia, a mówimy o dzieciach, których mamy nie korzystają z urlopu wychowawczego, a nianiom nie ufają. w żłobkach nie ma miejsc dla wszystkich dzieci. cóż, najwyraźniej w waszych miejscowościach nie jest to popularne rozwiązanie :D

Ja równiez nie oddałabym dziecka pod opieke do takiego klubu. Z roznych zrodel wiem, ze to sa najczesciej miesca gdzie nie ma zadnej kontroli nad sprawowana nad dziecmi opieka, nad stanem higieny itd.A o kadrze w takich miejscach nawet nie pisze bo najczesciej to jakies pociotki wlasciciela albo i cala rodzina. Moje dziecko tez uczeszcza do panstwowej placowki i jestem bardzo zadowolona.

Gość 12345abcde
A jakie są standardy odnośnie lokalu dla tego typu placówek?

Gość okaoka
placilam 700zl w tym wyzywienie.miasto 135tys.ludzi

Gość mala mimitka
a ile opiekunek na te dwanaścioro dzieci i jaki metraż tego pomieszczenia, w ktrym dzieci miałyby przebywac?

Gość 12345abcde
Ja też bym nie oddała, właśnie ze względu na brak kontroli nad tego typu placówkami. Wolałabym nianię i ewentualnie monitoring w domu (o którym rzecz jasna niania zostanie poinformowana)

Autorko, dlaczego nie napiszesz jaki metraz placowki? I gdzie sie bedzie znajdowac? Jak to miejsce jest przystosowane?Wyzywienie to catering czy masz zaplecze kuchenne?

Standardy są takie, że google nie gryzie :) Nasz syn idzie w przyszłym roku do takiego klubu - cena jakoś 700 z wyżywieniem. I powiem wam, że nie zauważyłam tych wszystkich dramatów, o których tu opowiadacie, jeśli chodzi o opiekunki, liczbę pomieszczeń, czy co to jeszcze za potworne sytuacje miały być. Pytanie skierowane było do rodziców "znających realia" a nie gdybających o rzeczach, o jakich najwyraźniej nie mają pojęcia :D

I skoro twoje dziecko dopiero idzie to wybacz, ale to chyba ty jeszcze nie masz ani pojecia ani porowniania. A w google to sobie poszukaj rozumku:D

Gość smiech na sali...
dla 12 dzieci wymagany przepisami metraz to ok 20-22 metrwo:D:D tyle ma moj sredni pokoj:D

hahaha, no widzisz, też się z tego cieszę :D dlatego mój pracodawca mnie docenia, co jednocześnie sprawia, że nie mam kiedy w tygodniu siedzieć na kafe, będąc zajętą pracą lub dzieckiem, więc skąd niby wiesz o tematach w których się udzielam? szczególnie, ze się NIE udzielam? :D

Gość 12345abcde
XliloX - przepraszam bardzo, ale po co mam szukać czegoś co mnie nie dotyczy, autorka tematu zadaje pytanie, prosi o opinie, więc aby je otrzymać powinna sama udzielić odpowiedzi na zadawane pytania dodatkowe. A tu sobie poczytaj, to taki żłobek-klub malucha, który właśnie nie podlega kontroli o której wcześniej pisano http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?aid=/20120727/bialystok/120729594

Gość domdassaa
No i autorka sobie poszla. Xlilox, w google to sobie autorka moze sprawdzic cenniki w takich placowkach a nie zawracac innym dupy.

Gość klub malucha
nie siedze caly czas w internecie mamy przystosowane mieszkanie 4 pokojowe plus duza kuchnia z jadalnia calosc 105metrow

Gość domdassaa
Aha:D tak jak myslalam:D mieszkanie:D 🖐️ i tyle w temacie:D

12345abcde >> a ty to czytałaś? Kluby czy akademie malucha są najczęściej od 12-18 msc, najczęściej od 2 lat, w artykule mowa o 8-miesięcznym dziecku. To mnie wkurza na kafe- zadasz pytanie która butelka najlepsza, zaraz będą odpowiedzi dlaczego nie pierś, zadasz pytanie jaki słoiczek pierwszy - dowiesz się czemu jesteś beznadziejna nie gotując. Serio, trudno odpowiedzieć po prostu na zadane pytanie???

W mieszkaniu? To tym bardziej nie. Xlilox, planujesz oddac dziecko za rok i juz taka pewna jestes tego co sie w takich placowkach dzieje? Bylas choc w jednej tego typu miejscu? Spedzilas tam troche czasu zeby poobserowac jak wyglada opieka nad dziecmi?Pewnie nie wiec przestan pieprzyc.

Gość klub malucha
no mieszkanie tzn dól domku przystosowany jest ogród