Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Djado

Wzielam jedna tabletke anty i.... nie chce brac kolejnej

Polecane posty

Gość Djado

Witam, Bylam niedawno u lekarza i zostaly mi przepisane tabletki anty - Microgynon. Bylam w panice, bo balam sie, ze zaszlam, wiec w calym tym stresie nawet nie poprosilam tej babki, zeby dala mi jakies lekkie tabletki z tych nowszych. Po prostu wypisala mi co uwalzala za stosowne i do widzenia. Dzis dostalam miesiaczki, wzielam pierwsza tabletke, zaczelam czytac opinie o tych tabletkach na roznych forach i sie po prostu przezegnalam - podobno daja efekty uboczne na lata. Boje sie, ze ucierpie od tych tabletek, zwlaszcza, ze mam juz swoje nieprzyjemne doswiadczenia z plastrami... puchly mi piersi, bolaly jajniki, utylam, a na koniec nabawilam sie depresji. Przez ostatnie dwa lata nie bralam hormonow, ale zmagam sie z nawracajaca grzybica pochwy juz od ponad roku i najbardziej sie boje, ze znow mnie zaatakuje. Zwlaszcza, ze przez ostatnie dwa miechy zmagam sie z jedna infekcja, bralam juz 4 rozne leki i nic mi nie pomaga. Jak myslicie, czy powinnam odstawic te tabletki od razu po pierwszej? Bo mam zle przeczucia i sie kurde boje o moje zdrowie.... Mam wizyte u lekarza za dwa tygodnie, moze powiem, ze sie boje, niech mi da jakies inne tabsy... no i musze zbadac sobie tego grzyba, to mnie najbardziej gryzie i budzi najwieksze obawy:/

Gość zuuuu90
Ja je brałam i nie polecem, ale zawsze możesz spróbować, może akurat Tobie nie zaszkodzą. Pamiętam, że brzuch mnie po nich bolał i spuchłam.