Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak na szybko

skłamałam w urzedzie pracy

Polecane posty

Gość tak na szybko

konkretnie przy rejestracji. bo pytają czy się gdzies wczesniej pracowało, odpowiedziałam ze nie choć przez rok pracowałam na umowe zlecenie. było to w latach 2007-2008 a rejestrowałam się w listopadzie 2012. jak ta Pani mnie pytała to powiedziałam ze pracowałam na czarno, ale moze i miałam umowę zlecenie, ale nie pamiętam. ona powiedziała: dobrze, nigdzie Pani nie pracowała i juz. spytałam czy nikt tego nie sprawdza. ona powiedziała: nie sprawdza, wiem co mówię. no to podpisałam ten świstek ze nigdy nie pracowałam. i tyle. ale martwię się czy mogłabym mieć z tego tytułu nieprzyjemności? to niby takie gówno w zasadzie bo żadnego zasiłku nie pobieram, tak naprawdę zależało mi na ubezpieczeniu. tylko moje pytanie- czy ktoś to sprawdza, czy ta urzedniczka miała rację ze nikt tego nie sprawdzi?

Gość .....iiii....
jeszcze nie było listopada 2012

Gość tak na szybko
przepraszam, w listopadzie 2011 oczywiście

Gość soldat de fortune
nie, dla nich liczy się ostatnie 18 miesięcy tylko po to czy przyznać Ci zasiłek czy nie

Gość azalka
dokładnie tak ja tez potwierdzam :)

dobre :) Urzędy Pracy to jedna wielka ściema. Tam nikt nikomu nie szuka pracy i wszyscy leją równo na wszystko...

Gość tak na szybko
dziewczyny to dlaczego one mnie pytały czy NIGDY nie pracowałam nawet na umowę zlecenie (a nie czy przez ostanie 18 miesięcy) i sie podpisuje taki świstek, ze nigdzie nie pracowałam a jak skłamię to jest to ścigane z jakiegoś tam artykułu. że niby odpowiedzialność karna jeśli skłamię...

Gość tak na szybko
ale przeciez z umowy zlecenie i tak się nie należy zasiłek a one pytały czy nie pracowałam NIGDY nawet na umowe zlecenie...

Gość tak na szybko
wiecie, w zasadzie bym się tym nie przejmowała bo to pewnie mało istotne tylko rozchodszi mi sie o ten światek który musiałam podpisac ze kłamanie grozi odpowiedzialnością karną...oni to jakoś sprawdzają? skoro nie to po co każą coś takiego podpisywać?

Gość maestro bum cyk cyk
ryzyko jest duże teraz za takie numery są wyroki do 5 lat bez zawieszenia może cię nie znajdą bo mają bałagan w dokumentacji ale lepiej dla ciebie by było abyś wyjechała jak najszybciej najlepiej spakuj się już teraz i jedź i niech potem ktoś ci dośle resztę potrzebnych rzeczy często zmieniaj miejsca zamieszkania! zmień wygląd! wiem co mówię, bo byłem w podobnej sytuacji :classic_cool:

Gość liuiuiui
przyznalas sie ze pracowlaas na czarno ? :O:D

Gość tak na szybko
tak, ona się nawet nie zdziwiła- powiedziała tylko że na czarno się nie liczy:D