Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caroline 1986

Rosną mi włoski w miejscach gdzie chyba nie powinny?

Polecane posty

Gość caroline 1986

Mam kilka wloskow wokół brodawek, na brodzie kiesys mialam na szyi.Ale nie jest to nadmierne owlosienie jak u faceta tylko po kilka wloskow ktore jak wyrwe i tak odrastaja...czy to moze tez swiadczyc o zaburzeniach hormonalanych? zespolu policystycnych jajnikow?

Może to świadczyć o konieczności udania się do lekarza ;) Pewnie coś nie tak z hormonami

Gość Tak to moze byc
zespol policystycznych jajnikow .Ile masz lat ? Jesli jestes jeszcze mloda to odrazu zmieniaj diete na niskoweglowodanowa ,jesli chcesz miec dziecko .

Gość caroline 1986
bylam wczoraj u endokrynologa...mam porobic badania hormonalne a potem isc do endokrynologa-ginekologa na usg itp. mam 26 la ale jeszcze nie wspolzylam wiec nigdy usg nie mialam robionego :(

caroline..zapraszam na forum dziewczyny z hirsutyzmem... nie martw sie usg..skoro nie wspolzylas nie zrobia ci dopochwoowo tylko przez brzuch, a wiec spokojnie;)

Gość caroline 1986
a mozesz mi podac adres tego tematu?:)

Gość caroline 1986
juz wole taka urode niz chorobe hehe;)

Gość zbadać się zawsze warto żeby
się upewnić, czy to nie objaw choroby. Powiem Ci jednak, że też się martwiłam takim samym problemem - mam włoski wokół brodawek, kilka między piersiami, linie wlosków od pępka w dół i dość obfite łonowe (zachodzące na pachwiny). Kilka ciemnych na szyi i brodzie - które stale wyrywam. Poza tym - reszta owłosienia czyli np nogi czy ręce - w normie. Martwiłam się tym okropnie, też robiłam badania - wszystko w normie, ten typ tak ma - powiedział mi lekarz :) Po prostu w okresie dojrzewania hormony zaszalały, później wszystko wóciło do normy, ale pamiątka została :P. Dziś jestem zdrową kobietą po 30, mam dzieci, męża. Nigdy nie miałam dolegliwości związanych z hormonami czy tzw sprawami kobiecymi. Z niechcianymi włoskami po prostu nauczyłam się żyć - te które sie da wurywam pęsetą, te które mogę depiluję depilatorem albo kremem, lub golę

Gość zbadać się zawsze warto żeby
aha - na lato robię sobie depilację woskiem u kosmetyczki, która mnie oświeciła, że takie włosy to nie włosy. Ona "rwie" kobietom takie futra o jakich mi się nie sniło :p. Pracowała parę alt w Stanach jako kosmetyczka i powiedziała, że tamtejsze kobiety -całkiem zdrowe mają owłosienie masakryczne (szczególnie te o południowym typie urody) - czoła i policzki pozarastane meszkiem, owłosienie łonowe od pasa do kolan, itp Więc myślę sobie, ze jeśli jesteś zdrowa, to tymi kilkoma włoskami nie ma co się martwić - kosmetyka daje dziś mnóstwo możliwości

Gość caroline 1986
dzieki bardzo za odpowiedz i pocieszenie:) badania hormonow zrobie-waidomo i na udg tez pojde,zeby miec pewnosc ze nic sie nie dzieje,ale mam nadzieje ze bedzie dobrze:)

Gość Alka1055
tez mam troche wloskow wokol brodawek i nie uwazam, zeby to bylo dziwne.