Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marakjaaa444

Związki ze starszymi mężczyznami

Polecane posty

Gość Podkreślam, zakreślam.
Ja nie mówię ,że od razu Cie wymieni ale prawdopodobnie zacznie Cie zdradzać na boku z młodszymi. Tacy są faceci kochana.

Gość jkzjkcDC
marakjaaa444 czy ty siędobrze czujesz ? jeden burak cos napisał i już :wszyscy cię obrażają , ja jakoś tego nie zauważyłęm , o tym ,że seks jest najważniejszy też nikt specjalnie nie pisze , wmówiłaś osbie cos i teraz szukasz wszystkiego ,żeby to potwierdzic , pewnie kogoś znasz w takim związku i nie wiesz czemu są razem i te podejrzenia : dla kasy , dla seksu , ludzie są razem bo chcą !!

Gość ththfrgsbghyh
ale jesteś zacofana. "co wy widzicie w tych starych dziadach" albo "nie czuje się przy nich swobodnie"-może dlatego że to ty masz mało do powiedzenia albo jesteś zbyt ograniczona?? a co Ty widzisz w takich gówniarzach?? ja mam faceta prawie pod 40, sama mam 23 lata. mam mnóstwo znajomych straszych, nawet koleżanek. Nie potrafię się kolegować z moimi równieśnikami, to nie ta bajka, ktoś powie że imponuje mi czyjaś dojrzałość, być może ale ja się w tym środowisku dobrze czuje. I nie chodzi o kase. Nie umiem się po prostu dogadać z moimi równieśnikami, ichproblemy są dla mnie obce, nie chodze na dyskoteki bo mnie to nie bawi, nie zastanawiam się za co się schlać w weekend lub od kogo pożyczyć auto żeby zaimponować lasce, to jest strasznie dziecinne. Z pewnością to jestnormalne u ludzi 20 paroletnich ale dla mnie są oni po prostu za głupi. Jakby ciężko myśleli, nie dość że nie mamy wspólnych tematów to jeszcze na prawde widać u nich taką dziecinade i jak by nieporadność, no ale ja zawsze byłam dojrzalsza od równieśnników. A codo tego że seks jest świetny z Twoim chłopakiem to może tak powiedzieć tylko dziewczynka która nie uprawiała seksu z dojrzałym facetem, ale spoko wszystko przed Tobą kochanie

Dokjładnie, nie burzę się przecież jak jest różnica nawet te 10 lat, chodzi mi o takie zwiazki gdzie jest 15-20 lat różnicy, gdzie często narzeczony jest niemal równolatkiem ojca dziewczyny. Nie zamykam sie na poglądy innych, czytam wszystkie, obrażam czy wyzywam ludzi, którzy mają inne niż ja? nie. jkzjkcDC - bardzo miło, że czytasz ze zrozumieniem, naprawdę. Faktycznie, mam taki pogląd "bo tak". Szkoda, że moich postów nie czytasz a wypowiadasz się w tym temacie... Podkreślam, zakreślam. - ładnie życzysz wszystkim dziewczynom. Skąd wiesz, że "będę sie już sypała"? znasz mnie? Nie, nie podoba mi się ani Deep ani Pitt, bo wyglądają staro i dla mnie nieatrakcyjnie, co innego jak sama będę miała 40-50 lat i będe dojrzałą kobietą, potem coraz starszą. To takie dziwne, że podobają mi sie mężczyźni w moim wieku? o mój boże, chyba powinnam iśc nie przebadać. Cały czas podkreślacie te walory fizyczne - taaak, to jeśli jest para równolatków i kobiecie wyskoczy pare zmarszczek w okolicach 40 to facet od razu leci na młodszą bo zona mu się przestaje podobać? W takim razie nawet będąc tą młodszą nie chciałabym się zwiazać z takim facetem, który poleciał na mnie bo jestem młoda i ładna. Zwykły pustak, tyle, że starzej wygląda.

Gość ththfrgsbghyh
hehehhe w razie czego Maserak je wszystkie obsłuży :):):)

"To takie dziwne, że podobają mi sie mężczyźni w moim wieku? o mój boże, chyba powinnam iśc nie przebadać." Ale czy ktoś Ci mówi, że to dziwne, że podoba Ci się jakiś równolatek? Dziewczyny normalnie Ci tłumaczą, czemu lubią starszych. Może Ty zacznij czytać ze zrozumieniem wszystko, a nie tylko to, co chcesz przeczytać.

Zadając się z rówieśnikami mówić, ze to gówniarze? o matko, ththfrgsbghyh musisz sie obracać w bardzo patologicznym środowisku rówieśników, współczuję ci, ale tacy też niestety są, nowa laska co weekend, chlanie i rzyganie. Ja się z takimi nie zadaję, mój chłopak też taki nie jest, ma pasje, tańczy, uwielbia sport. Tak, dla mnie to są starzy ludzie i dla wielu moich bliższych koleżanek także, wg.mnie to normalne. Co innego mieć takiego nauczyciela, wujka ojca (co jest normalne) a co innego mieć partnera. Chciałam rzeczowo i swobodnie o tym pogadać, ale nie da się czytając takie komentarze, że ja wolę gówniarzy i mam ograniczone myślenie. W pierwszym poście wyraziłam swoją opinię na ten temat i chciałam poznać też wasze, takie było moje założenie.

Gość uwazam tak samo jak Autorka
Na nic sie nie zamykam, ale PO CO mi starszy facet?!? Prosze podaj mi logiczne, racjonalne uzasadnienie:D

pisząc mi, że jestem głupia, ograniczona i zacofana?. Szanuję wasze poglądy i dziękuję za kilka mądrych wypowiedzi!

Jak na razie nikt nie podal zadnego sensownego argumentu, bo takiego poprostu nie ma:D:D:D

Ja Ci powiem co jest fajnego w takim zwiazku ;) 1 moge z nim porozmawiac o WSZYSTKIm (oczywiscie nie ma bledego pojecia kim jest kasia cichopek, mroczki czy feel- ale to akurat dla mnie wielki plus :classic_cool:) 2 zaden z moich rowiesnikow nie byl w stanie porozmawiac ze mna o podatkach, przymusowych ubezpieczeniach, prywatyzacji sluzby zdrowia i tego konsekwencjach- on potrafi :) 3 zaden z moich rowiesnikow nie wie kto to ennio morricone czy isack perlman- on wie 4 z zadnym rowiesnikiem nie moge rozmawiac o filmach takich jak ojciec ch., czas apokalipsy, okruchy dnia, pociag zwany pozadaniem, pol zartem pol serio, casablance- z nim oge 5 nie lubi chodzic na dyskoteki 6 nie podniecaja go nowe modele samochodow i komorek, ipodow czy bog wie czego jeszcze 7 nie obraza sie o byle co 8 ma zdanie na niemal kazdy temat 9 bagaz doswiadczen = umiejetnosc unikania awantur, sporow. 10 sex !!!!!!!!!!!! Dziewczyno, nie wiesz co tracisz sypiajac tylko z rowiesnikami. Oczywiscie moze Ci byc z chlopakiem w lozku bosko, ale nie bedzie nigdy GENIALNIE- jak ze starszym facetem. Szczegoly zachowam dla siebie :P

Migotka porownanie nie ma zwiazku z tematem:D. Chyba, ze piszesz o kobietach, ktorych hobby sa starzy nadziani faceci;)

Gość lekarz z ideą ;)
hyh no niektórzy sobie chwalą . ..

Gość jkzjkcDC
tak samo nie ma żadnego dla uzasadnienia ,że muszą być równolatkami lub w podobnym wieku . jak ktoś chce to ma starszego jak chce to młodszego , czego ty dociekasz ?? ja lubie ruskie a ktoś nie , i nic mnnie to nie obchodzi lub co chcesz, ciesz się życiem , walcz z próchnicą :p

Gość ththfrgsbghyh
a czy to jest takie dziwne że dziewczynie,kobiecie może się podobać dojrzały facet a nie gówniarz?? mi się to podoba że facet ma sprecyzowane poglądy, że conieco wie o polityce, że ma inne priorytety niż młodzieniaszki, że wie jak zaimponować kobiecie, żepo prostu jest facetem. jak patrze na związki moich koleżanek to czarna rozpacz. jedna jest zrozpaczona bo jej facet pisze z inną laską na facebooku, druga się pokłóciła z chłopakiem bo poszli do kina na film który on chciał, następna się zamartwia czy gumka nie pęknie i nie chce uprawiać seksu a on nalega, następna kupuje chłopakczkowi deskorolke na urodziny ale chce mu kupić taką porządną i nie wie czy jej kasystarczy. Dla mnie te problemy są strasnie dziecinne a do tego dochodzi fakt że ja np. osobiście nie znam chłopaka w wieku 20kilku lat który dość dobrze zna się na kulturze, wiadomo że każdy koleś potrafi przepuścić laske w drzwiach kupić jej kwiatek ale mało który z nich już wie kiedy prowadzi się kobiete do stolika a kiedy robi to kelner, rozpierdziele mnie jak koleś w restauracji pyta laske "to gdzie siadamy?" no co za żenua, albo młokosi nie wiedzą którędy się wsiada do taksówki i wpychają laske byle jakimi drzwami do tyłu taksi a sami siadaja z przodu, parodia. kiedyś będąc w teatrze usłyszałam jak chłopak mówi do dziewczyny "no kiedy będzie ta przerwa bo się zejszczam". Mi osobiście brakuje tej kultury u młodych ludzi. Śmiać mi sie też chce jak chłopacy moichznajomych na urodziny czy walentynki kupują im pluszowe misie albo zabierają je do sphinixa i uważają to za szczyt romantyzmu....bawi mnie to że młodzieniaszzki zmieniają co tydfzień dzwonki i tapety w telefonach, albo wysyłają sobie gołe laski. Chodzi o taki całokształt dziecinady

Ad. 1 - 10 tez mam, do tego mlode cialo i zna sie tez na aktualnych sprawach:D:D:D!!! A najlepsze, za kilkanascie lat nie bede miec staruszka:D

moi najfajniejsi znajomi mężczyźni są o 10-17 lat ode mnie starsi. a wspólne tematy są niezależne od wieku.

Stary nie znaczy dojrzaly:D Stary z roznica powyzej 10 at, to dziwne, bo znaczy, ze szukasz ojca (przeciez masz jednego) lub masz inne skrzywienie/brzydote.

A myślisz, że Ci starsi nie mają pasji? Uwierz mi, że nie wszyscy z nich są "wujkami, nauczycielami" itd, którzy narzucają swoją wolę innym. Przede wszystkim myślę, że w takich związkach obie strony się czegoś uczą. Ja uczę się doroślejszego spojrzenia na świat i problemy, mój partner za to jest na bieżąco z nowinkami z moich "młodzieńczych lat", też uczy się ode mnie bardziej spokojnego czy wyluzowanego podejścia do życia, a nie, że trzeba żyć w tym wieku już tylko pracą, mieszkaniem itd:) Poza tym nigdy, ale to przenigdy nie powiedział mi, że mam dziecinne problemy, chociaż sama wiem, że takie są. Ja znam też jego problemy, dużo rozmawiamy o wszystkim, uczymy się życia nawzajem. Nie wiem, czy związek ze starszym partnerem jest lepszy czy gorszy. To sprawa indywidualna. Ale przede wszystkim chodzi o to, jacy ludzie się spotkają, jak się będą dogadywać, czy będą potrafili żyć ze sobą. Wiek nie jest tutaj wyznacznikiem.

Gość 21321321
mnie zawsze pociągali tylko starsi , jak miałam z 15lat to mi się podobali tacy po 30... takie upodobanie, nie chodizło wogóle o zamoznosc, ani nic. Młodzi faceci byli dla mnie w ogóle nieatrakcyjni, takie dzieci z mlekiem pod nosem

Migotka porownanie nie ma zwiazku z tematem . Chyba, ze piszesz o kobietach, ktorych hobby sa starzy nadziani faceci' ma i to wszystko - chodzi o to ze kazda para jest inna, i dlatego jest para poniewaz obydwojgu ludziom to odpowiada i wmuszanie innej parze swojego (glupiego zreszta) zdania do niczego nie prowadzi bo tak sie dobrali z wlasnej woli i potrzeby.

Tak, tlumaczcie sie dalej skrzywione (szukajace ojca/dda itp, zamiast leczyc sie u psychologa) i desperatki, ktore nikt nie chcial.

Gość ththfrgsbghyh
do mam dość tego kraju - całkowicie się zgadzam, takich powodów jest tysiące ale po co to tłumaczyć komuś kto tego nie zrozumie. ja np. rozumiem że jej może bycdobrze z jej chłopakiem ok, choć dla mnie to gówniarz i nie chodzi mi o wiek ale o poziom cmyślenia. to przykre że przeciętny chłopaczek nie wie czym jest dessa, kto jest premierem polski albo nawet jaki mamy ustrój polityczny. A zapytaj smarkacza o dobry film to Ci powie Kac vegas albo American Pie.

cóż, między mną a moimi rodzicami jest duża różnica wieku i moje rodzeństwo jest ode mnie starsze o naście lat. ­ więc nie wiem, dlaczego miałabym się źle dogadywać z ludźmi w wieku mojego rodzeństwa :D ­ odkąd skończyłam 19 lat podobali mi się wyłącznie mężczyźni o kilkanaście lat starsi. wyjątkiem jest moj luby, który jst starszy tylko o 5 lat, ale mentalnie dużo dojrzalszy niż jego rówieśnicy :)

Migotka, tak w taen sam sposob sa osoby zdrowe i zaburzone, ktore wybieraja starszych partnerow (chodzi o wieksza roznice, nie kilkletnia).