Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huhahihuahi

czy kupujecie maluchom uzywana odziez?

Polecane posty

Gość Mamusiek
Ja ubieram i siebie i dzieci w lumpie mam jeden ulubiony-w czwartki po 1zl angielska odziez.super ciuchy markowe,niezniszczone.

Gość wymiary mojego ciałka
jak by nie było to np w HM tez nie wiecie kto i ile razy przymierzał np kurtkę która kupicie, wiec to żadna różnica gdzie kupujecie, tak czy tak prać trzeba :)

Gość Sarwe
Ja kupuję nieraz sobie i dzieciom coś w lumpeksie. Często można znaleźć naprawdę ładne rzeczy za niewielką cenę.

Używanych rzeczy nie kupuję, czasami synek donosi coś po synku mojej przyjaciółki. Jakoś nie mam przekonania do kupowania używanych rzeczy, zwłaszcza w lumpeksach. Tym bardziej, że wystarczy poszukać trochę i można znaleźć ciuszki dziecięce za przyzwoite pieniądze. Na przykład w tym roku kupiłam małemu ładną kurteczkę zimową Hi-Tec. Byłam zaskoczona, bo spodziewałam się, że więcej zapłacę za taką kurtkę.

Gość olk
W lumpie nie kupuje ale zdarzyło się odkupić od jakiej mamy z miejscowego forum ,wówczas umawiam sie na spotkanie i widzę co chce kupić a są to rzeczy zadbane ,często jako nowe ,tak o to kupiłam bluzę,kurtkę i dwie pary spodni nigdy nie kupiłabym butów .Nie gardzę lumpeksem ale nie mam jak i kiedy zajrzeć to jakiegoś fajnego,nawet w moim mieście dziewczyny wypisały gdzie może fajne rzeczy trafić ale trzeba przekopywać się przez tony ubrań .

Gość nie wyobrażam sobie tego
Kupuję-tyle że i dla siebie i dla dziecka i dla męża. Nie rozumiem czemu dla siebie nie a dla dziecka tak? Po urodzeniu przez jakieś 2miesiące dziecko miało tylko nowe rzeczy,a potem w miarę jak zaczęłam zakładać jakieś spodenki, bluzki to kupowałam też używane. Bielizna zawsze musi być nowa,podobnie buty. I do osoby wyżej-co znaczy,że dziecko nie musi mieć jakichś super butów? Ja za buty dla swojego płacę ok 200zł za parę,bo kupuję tylko skórzane. Właśnie dziecko MUSI MIEĆ PORZĄDNE BUTY!

Gość mamamamamamam
też spodziewam się dziecka. dla siebie nigdy nic nie kupiłam używanego - nie potrafię, nie lubię, nie mam czasu na szperanie po lumpeksach. dla dziecka najpierw, podobnie jak autorka, planowałam kupować wszystko nowe. w końcu dziecku nie będę żałować. niestety ceny ubranek mnie przeraziły. zaczęłam szukac na allegro i znalazłam pare fajnych ubranek na allegro. przekonałam się i obecnie 90% ubranek dla mojego dziecka to używane rzeczy z allegro - o wiele tańsze, niezniszczone, dobrej jakości. wolę kupić nawet używane ubranko ale dobrej jakości, niż jakiś badziew na przykłąd we wspomnianym przez kogoś pepco...

Gość Arleta mama jedynaka/
Kupuje używane ciuszki, na allegro, patrze jaki inne przedmioty sprzedaje- jakie rozmiary etc, gdy mam watpliwości że to jednak z lmpeksow nie kupuje. Nie zarabiam dużo do na reke 1.200zł :o wiec zwyczajnie nie stać mnie na drogie markowe ubrania. Jednak mam mozliwość kupić fajną kurtje dobrej firmy za 30zł to kupuje, uważam że to lepsze rozwiazanie niz zakup brzydkich i słabych ciuchów na bazarze. Ubrania zawsze piore, nie kupuje używanych butów, uważam ze to dobry sposób na fajne ubranie dziecka za niewielkie pieniadze.