Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myślicie?

Jak myślicie?

Polecane posty

Gość jak myślicie?

Mam pytanie, dni płodne skończyły mi się 21 września. A 23 kochałam się z facetem i skończył w środku, jakie może być prawdopodobieństwo, że zajdę w ciąże? Proszę o poważne odpowiedzi. Z góry dziękuję.

Gość gohata wlohata
50%

Gość SamaJa2
Zawsze jest prawdopodobieństwo.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Skoro płodne ci się skończyły i były niepłodne, to nie ma szans na zajście w ciążę. Tylko skąd wiesz, że te płodne się skończyły? To Twoje przypuszczenia? Bo jak tak, to szanse się zwiększają do 50%

Gość jak myślicie?
Teoretycznie się skończyły. Pewności nie mam. Aczkolwiek cykl mam bardzo regularny, także można sobie wyliczyć. Ale to jest tylko i wyłącznie przybliżona data.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No to masz szanse na zajście w ciążę 50/50 Akurat ten cykl mógł być nieregularny. Czy nie lepiej było się zabezpieczyć i teraz głupich pytań nie zadawać?

Gość SamaJa2
Kup test ciążowy i będzie po sprawie

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Hehe, racja Perwersja :) Wczoraj chwila uniesienia, a dziś pytania, czy mogę być w ciąży...

Gość jak myślicie?
Nie jest to głupie pytanie. Poza tym jeżeli by się okazało że jestem w ciąży, nie będę płakać z tego powodu. Jest dorosłą kobietą i myśle że będę w stanie zapewnić dobry byt swojemu dziecku. Także nie myślcie że jestem głupią nastolatką, którą nie stać na gumki, a teraz sra ze strachu, czy dostane miesiączke czy nie.

Pytanie jest głupie. Jest idiotyczne. Gdybyś miała PEWNOŚĆ, że owulacja wystąpiła w danym dniu wtedy można z dużą dozą prawdopodobieństwa określić czy jest szansa na ciążę. A tak to można się zwrócić do wróżbity Macieja. 🖐️

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No to po co pytasz? Jak jesteś dorosła/dojrzała do dziecka? Poczekaj niecałe dwa tygodnie do miesiączki, jak dostaniesz, to w ciąży nie jesteś, a jak nie dostaniesz, to zrób test ciążowy, albo idź na bHCG.

Gość jak myślicie?
Wiem, że jak nie dostane to mam zrobić test i potwierdzić, albo jak dostane miesiączkę to też wiem co mam zrobić. Po prostu pytanie zadałam tylko i wyłącznie dlatego, bo może któraś wie to z własnego doświadczenia, bo na pewno takie osoby też tu są.

Gość jak myślicie?
jestem tłumokiem, pieprzy mnie każdy... a potem pytam, czy w ciąży nie jestem

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
To o co pytasz? Czy w ciąży jesteś? A czy ktoś siedzi w Twoim organizmie? Wystarczyłoby, że cykl ci się o dwa dni wydłuży i będziesz w ciąży.

"bo może któraś wie to z własnego doświadczenia, bo na pewno takie osoby też tu są" Naprawdę nie widzisz idiotyzmu tego pytania? :o :o :o Co Ci dadzą 3 odpowiedzi takie albo inne? :o Jak ty nawet nie wiesz kiedy miałaś owulację. :o Wiesz chociaż ile trwa Twoja faza lutealna? Czy z góry przyjmujesz, że 14 dni, bo tak się zakłada w metodzie kalendarzykowej?

Gość Kasiencjoza
Ja zaszłam w ciążę kochając się 17 dnia cyklu, tak że wszystko możliwe.

Gość oihfiowfh
Ja się kochałam w owulację i nie zaszłam w ciążę. Różnie może być z Tobą.

"Ja zaszłam w ciążę kochając się 17 dnia cyklu, tak że wszystko możliwe." A co w tym jest dziwnego, że w 17. dniu cyklu?

Gość jak myślicie?
Wiem o tym że każdy jest indywidualnością i każdy inaczej reaguje na różne bodźce. A o tym, że cykl może się przesunąć o 2-3 dni w jedną lub drugą stronę też wiem. Wydaje mi się że po tylu latach, kobieta potrafi ocenić swój organizm i wyliczyć pewne kwestie. Zapytałam czysto teoretycznie. Ciekawi mnie tylko i wyłącznie to jak to jest gdy są dni teoretycznie nie płodne zaraz po owulacji.

Gość Perw mobilna
No kurwa. :o W trakcie dni niepłodnych anioł zwiastowania cudownie umieszcza w Twojej macicy zygotę. A w trakcie dnie teoretycznie niepłodnych... Bez komentarza. A owulację wyliczasz 14 dni przed kolejną miesiączką? Czy w połowie cyklu? A jeśli 14 dni przed miesiączką to dlaczego nie 10 albo 16?

Gość jak myślicie?
Wyliczam w połowie cyklu, wtedy ten dzień wydaje mi się że jest najbardziej podatny na zapłodnienie

Gość Perw mobilna
Gratuluję wiedzy! :o

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Dzień podatny na zapłodnienie -> hahaha A jak miesiączkę dostaniesz 31 dnia? to owulacja była 17go...

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No i jak to wyliczasz w połowie cyklu, jak nie wiesz kiedy ten cykl się skończy. Pustak jak nie wiem.

Gość jak myślicie?
Proste, jeżeli mam miesiączkę co 28 DNI i TAK jest ZAWSZE od kilku lat, to dla mnie stwierdzenie połowa cyklu to 14 dzień. Jakbym cykl miała 33 dni, to też trzeba liczyć jako 14 dnień, że jest najbardziej prawdopodobny.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Nie, jakbyś miała cykl 33 dni, to owulacja byłaby 19dnia cyklu, nie 14go. Ty jesteś taka tępa/niedouczona? Czy robisz sobie jaja.