Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rt6uit7i]y8

Nie wiem czy ten związek ma sens bo ona jest jakaś dziwna

Polecane posty

Gość rt6uit7i]y8

Pół roku temu kiedy związałem się z 19letnią dziewczyną myślałem że Boga za nogi złapałem.Miła, naturalna, śliczna, zgrabne ciało, fajny charakter.A dzisiaj ? nie wiem czemu ale ta dziewczyna jest głupia na całego :( dopiero dzisiaj zdałem sobie sprawę z jaką idiotką się związałem.Ulega łatwym manipulacją, kłamie mnie czasem mimo tego że za każdym razem kiedy to robi przeprasza i płacze że już nigdy tego nie zrobi.Dzwoni do mnie znienacka po czym ja oddzwaniam a ona mi gada "zadzwoń do mnie za 5min" i się rozłącza ;/ Zawsze jakieś drobne sprawy są dla niej ważniejsze niż ja.Jej mama jest alkoholiczką która żyje z kochankiem alkoholikiem, obydwoje piją i nie interesują się moją dziewczyną i jej rodzeństwem, robią to tylko wtedy kiedy mają w tym interes np trzeba pożyczyć pieniądze ode mnie, podwieźć gdzieś, skoczyć coś załatwić czy..kupić alkohol.Moja dziewczyna płacze przez nich robi awantury a później łatwo ulega manipulacji bo nagle jej mamusia z kochankiem kupują jej buty w pewexie i moja dziewczyna dzwoni i się chwali jaka jej mama i wujek są dobrzy że kupili jej buty a teraz zabrali ją na hot doga i (piwko)...No po prostu ręce opadają..Nawet przed chwilką miałem śmieszną akcję, gadaliśmy 15min przez telefon i mówię jej że będę kończył bo śpieszy się mi, muszę zajechać do babci coś zawieść, więc pożegnaliśmy się ja zabieram rzeczy wsiadam do samochodu bo jestem już spóźniony a moja dziewczyna dzwoni do mnie po 5 minutach i mówi normalnym tonem "kochanie co robisz" a ja mówię że jadę do tej babci z rzeczami a ona "tak sobie chciałam zadzwonić pogadać" Ja mówię przecież pięć minut temu rozmawialiśmy i powiedziałem Ci że jadę a ona " no ok, to pa" ....no po prostu masakra i tak wyglądają dni z moją laską.Jest seks, uczucie i masę fajnych chwil ale to mi nie wystarczy, chcę normalnego życia a z nią to życie wygląda bardzo dziwnie i sam już nie wiem.

Gość mamaciicieke
To jest dziewczyna z patologicznej rodziny, widać po zachowaniu i po tym co piszesz.Ma bardzo niskie poczucie wartości i wszędzie szuka akceptacji, będzie jej szukać nawet u kogoś kto ją mocno skrzywdził byle by tylko się podporządkować systemowi.Nie wiem jak patrzysz na ten związek ale wd mnie nie warto bo zniszczysz sobie.Też kiedyś byłem w takim związku i wciągnęli mnie w to wszystko tak że wylądowałem na psychotropach.Moja była dziewczyna pożyczała ode mnie kasę a dawała mamie i ojczymowi, olewała mnie, spotykała się z kolesiami, z koleżankami które chlały i ćpały.Na koniec usłyszałem że jestem chujem i mam spierdalać po dwóch latach dbania o nią i starania się żeby wyszła z tego bagna na prostą.Nie warto.

Gość ZA 12 MIN
pochodzi z dysfunkcyjnego domu, to rzutuje na jej osobowosc i wasz zwiazek

Gość ZA 12 MIN
no wlasnie o co chodzi z tym, Pewexem? nie wiedzialam, ze one jeszcze itsnieja :D

Gość rt6uit7i]y8
Jest u nas taki sklep coś alla Pewex z PRLu i jest tu masa tanich rzeczy.Nie dawno zabrałem swoją dziewczynę do miasta i chciałem jej kupić buty jesienno zimowe takie fajne skórzane na obcasie, kosztowały 110zł nie chciała za cholerę, robiła mi cyrki w sklepie i głupoty odwalała że aż wstyd mi było bo ekspedientki i połowa sklepu na nas patrzyła.Wyszliśmy pokłócenie i ja pojechałem do domu a ona do siebie.Za dwie godziny dzwoni do mnie jak by nigdy nic się nie stało i mi gada " kochanie mama z mirkiem kupiła mi nowe buty, jakie fajne za 17zł u chińczyka, musisz je zobaczyć koniecznie kocham cie wiesz ? jesteś moim cudem" i zachowuje się jak by nic się nie stało !!! Ja się staram to załagodzić przyjeżdżam a ona nagle humor zły i coś ją wkurwia i nie pasuje i znowu źle.

nie można jej skreślać za to, że jest z patologicznej rodziny i to wpływa na jej charakter. Dlaczego nie dać jej szansy? Wziąć za rękę, powiedzieć, że teraz my jesteśmy najważniejsi i pomóc. Być. Rozumieć. Rozmawiać. Jest dziwna, ale mozna przecież usiąść do stołu i pogadać, a przy okazji dowiedzieć się czegoś ciekawego o sobie

Gość a ty ile masz lat ?
jeśli jesteście rówieśnikami, to jesteście jeszcze dziećmi, można się tak bawić, bujać jeszcze parę lat, bo oczekiwania od szczenięcych sympatii są mniejsze niż oczekiwania w związku dorosłych ludzi, jeśli jesteś dorosłym mężczyzną to uciekaj od tej niestabilnej dziewczynki, świata nie zbawisz, z bagna jej nie wyciągniesz a sobie zniszczysz życie lub przynajmniej zmarnujesz parę lat

Gość do aseptyczny
ty wierzysz ,że po takich rozmowach wszystko zniknie jak za pomocą magicznej różdżki ? życie to nie bajka kolego. Nie wystarczy po prostu porozmawiać i będzie dobrze ... autorze jeżeli chcesz się poświęcić dla niej ,a istnieje spore ryzyko ,że twoje starania i wsparcie nic nie da ..

Gość ZA 12 MIN
aspetyczny a zagwarantujesz autorowi, ze nie spieprzy sobie zycia? moze chce miec spokojne zycie z normalna dziewczyna i nie chce ryzykowac, ze bedzie wieczna nianka dla niezrownowazonej psychicznie dziewczyny z patologicznej rodziny

Gość a ty ile masz lat ?
pól roku, to krótka znajomość, da radę łatwo ją zakończyć

ok, ale czy to jej wina, ze pochodzi z takiej rodziny? przecież ta "rozmowa" to nie tak, że dziś o 15.00 siadamy i gadamy to przenośnia trzeba codziennie rozmawiać, wplatać pytania między banały, trzeba nad związkiem pracować poza tym- musi mieć jakieś zalety skoro autor z nią jest

Gość ZA 12 MIN
"robiła mi cyrki w sklepie i głupoty odwalała że aż wstyd mi było bo ekspedientki i połowa sklepu na nas patrzyła." zerwij z nia. chyba, ze sam tez pochodzisz z dysfunkcyjnej rodziny i ciagnie cie do takich kobiet.

Gość rt6uit7i]y8
Ja jej nie skreślam przez to bo to się ciągnie od marca czyli od wtedy kiedy się poznaliśmy i zaczęliśmy być razem.Każdy dzień z nią tak wyglądał a ja na to przymykałem oko bo myślałem że to początki są ale dzisiaj mija prawie 8 miesiąc a to wszystko nie dość że się pogorszyło to jest na porządku dziennym.Staram się jej pomóc, robię co mogę ale ona nie daje sobie i nie chce dać sobie pomóc, mówi że mnie rozumie a jak przyjdzie co do czego to dalej robi i zachowuje się tak samo.Daję jej pieniądze żeby miała np sobie za co kupić w szkole jedzenie, na komitet, na ubezpieczenie.Ostatnio dałem jej 50zł żeby sobie kupiła tusz do rzęs i szampon i doładowanie i nic nie kupiła a dlaczego ? Bo mamusia pożyczyła od niej pieniądze na chleb i jedzenie a jak się później okazało dwie paczki fajek i flaszkę wódki, oczywiście moja dziewczyna jeszcze kryła mamę i kłamała nie że kasa poszła na jedzenie, ale to nie pierwszy raz bo już parę sytuacji takich było że dawałem kasę dziewczyna a ona zanosiła, mamie, wujkowi, babci, dziadkowi nawet cioci.

Gość ZA 12 MIN
nie to nie est jej wina. Ale to nie znaczy ze autor ma odgrywac Matke Terese i spaprac sobie zycie

Gość ZA 12 MIN
konsumpcjoniści raczej realisci. widzialam takie zwiazkii wiem, ze ciezko z takimi ludzmi. Strasznie trudno im sie zmienic. Jezeli chcesz miec dzieci i stworzyc im normalny dom, pelen milosci bez takich jazd - uciekaj i znajdz zrownowazona dziewczyne

...aaa.... to jest jeszcze poziom szkoły... to tym bardziej się nie przejmuj AZ TAK bo dziewczyny mają takie jazdy emocjonalne takie, inne- różne

Gość a ty ile masz lat ?
ekhem, ekhem, dajesz kasę tej dziewczynie na komitet w szkole i kosmetyki ???? szok i niedowierzanie ! nawet gdyby kasa poszła na te cele a nie została przepita, to przecież nie możesz utrzymywać obcej dziewuchy a właściwie jej rodziny, dała ci dupy i to cie zamroczyło, teraz jesteś dla nich zwykłym frajerem od którego można wyciągnąć kasę, ogarnij się chłopie i przerwij ten jawny wyzysk !

Gość kanciasta :)
porembana jest i tyle koniecznie innej szukaj :)

Gość ZA 12 MIN
maja takie jazdy? ja nie pamietam, zebym robila takie jazdy i zadna z moich kolezanek tez nie! nie robilysmy scen w sklpeie i nie krylysmy naszych rodzicow ktorzy wydali nasze pieniadze na fajki i flaszke :O

Gość rt6uit7i]y8
A co mnie w niej trzyma ? Nie wiem może to że jak jesteśmy sam na sam, leżymy w łóżku to słyszę od niej słowa których jeszcze nigdy od żadnej innej dziewczyny nie słyszałem ? Mówi mi że mnie kocha że jej zależy, że jestem żaden facet tak o nią nie dbał jeszcze, że chce ze mną być już i nie wyobraża sobie życia beze mnie, przeprasza mnie za to że pochodzi z patologicznej rodziny, przeprasza mnie za to że jest głupia i nie potrafi mi okazywać miłości, przeprasza mnie za to że jej mama pije, że jest taka a nie inna.To wszystko daje mi nadzieję że ta dziewczyna ma ciepłe serce ale po prostu była w takim środowisku wychowywana że nie wie co robić dalej.Po za tym jest bardzo inteligentna co mnie naprawdę dziwi, jest bardzo mądra i ma więcej w głowie niż jakieś puste lalki które skończyły magistra.

Gość ZA 12 MIN
ile masz lat autorze? moze prowo. ale troche zasmierdzialo cos z tym Pewexem

Gość do aseptyczny
autorze ty chyba sobie jeszcze nie zdajesz sprawy na co w życiu masz tak naprawdę wpływ. Świata nie zbawisz i jeżeli ona sama nie chce sobie pomóc to Ty jej na siłę nie pomożesz. Istotą tej całej przemiany jest to że ona SAMA musi chcieć. Chyba ,że chcesz ją przez całe życie prowadzić za rękę ;] to wtedy proszę bardzo

Gość a ty ile masz lat ?
jak można się dawać tak wykorzystywać ? być tak naiwnym ? kto tu kim manipuluje ? zostałeś urobiony na cacy, przejrzyj na oczy, ta panna potrzebuje tylko sponsora

tak, ale dziewczyny robią różne jazdy emocjonalne jak maja 15- 18 lat prawo natury a autor- też- bez urazy- jakiś niedopieszczony, potrzebuje "zabawy w miłość" i w imię tego ponosi koszty jak im tak dobrze to dobrze im tak

Gość ZA 12 MIN
"Mówi mi że mnie kocha że jej zależy, że jestem żaden facet tak o nią nie dbał jeszcze," to niekoniecznie milosc. to poczucie bezpieczenstwa, ze moze jezdzic na czyichs plecach i jest ktos kto znosi jej jazdy

Gość ZA 12 MIN
a twpja rodzina jak funkcjonuje autorze?