Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonymus.........

Sytuacja w kraju jest fatalna, kto się zgadza?

Polecane posty

Gość Anonymus.........
dhbxhn ciecia dla urzędników wysokiego szczebla i prezesów spółek sk. ok. ale wtedy nikt znający się na rzeczy, żaden fachowiec nie będzie chciał pracowac. wejda tam marnoty które będa źle zarządzały. o to ci chodzi?" a kto niby jest tam teraz

Gość Anonymus.........
gdybysmy jedli wiecej grochu i fasoli to bysmy mieli zdywersyfikowane zrodla gazu

a od kogo to zależy jak nie od pracodawcy? od kogo zależy pensja w firmie?

Gość pierdoletz
to ma, że może zdjąć z niego pewne narzuty, zmniejszyć niektóre składki (np. ZUS), ale w zamian np. podwyższyć płacę minimalną - bo większość pracodawców od tego nie zbiednieje, uwierz 🖐️

w wielu firmach są fachowcy wysokiej klasy. zdarzaja się też marnoty. takie jest życie. ale dzięki temu co ty chcesz wszędzie będą marnoty

zmniejszyć składnki na zus? a z czego płacic renty i emerytury? podnieść najniższą płacę? to spowoduje upadek wielu małych firm

bo większość pracodawców od tego nie zbiednieje, uwierz Uwierze jak założysz firme dasz lydzkie godne pensje i z tego nie zbiednejesz. pokaż że tak się da.

Gość pierdoletz
tak,jasne, najlepiej, żeby płacili 600 złotych, na pewno nie upadną :D🖐️

Gość pierdoletz
więcej to ja mam zbierając puszki po piwie i je zgniatając

Gość pierdoletz
wszyscy powinni zarabiac po 5-6 tys zl

mo to załóż firme i tak plać. dlaczego to inni maja płacić tobie godne pensje a nie ty innym?

nie ma znaczenia kto bedzie rządził. realia ekonomiczne i prawa ekonomiczne pozostaną te same i nic się nie zmieni bo nie może

Gość tuiikuhk
Ja jestem młody przedsiębiorcą od dwóch lat i niestety sam po sobie widzę jakie to jest wszystko niesprawiedliwe.Niby ta ulga ZUS na początek dwa lata jest bo 408zł ale te 408zł najpierw trzeba zarobić i oddać Państwu a dopiero później zarabia się na towar, utrzymanie i paliwo co jest naprawdę bardzo ciężkie w naszym kraju.Najbardziej mnie boli właśnie to że haruję jak wół żeby te 408zł naciułać a później czytam w gazecie jak premier wydał te pieniądze na zakup telewizorów HDI, no masakra po prostu.

Gość pierdoletz
podszywaczom dziękuję :) skończ już pierdolić ciągle o tym żebym założył firmę, tylko ustosunkuj się do tego jak fatalnie są wydawane publiczne pieniądze! Już to jest wystarczający powód do wyjścia na ulicę. Ale i na to znajdziesz jakąś śpiewkę, gnoju

Gość pierdoletz
czy to normalne by prezydent czy premier zarabial wiecej niz ja?

Gość pierdoletz
w Mozambiku na pewno,śmieciu

Gość pierdoletz
to ja sie nie zgadzam jutro ide na ulicę

Gość Olga I
Polacy nie wyjdą na ulice dlaczego? Dlatego że uNas w Polsce jest naród podzielony: -na bardzo bogatych -bogatych -dość bogatych -klase średnią -biede Zeby w Polsce "doszło do zmiany na lepsze" potrzebna jest DEMOKRACJA cały Naród musiałby wyjść i strajkować. A cały nie wyjdzie bo czy wyjdzie klasa średnia która zarabia 6000-3500zł -NIE bo po co mają wychodzić skoro żyje im się w dobrobycie????????? Wyjdzie tylko BIEDA pokrzyczy, postrajkuje, pozłości się, poklnie i..... nic się nie zmienie Jedyną władzą jest dzisiaj INTERNET . Kiedyś władzę stanowiła POCZTA- dlatego Niemcy napadli na Pocztew Gdańsku Wester Platte. Ponieważ poczta dawała kontakt. KONTAKT =WŁADZA. Niemcy przejeli władze podczas II wojny światowej po przez "zablokowanie" formy przekazu informacji jaką stanowiła Poczta

Gość tuiikuhk
dhbxhn i tu się kolego mylisz.W Dani młody przedsiębiorca nie dość że jak nie ma zarobków to nie musi płacić podatków i ZUSów srusów to jeszcze mu Państwo do tego biznesu dokłada.Jak już firma zacznie osiągać jakieś tam przyzwoite obroty to wtedy mu dowalają podatki i resztę pierdół które z palcem w dupie opłaci bo tam można a nie tak jak u nas w kraju.Jak ktoś młody ma rozkręcić firmę w dobie kryzysu w przesycie rynku z takimi podatkami i składkami ? Ja dwa lata w tym siedzę i uważam się za mistrza i szczęściarza że jeszcze nie splajtowałem przy obecnej sytuacji w kraju.

Gość Anonymus.........
jutro idziemy zamiast do pracy to na demonstracje. co Wy na to?

Gość Anonymus.........
a jezeli nie chcecie isc na demonbstracje to sobie chociaz dupy zakorkujcie by Was nie ruchano

Gość Anonymus.........
przecież premier jest tylko historykiem i jeszcze kilkanaście lat temu spiewał w szansie na sukces i on jest niby specem od zarządzania?

Gość Anonymus.........
rozumiem ze można dac sie roochac komus z kwalifikacjami ale tak to nie

Gość Olga I
Jest jeszcze jedna możliwość "zmuszenia Narodu" do masowego straju. Zrobić to samo co podczas obalenia komunizmu. ZABRAĆ LUDZIOM ŻARCIE Z PÓŁEK. Głód masowo zmusi ludzi do wyjścia na ulice i do strajku. Głód zmusi Naród do zjednoczenia się i do buntu przeciwko kapitalizmowi