Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studyjna Panna

studenciaki co żrecie?

Polecane posty

Gość Studyjna Panna

macie jakieś pomysły by jeść tanio i zdrowo, nie tylko żeby się zapchać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja na studiach często wpierdzielałam ryż z kurczakiem i sos chiński pudliszki, czasem schabowe robiłam. A tak ogólnie to nie mogę sobie przypomnieć co jeszcze jadłam ;/ chyba tylko na tym ryżu jechałam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Studyjna Panna
Ok, dzięks a żeby jakoś urozmaicić? Co by jeszcze było zdrowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie gotuję, wolę sobie kanapki zrobić. Mniej czasu to zajmuje, sprzątać nie trzeba i można zjeść od razu. No i tanio.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na studiach, to ja głównie piwo jadłem. Ale to już dawno było, bieda w kraju straszna była...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kanapki?? nie da się całego życia przejechać bez ciepłego zarcia :o zawsze można kupić sobie jakieś mrożonki z ryżem czy makaronem i dodatkami typu paella czy coś takiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodam jeszcze, że unikałam żarcia typu pizza czy kebab, bo bałam się, że się struję, a zajęcia miałam takie, że trzeba było być i ch...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tam sobie nieźle radzę. Jem normalny obiad raz w tygodniu, jak jestem u dziadków. A tak to kanapki i kawa. Ewentualnie, od wielkiego dzwonu spaghetti sobie zrobię. Ale może raz w miesiącu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tanio i zdrowo... a dodatkowo zapychające: - zupa krem cebulowa z grzankami - zupa krem brokułowa - zupa krem... ... ... ;) - ryż z mieszanką warzyw i kurczakiem Innych tanich i równocześnie smacznych nie znam. Lubię dobre jakościowo produkty. :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Studyjna Panna
:o I nie macie problemów żołądkowych wcinając tylko suchy prowiant?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mateuszek 25 lat
gdzie studiujesz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie miałam. Od liceum tak jem. Dużo kawy i rzadko coś na ciepło. Bo tostów za ciepły posiłek nie uznaję. No, jeszcze czasem frytki zrobię. Ale problemów z żołądkiem nie mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość badania dowodzą :)
zjeżdżając na weekend do domu nadrobicie braki w jedzeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość badania dowodzą :)
smaże krowie placki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidorr
Pierogi, kopytka z różnymi sosami, kluski śląskie z sosami, drożdżóweczki na słodko/lub ostro własnej roboty.... :) Ale ja lubię się pobawić w kuchni i lubię tradycyjną kuchnię. Jak się dojdzie do wprawy to zrobienie takich kopytek zajmuje mniej czasu, niż odgrzanie chińszczyzny, a wychodzi o wiele taniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidorr
Pierogi, kopytka z różnymi sosami, kluski śląskie z sosami, drożdżóweczki na słodko/lub ostro własnej roboty.... :) Ale ja lubię się pobawić w kuchni i lubię tradycyjną kuchnię. Jak się dojdzie do wprawy to zrobienie takich kopytek zajmuje mniej czasu, niż odgrzanie chińszczyzny, a wychodzi o wiele taniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żeby było zdrowo musisz przede wszystkim gotować sama i nie z półproduktów :) dużo warzyw, mięso drobiowe, albo inne nie tluste, najlepiej nie z marketu, ryby, makarony razowe, ryż ciemny, kasza, mało ziemniaków, smażyć na oliwie...zresztą sama wiesz co uważasz za zdrowe :) po prostu to ugotuj :) Tylko że zdrowo zawsze wyjdzie o jakieś 20% drożej, tak to już jest...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidorr
Pierogi, kopytka z różnymi sosami, kluski śląskie z sosami, drożdżóweczki na słodko/lub ostro własnej roboty.... :) Ale ja lubię się pobawić w kuchni i lubię tradycyjną kuchnię. Jak się dojdzie do wprawy to zrobienie takich kopytek zajmuje mniej czasu, niż odgrzanie chińszczyzny, a wychodzi o wiele taniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×