Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marakjaaa444

Związki ze starszymi mężczyznami

Polecane posty

O mój boże, wiecie co wam powiem? macie rację, skoro takich tylko znacie rówieśników to wam współczuję i nie dziwię się, że wybieracie tych starszych, jeśli już się nadadzą i mają te zalety o których piszecie. (co do tego staruszkowania - też tak to widzę, ja w wieku 40 lat, a on już 60, no nie jest to optymistyczna wersja) Mój chłopak jest chyba jakimś wyjątkiem, tak samo jak drugiej dziewczyny, która ma podobne poglądy do mnie. Też zna sie na polityce, ma swoje poglądy, jest szarmancki wobec mnie, zawsze otwiera przede mną drzwi, w taksówce i własnym samochodzie również potrafi się zachować, wie jak się zabezpieczyć i ja również. A, że czasem zaszaleje, powie coś głupiego, nie zawsze wie do końca jak sie zachować, ale próbuje i stara sie jak najlepiej, kupi mi na walentynki Pluszowego misia albo zabierze na jakiś głupi film czy pójdziemy do KFC zamiast drogiej restauracji lub pójdziemy czasem do dyskoteki uważam, że jest urocze w takim wieku jakim teraz jestem, bo zdażę być jeszcze kobietą poważną. Ale jak wy wolicie, czytając takie coś od dziewczyn prawie w moim wieku - dziwię sie podejścia, ot co.

Gość uwazam tak samo jak Autorka
Zobaczymy jak bedzie za kilka lat, widze, ze nie wypowiada sie tu zadna dziewczyna powyzej 25 r.z.;):D

Dokladnie moj chlopak jest mlody, a ma wszystkie walory i jest dojrzaly, bardzo inteligentny (pisze doktorat). Nie wspominajac, ze teraz mase 30sto i 40stolatkow udaje nagle wielce dojrzalych zabierajac sie za duzo mlodsze dziewczyny, bo rowiesniczka juz sa dawno zajete i zadna ich nie chciala.

Gość ththfrgsbghyh
czemu uważasz że dziewczyny ze starszymi facetami sa skrzywione albo szukają tatusia czy są dda?? to może wybijemy wszystkich murzynów i żydów z naszego kraju, co??? bo myślenie na tym samym poziomie masz dziecko. Nie mówimy to o dziewcznykach które maja lat 13 i uganiają się za dojrzałymi facetami w galeriach tylko mówimy o normalnych związkach.

Orange, wiemy co dobre ;) 🖐️ Ja NIGDY z zadnym chlpczykiem w moim wieku nie czulam sie tak, jak przy starszym mezczyznie. I od zadnego niczego sie nie nauczylam :O Przy NIM ciagle czegos nowego, ciagle bylam zmuszana do doszkalania sie by mu dorownac, a On i tak jest zawsze krok przede mna- to daje poczucie bezpieczenstwa. Ci mlodzi- to ICH trzeba uczyc, nawet takiego elementarza jak przepuszczanie w drzwiach kobiety czy podniesienie zadka gdy sie zegnam, witam, wstaje :O :O Do tego sex- gra wstepna to dla starszego faceta takze spojrzenie, przypadkowe otarcie sie o niego, dotyk, oddech, zwykle przygryzienie wargi- mozna sie tak bawic godzinami po to, by wieczorem zakonczyc w spektakularny sposob ❤️ Mlody juz 10 razy doszedlby a po 1 spojrzeniu rzucil na kobite i po ptokach :D Oczywiscie bywa i tak, natomiast facet 40+ to meskosc, statecznosc, nastawienie najpierw na dawanie, potem branie- niech zaluja te, co nie probowaly.......... ;)

"Też zna sie na polityce, ma swoje poglądy, jest szarmancki wobec mnie, zawsze otwiera przede mną drzwi, w taksówce i własnym samochodzie również potrafi się zachować, wie jak się zabezpieczyć i ja również." ­ wprost niesamowite! ­ wszyscy moi koledzy-rówieśnicy posiadają powyższe cechy. ale to jest minimum i norma dla każdego w miarę rozgarniętego chłopaka, więc nie wiem, czym sie chwalisz.

Dokladnie moj chlopak jest mlody, a ma wszystkie walory i jest dojrzaly, bardzo inteligentny (pisze doktorat).' no i pieknie, cudownie... w czym tkwi twoj problem? ' bo rowiesniczka juz sa dawno zajete i zadna ich nie chciala.' nie rozsmieszaj mnie...

Gość dddddddd
aaaaaaaaaa

No coz- ukonczylam studia na jednym z 2 chyba najbardziej elitarnych kierunkow, mialam stycznosc z naprawde madrymi ludzmi, przyszlymi prawnikami- i powiem tak, do piet nie dorastaja TAKIEMU facetowi ;) i w grupie kilkudziesieciu facetow- naprawde nikt nie byl interesujacy na tyle, by sie z nim zwiazac :D Mam Tate, jest super facetem, mam z nim extra relacje- wiec nie szukam ojca w partnerze :O Raz jeszcze powtarzam- nie przezylyscie tego, to sie nie wypowiadajcie. Ja mialam i to i to- i widze roznice, i sobie chwale facetow starszych.

\'moj chlopak jest mlody, a ma wszystkie walory i jest dojrzaly, bardzo inteligentny (pisze doktorat)" ­ teraz co drugi pisze doktorat, też mi podnieta. i tak można będzie sobie tym doktoratem tylek podetrzeć, bo jest niż demograficzny i za chwilę znikną wszystkie prywatne uczelnie, z których żyli wykladowcy.

mam dość takiego kraju - szkoda wysiłku na tlumaczenie. ­ te panny sa tak ograniczone, że nie mogą pojąć, ze ktoś może chcieć czegoś innego niż one. ­ ja się nie wpieprzam w cudze związki i nie obchodzi mnie, czy ktoś jest szczęśliwy z partnerem 10 lat młodszym czy 15 lat starszym. ­ a te babska maą mentalność wiejskich kumoszek.

Gość ththfrgsbghyh
dokładnie, wiemy co dobre. ja też nie poznałam żadnego chłopaczka w moim wieku który byłby taki jak mój facet. Obserwuje nawet zachowanie takich ludzi w różnych miejscach. Np. na uczelni u mnie jak jest egzamin i kolesie wchodza do środka tu uwalają się na stołek niczym król nie czekając na pozwolenie. No dokładnie i to że nie wstają przy powitaniu albo pożegananiu też jest żenujące. Niby mówisz że Twój koleś autorko taki dojrzały a ci misie kupuje?? i to jest ta dojrzałość?? bardzo Cię prosze, nie mów o dojrzałościbo jednak nie wiesz co to jest. A sex?? o niebo lepszy. Dopiero przy moim facecie dowiedziałam się co to prawdziwy sex, ile może trwać i w o góle tego się nie da opisać słowami. jest 100 razy lepiej. mam nawet taką koleżankę która mi kiedyś powiedziała "kaśka jak Ty możesz być z takim starym facetem?" - no cóż jej miałam powiedzieć jak ona sama dzecinna? po jakimś czasie poznała starszego, dopiero wtedy mi powiedziała że to wszystko zrozumiała jak go poznała. Do dziś są parą

Zadziwiajace. Mlody, nie potrafiacy sie zachowac, ograniczony umyslowo kretyn z przedwczesnym wytryskiem po przekroczeniu magicznej 30 staje sie supermadrym, dojrzalym kochankiem z ktorym mozna o wszystkim pogadac? Obrazacie rowniesnikow, Panie, ladujac ich wszystkich do jednego wora. No i malo znacie 30 i 40-latkow wnioskujac, ze wiek = dojrzalosc

calluna - ja nie uważam, że chodzi koniecznie o wiek, ale jeśli komuś pasują starsi faceci, to co w tym dziwnego? ­ a autorka i jej popleczniczki upierają się, ze to jakieś zboczenie, no gerontofilia niemalże :D

Gość ththfrgsbghyh
ależ my tak nie twierdzimy. jest masa starych i głupich facetów i zapewne jest też sporo młodych i mądrych, ja osobiście młoego mądrego nie znalazłam. Poza tym zależy co kto lubi. Nikt teeż nie powiedział że zarazpo przekroczeniu 30 staje się dorzały. No ja poznałam mojego jak już był kilka lat po 30 i był dojrzały, nie moge się wypowiadać jaki był w wieku 20kilku lat bo go nie znałam, więc nie generalizuj jak autorka

Obawiam sie jednak, ze to autorka wladowala wszystkich starszych "do jednego wora". Ja nie kosztowalam w zyciu jeszcze miesa z kangura, wiec nie bede sie wypowiadac jak smakuje. One nie probowaly starszego faceta, a oczywiscie wiedza lepiej od nas jak jest i jak bedzie za 20 lat- i to ma byc dojrzalosc? :D :D Smieszne- koncze temat!

Gość Podkreślam, zakreślam.
Ja z własnego doświadczenia wiem ,że każdy seks z równolatkiem był kiepski...chłopczyki kończą przedwcześnie , seks dla nich sprawdza sie do samej penetracji i chcą przed wszystkim siebie a nie partnerkę. Mój najlepszy seks był z 39latkiem. Po prostu rozkosz , miałam chyba z 3 orgazmy podczas jednego stosunku...W intymnej sferze życia widzę różnicę.

Gość Podkreślam, zakreślam.
i chcą przed wszystkim zaspokoić * siebie a nie partnerkę.

Gość ththfrgsbghyh
no właśnie i jak komuś brak argumentów to pisze zaba X to gówno i ścierwo - to jest ta dojrzałość zapewne na takim samym poziomie co ich chłopaczków.....

Wlasnie doktorat z prawa:D Dalej nie widze powodow zeby wiazac sie ze starymi facetami, po co jak mam idealnego mezczyzne znacznie mlodszego:D??? Nie ma sensu dyskutowac z kilkoma zaburzonymi dziewczynami, typu desperatki. Zobaczymy jak bedzie za jakis czas:D

" no właśnie i jak komuś brak argumentów to pisze zaba X to gówno i ścierwo - to jest ta dojrzałość zapewne na takim samym poziomie co ich chłopaczków." ­ to jest mój chory psychicznie fan, który będzie tu ze mną siedzial aż do rana :D ­ rozchorowałam się, przespałam dziś pól dnia i teraz nie chce i się spać w ogóle.

Acha, i mialam wczesniej kilka lat starszego faceta - porazka na kazdym polu, byl bardziej niedojrzaly od mlodszych.

Zobaczymy jak bedzie za jakis czas ---> rozumiem, ze TY iprawiasz wrozbiarstwo i wiesz dokladnie co bedzie za x lat. Kobieto- nie zycze Ci, abys docenila to, na co juz nie bedziesz miala szansy gdy Twoj chlopina wejdzie w kryzys wieku sredniego.... Jaki temat pracy? Ktora dzuedzuba prawa? Ktory rok na doktoracie? Jakim systemem pisze? Jaka ma dziedzine podstawowa a jaka druga?

Gość Kochanka Franka
Mmnie zawsze podobnie sie starsi faceeci.nigdy nie bylam w zwiazku z rowiesnikiem.Moj maz jest straszy o 11 lat,wyglada o 10 mlodziej i panie w sklepie czesto przez pomylke nie liczya mu za papierosy ;) Kocham go za jego dobroc i troske o mnie i dzieci,za jego cierpliwosc,ktorego mi brak,za wyrozumialosc.Pieniadze? Tak,stal lepiej niz ja,ale tak powinny byc,w koncu ma wiecej doswiadczenia i przepracowanych lat.Gdyby bylo inaczej znaczylo by to ze jest lekkoduchem i ewentualnie moglabym wypic z NIM drinka w barze. Jesli ty Autorko nie umiesz rozmawiam ze starszymi od siebie,znaczy to Tyle dla mnie ze jestes Malo rozgarnieta,albo Malo inteligetna.

zab-X - nie chwalę się, bo też uwazam, że to norma, z takimi ludźmi się zadaję. Czytam tylko, że inne dziewczyny mają doczynienia z samymi chamami, prostakami i dzieciakami w wieku 20 paru lat, straszne, mówię to serio. Ja do funkcjonowania z takimi prostkami byłam zmuszona w gimnazjum, w liceum była już większa selekcja, chociaz też debile sie zdarzali, poznałam też fajnych chłopaków z techników i teraz na studiach również widzę ludzi w moim wieku, wartych uwagi. Kazdy z was generalizuje bo każdy ma swoje poglądy. Skoro wam sie nie podoba to po co piszecie> chcecie mnie przekonać? ja was nie, tylko czytam wasze poglądy na ten temat i dziwię sie, że wyzywacie wszystkich chłopaków w wieku 20lat i równieśników od gówniarzy. Wszyscy macie starszych partnerów?. Tak, uważam, że różnica wieku powyżej 20 lat wychodzi poza granicę normalności, a taka 15 lat jest co najmniej dziwna, moje zdanie. Nie tylko status materialny, wiedza o wszystkim i głębokie doświadzcenie (także erotyczne) jest wyznacznikiem szczęścia. Póki co widze, że wy tylko wyzywacie młodszych od gówniarzy, nawet faceci, którzy tutaj są, halo, wy też kiedys byliście młodzi!. Być może tacy mężczyźni ok 40 też mają takie zdanie o młodszych dziewczynach, zgrywają super macho, opiekuńczego i kochanego, a w swoim towarzystwie mówią o niej jak o głupiej gąsce, której można wszystko wmówić a ona się na to zgodzi i będzie chciała spełnić oczekiwania bo jej facet to w końcu taki dojrzały, doświadczony, męski i w dodatku w łóżku cuuuudowny. Ja tam na mojego nie narzekam, nie chciałabym sypiać ze starszym gościem, obrzydza mnie to trochę.