Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonymus.........

Sytuacja w kraju jest fatalna, kto się zgadza?

Polecane posty

za komuny nikt nikomu nie zabrał żarcia z półek tylko tego żarcia nie było

Gość tuiikuhk
No właśnie więc nie gadaj że tak jak jest wszędzie bo jak widać nie.Jesteśmy trzecim od końca krajem w którym od biedy aż piszczy. Tak jak ktoś tam na górze słusznie napisał, że w tym kraju nigdy ludzie nie wyjdą na ulicę bo właśnie dzielimy się na bogatych, średnich, biednych i Ci co żyją normalnie i na poziomie mówią że dobrze im się w Polsce żyje a Ci co zarabiają najniższą krajową narzekają i płaczą.Musieli by wszyscy wyjść ale na to niestety nie ma szans.

Gość Olga I
mojemu mężowi zabrałam swoją dupę to z głodu też wyszedł na ulicę i do dziś nie wrócił

pisząc że tak jest wszedzie pisałem o podatkach, zusach, srusach itp. sa panstwa które stac na dopłacanie bo są bogate. ale większości nie stać.

Gość Olga I
co ma się zmienić po strajkch? Ustrój. Z Kapitalzmu przez wojne domową do Anarchii

Polski nie stać, bo finansujemy armię urzędowych nierobów i pierdzistołków, świń z rad nazdorczych i rządu, limuzyny, tablety i prywatne kancelarie dla (p)osłów i senatorów.

Gość mnie jest bardzo dobrze
skonczylam dobra uczelnie, sensowne studia, nie opieprzalam sie w szkole, nie ogladam się na nikogo, tylko robie swoje ( moj maz tez) - to i mamy, co chcemy.

Gość Ohreonanaura
Owszem.Sytuacja w kraju jest niepokojąca.

Gość Ohreonanaura
[mnie jest bardzo dobrze skonczylam dobra uczelnie, sensowne studia, nie opieprzalam sie w szkole, nie ogladam się na nikogo, tylko robie swoje ( moj maz tez) - to i mamy, co chcemy.] Jeśli macie co chcecie to gratulacje.Nie wszyscy tak mają.

no i dzieciar powiedział co wiedział, a wiedział niewiele :D przynajmniej już wiadomo, że mamy do czynienia z platformiano-kurwinowskim gównem, ściekiem, szkodnikiem

Gość mnie tez bardzo dobrze
mamy kredyty na mieszkanie i na samochod , ostatnio wzielismy kredyt na rasowego pieska. nam bank zawsze da

Gość Ohreonanaura
Ktos wspomniał o zusie....miedzy innymi. Pytanie za sto punktów.Dlaczego t instytucja 16% wpływów przeznacza na tzw wydatki własne??? Wpływy rocznie z tytułu składek wynoszą miliardy. Skąd więc utrata płynności finansowej? A może by tak ruszyć pauką i poszukać oszczędności poprzez cięcia właśnie tam.Swego czasu w jednym ze szczecińskich oddziałow zus abw "natkęło"na pomieszczenie jakie ok sie być...................sauną za 30 tys.{choć w kosztorysie zgłoszone to było jako pomieszczenie stanowiące archiwum].....i to tylko przysłowiowa "wisienka na torcie"ktorą należałoby zadedykować tym pajacom jacy uwazaja ze w PL wszystko gra i tak naprawde to nic sie nie da zrobic

Gość mnie tez bardzo dobrze
mam konto w Zusie i nie dam zlego slowa na te instytucje powiedziec

Gość Ohreonanaura
Albo politykom......tylko że to bardziej złożony problem niż się zdaje.To jest problem złej doktryny makroekonomicznej jaka została przyjęta w tym kraju wiele lat temu a jaka służy de facto tylko określonym grupom.Dla reszty uczestników rynku jest ona mniej lub bardziej uciążliwa i doprowadza do hamowania gospodarczego wzrostu. Nie chodzi mi tu jednak o wskażniki za pomoca jakich taki wzrpst interpretuje sie jako korzystny [pkb i nne bzdury]a o sytuacje malych i drobnych przedsiebiorcow,podatki,biurokracje,strukture zatrudnienia z uwzglednieniem śmieciowych umów i inne sprawy.To zaszło stanowczo za daleko i bezwład polityków w tej materii osiągnął już zaawansowany stopień.Wszystko spędza się na kryzys choć w mnijszym lub większym stopniu stanowi on zjawisko wyspekulowane przez banki ktore poszerzają swoj monopol na prawie wszystko co w gospodarce istotne.

Gość black and yelloww
Szczególnie rozbawił mnie ten post: 00:17 [zgłoś do usunięcia] mnie tez bardzo dobrze mam konto w Zusie i nie dam zlego slowa na te instytucje powiedziec] :classic_cool:

Gość Podbijamy....
Up Up

Gość Ohreonanaura
Tęsknota za czasami gdy każdy normalny miał po równo gówno jest mi obca. Nie mogę się jednak zgodzić z tym że lekiem na całe zło jest wypieprzenie wszystkiego i utworzenie tu strefy absolutnej wolności rynku opartej na dzikim kapitalizmie bo w obecnym układzie geo-politycznym to by nam na zdrowoe nie wyszło. Jakieś jednak działania państwa w stosunku do urzędników winny zostać podjęta.Weryfikacja kwalifikacji,cięci wewnętrznych wydatków i zwiękrzenie wsparcia dla tych jacy chcą na rynku działać.

Gość sus333
jest gorzej niż źle:(

Gość pilo
takie cięcia politycy mogą sami sobie wprowadzić, ale tego nie zrobią, bo oni poszli tam głównie zarabiać. W dodatku unia wprowadza nam socjalizm dążąc do całkowitej centralizacji władzy w rękach komisji europejskiej i odebranie włacy krajowym parlamentom. Wstąpienie do unii było wielkim błędem. Może nie byłoby wielu inwestycji, ale za to bylibyśmy jakoś samorządni. A tak g...

Gość gość
Już długi czas obserwuje co się dzieje w tym kraju to jest karygodne. Pracowałem w firmie 10lat zostałem zwolniony tak od sobie powody ekonomiczne zarobki 1600zł teraz zmuszony byłem założyć działalność gospodarczą nie było innego wyjścia pracy brak w naszym mieście żona wczoraj dostała wypowiedzenie wszystko się wali. Szkoda gadać nigdy tak źle jeszcze nie było.

Gość gość
Nie wiem czemu ludzie w tym kraju lubią być kopani po d***e i nic z tym nie robią to nie jest normalne życie policja straż miejsce foto radary to już nie działa normalnie tylko kradną co mogą w legalny sposób ZUS 1200 już prawie równa się minimalnemu wynagrodzeniu brak firm brak zatrudnienia. Musimy wychodzić na ulice nie ma wyjścia to jest nasza ostatnia szansa na lepsze życie.

Gość gość
tylko natychmiastowa zmiana rządów z pis na po w koalicji z nowoczesną sprawi , że znów w tym kraju zapanuje szczęśliwość i dobrobyt.

Gość gość
W naszym kraju służba zdrowia totalnie zniszczona związki zawodowe brak czyli nikt w jedną osobie nic nie może kolejna sprawa kredyty każdy z nas ma hipotekie trzeba spłacać ale jak to już nikt tego nie wie Ci co patrzą pozytywnie na to wszystko nie długo mogą się przeliczyć jak wyjedzie z tego kraju jeszcze 2mil osób a będzie to niebawem.