Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwag

Czemu praca trwa 8 h-to za dlugo dla mnie

Polecane posty

Gość Gwag

Okropnie mnie to meczy wolalabym 4

Gość Gwag
dostawalabym z 600 zl na pol

Gość alfajed
takie zycie, pol etatu, pol pensji

Gość alfajed
takie zycie, pol etatu, pol pensji

Gość inzynier serwisowy//zablok
ja w poprzedniej pracy najdłużej pracowałem od 8 rano wyjazd (wstanie w hotelu itd koło7) do 3:30 I nie narzekałem. Zazwyczaj pracuje po 12h i żyje. + zlecenia on line + ebay itd. Trzeba się umieć zorganizować.

ja w poprzedniej pracy najdłużej pracowałem od 8 rano wyjazd (wstanie w hotelu itd koło7) do 3:30 I nie narzekałem. Zazwyczaj pracuje po 12h i żyje. + zlecenia on line + ebay itd. Trzeba się umieć zorganizować.

Gość Gwag
Nawet zjesc i wypic nie moge taka mam prace:o

Gość Gwag
Nawet zjesc i wypic nie moge taka mam prace:o

Gość Gwag
A mnie meczy dluga praca

Gość Miliana23
to co to za praca bez przerwy?

Gość o rany julek
do roboty, leniu!

Gość Gwag
niby jest przerwa 5 min ale tyle to ja sikam akurat

Gość Miliana23
jakie 5 minut masakra jakas!

Gość Miliana23
jakie 5 minut masakra jakas!

Gość 3213123123
no wg mnie 8 h to za długo, i często bez sensu, siedzenie dla samego siedzenia, dziwne to że tego czasu jeszcze nikt nie skrócił, w sumie dałoby się, wg niektórych ekonomistów kiedys bedzie czas 6 godzinny jako etet

Chłopie Moja pierwsz praca wyglądała tak Wstawanie Hotel - koło 7 Dom od 2 w nowy do 6 rano. Raz na 2 tyg w firmie = 2 w nocy by być koło 9 w firmie. Czasem sie wkurwiałeś bo siedzisz od 7 a kierownik pierdoła nie wie gdzie cie posłać a potem bo nie zdąrzyłeś. Do firmy często jeździłem 220km/h non stop. Mandatów w huj bo to lubiłem i robię w tym do dziś. Prosty przykłąd wyjechałem o 2 w nocy 5 rano szpital stalowa wola i koło 10 byłem w firmie. I darcie bo na którą to jesteś. A cały czas jw 30minimum w górę. No i po przyjeździe usiadłem na fotelu 10min nawet nie i już do kierownika że siedzę. Kurwa ja już byłem 8h w robocie. No i wysłali mnie opony z aut ładować na tira. Itd itd. Koło 18 byłem w hotelu. = 16h pracy. Potem rozpierdoliłem 3 razy auto. I nic nie zmądrzeli. I odszedłem. Więc nie narzekaj że masz źle :) Ale od takich firm jak ja miałem jak najdalej...

Gość Gwag
Nic nie skumalam:o

A i a propos przerw. Na początku zapierdzielałem tak że ich wcale nie robiłem bo w końcu dostałem się tam co zawsze chciałem robić. Więc przerwą było tankowanie na CPN + siku + kupno hod doga. Dla info tankowałem czasem 2 razy dziennie. Potem stawałem sobie w restauracyjce. Albo po kliencie chwile sobie usiadłem bo ile tak można było zapieradalać.... Szkoda gadać.. Jw jeśli nie jesteś serwisantem / PF to nie narzekaj. Chyba że jesteś na stażu w stylu przynieś wynieś pozamiataj. Bo też tak byłem niby na stanowisku informatycznym. A robiłem wszystko. Od biegania z listami, naprawianiem sieci, wdrażaniem podpisów cyfrowych, po kserowanie, bindowanie bo nikt kurwa bindownicy nie umiał obsługiwać... Reszta stanowisk ma luz nawet nie wiesz jak bardzo...

Gość 3213123123
ale na corównac w dół jak mozna w góre? Kiedyś pracowali w kopalniach po 16 godzi i się cieszyli że mieli kromke chleba

Gość Gwag
ale dla mnie to masakra:o za dlugo

Wiesz wszystko zależy od tego ile sie dasz wykorzystać. Jw jak jesteś młody musisz się dać bo a) nagle wszyscy powiedza że nic nie robisz b) wywala cie z roboty. Wiec tak gdzies do 30 lat musisz zapierdalać za 3. Chyba że dorobisz się stanowiska którego nikt nie ruszy. I masz poparcie dowodów. Np w tej pierwszej firmie mieli moje wyniki które po 4 miesiącach pracy były 2gie w firmie. 1 był facet robiący to 20 lat. I powiedziałem wprost 2* pensja albo pa pa. Szef nie wierzył więc zrobiłem pa pa. Tyle że jest jeszcze jedna rzecz. Potem mi zaszkodzili.. kiedy bardzo wielki koncern pytał o mnie.

Gość dasdad
to zalezy jaka robota pierdzenie za biurkiem to mozna i 12h zwlaszcza ze co chwile kawka papierosek a ciezka fizyczna praca to 8 to za duzo szybko zniszczysz organizm

Serwis to ciezka robota :P Prosty tydzień z tamtej firmy. Pon wstań 2 w nocy jedź do firmy na 9. Zatrzymasz sie raz przed autostradą żeby zatankować. I kupić jakiegoś tigera. W firmie wyładowujesz rzeczy z auta. Ważące nawet 200kg. Składasz papiery u kierownika, w księgowości itd. Bierzesz części spisujesz co bierzesz czekasz az pierdola kierownik podpisze. Przy okazji przychodzi szef i czemu sie opierdalasz masz naprawić jeszcze to i to przed wyjazdem. Naprawiasz w 2h mimo zę pierdoły z firmy zrobili by to za dzień a może nawet nie bo na nich nikt nie patrzy. Wyjeżdzasz ok 13h i masz np do 15 być w krk. Tam spóźniasz się 15 min wyładowujesz lampę Podpisujesz papiery itd Wychodzisz koło 16 i masz jechać do białego stoku. Oczywiście zatrzymujesz się po drodze coś zjeść i wyszukać hotelu. Hotel okazuje się być totalną ruiną i szukasz na szybko czegoś innego. Zajeżdżasz ok 1 - 2 w nocy. Wysyłasz zlecenie z krk emeilem do szefa. Przegladasz pocztę. I drukujesz zlecenia na następny dzień. To taki przykładowy jeden mój dzień. Dobra znikam z wątku bo i tak nic tu nie wniosę.

Gość dasdad
przynajmniej z nudow nie umrzesz w tej robocie;p