Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość decyzjajakaś

macie jakis sposób na wybór studiów? nie mogę się zdecydować

Polecane posty

Gość decyzjajakaś

Hej, nie wiem jakie studia wybrać i szczerze zaczyna mnie to męczyć , mam zdolności plastyczne, muzyczne, i myślałem o architekturze, tylko jest 1 problem, jestem cienki z matmy. I zaczynam łapać fazę, ze jak się wybiorę na inne, to potem nie zarobię na rodzinę. Jak to jest.... za czym iść najlepiej, intuicja, rozum, serce? jak najlepiej wybrać w życiu? mieliście takie dylematy i wątpliwości? proszę o wsparcie

A co rozważasz? Bo wgl to nie musisz iść na studia. Możesz iść np na studium policealne z grafiki. Wciąż poszukiwany zawód.

Gość decyzjajakaś
studium 2 letni zrobione, tylko ciągle sobie jakieś męczące wymagania dorzucam niepotrzebnie, ciągle poprzeczka wyżej, no i że to studia...

Gość SamaJa2
A dużo jest przedmiotów matematycznych na architekturze?

Gość decyzjajakaś
fizyka budowli i matma, tez nie cały czas, tylko ileś tam semestrów, ale w technikum kobieta słabo uczyła, nie doszedłem nawet do całek, nie wiem co to jest

Gość SamaJa2
Też całek nie miałam, nie było tego nawet w podręczniku :) Spróbuj, przecież zawsze możesz poprosić na studiach jakąś zdolną koleżankę o korepetycje ;) Jeśli to nie będzie TO, to zrezygnujesz po 1 semestrze

Gość decyzjajakaś
spoko, moje ciśnienie wynika też z tego, że mam 26 lat i czs coś zacząć lub nie, w jakimśtam kierunku iść, myślałem, że albo wyjadę z kraju, bo nie boje się wyzwań, albo zacznę studia, a że architektura to studia inżynierskie, to tak sobie wedle wyobrażeń pomyślałem, tylko czasem jest tak, że ja sobie projektuję życie..od deski do deski bo grafika-studia też są, ale jedyny powód jakbym miał iść, to pasja..rysunek i malarstwo oraz foto. W ogóle gdyby z malarstwa dałoby się wyżyć na ok poziomie, ehhh : )

Gość decyzjajakaś
kiedys dziewczyna , która rozstawała się ze mną, wjechała mi na ambicjię, że znajdzie sobie kogoś bogatego, było to w żartach chyba, ale to zawsze był mój kompleks, choc do życia nie było mi to potrzebne, ale mi najechało na poglądy i paradoksalnie sprawiło, że od kilku lat stanąłem w miejscu, bo nie mam pomysłu na siebie, tak by spełnić swoje oczekiwania, których do końca nie znam...nie kosztem oczekiwania innych

Gość SamaJa2
A masz jakieś pojęcie o projektowaniu graficznym?

Gość decyzjajakaś
już kilka plakatów zaprojektowałem i dobrze mi poszło. Czyli podstawy photoshopa mam ogarnięte, w policealnej też robiliśmy projekty, z architekturą nigdy nie miałem do czynienia, to jest dziwne, że jak już zacząłem coś, i już mi idzie to zaczynam szukać innych celów, zero konsekwencji, trochę męczące, bo za kilka lat można się obudzić się z niczym

Gość decyzjajakaś
czy jest na forum jakiś facet, alebo kobieta, której facet robi to co lubi, zarabia na tym właśnie dlatego , że to lubi, nie są to miliony i ona jest z nim happy ?

Gość jeżeli tak masz, że jak już Ci
się cos spodoba, robisz to i Ci sie nudzi, to nie ma sensu isc na architekture. zanim skończysz studia. będziesz już po 30 i dalej nic nie będziesz miał. pracujesz gdzieś?

Gość decyzjajakaś
w tej chwili pracuję, ale dorywczo i zupełnie nie w temacie moich predyspozycji, ale w zeszłym roku pracowałem jako fotograf produktu..czyli już o wiele bliżej grafiki... w sumie jakbym skończył architekturę za kilka lat, nie miałbym żadnego doświadczenia, może ta grafika...

Gość decyzjajakaś
moze lepiej uczyc sie czegoś zdobywając dośw równocześnie?

Gość o rany julek
idz na architekture krajobrazu

Gość podprowadz mu węża do łożeczka
architektura w ogole wymaga scislego, przestrzennego myslenia jak jestes kiepski z matmy to mae innych przedmiotow mozesz zawalic

Gość decyzjajakaś
na pewno mam takie braki w matmie, że kaplica

Gość boczek999
Macie jakis sposób na wybór studiów? nie mogę się zdecydować . Jedynie co moge ci polecić to stronę internetową www.kierunki.net/lupa .Kierunki pod lupą to dokładne opisy tego jak się studiuje na konkretnym kierunku na konkretnej uczelni. Zobacz może akurat znajdziesz coś dla siebie

Gość marcinek995
Proponuję zajrzeć Ci na tę stronę : www.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow Pomoże ci w wyborze studiów dopasowanych do twoich umiejętności

Gość fantastyczny temat!!
Nie ma to jak odkopań zaśmierdziały, stary temat...