Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

Czy to są dobre argumęty aby dostać podwyżkie?

Polecane posty

Witam! Jutro czeka mnie powżna rozmowa z BOSSEm. Bende walczeć o podwyżkie. Zacznę od początku, w czasach kiedy zaczynałam pracę najniższa krajowa wynosiła 1126 brutto. Ja na rękę dostawałam: W najgorszej sytuacji (zdarzało się to 3 razy w roku) 1050 w najlepszej (dwa razy w roku) 2000zł Średnio (pozostałe miesiące) 1500-1700 Ale w związku z kryzysem nie ma utargów co znaczy, że nie ma zarobków (płacone od utargu). I w tym roku moja pensja nie jest większa jak 1050zł. Czy dobrym argumentem będzie to, że najniższa krajowa wzrosła kilkukrotnie, a nasze zarobki nie? Czy to, że na umowie mamy najniższą krajową, ale nie zawsze ją dostajemy ma jakieś znaczenie?

pomóżcie bo jutro przesądny dzień, okaże się co dalej z moją przyszłością, albo sznur, albo bogactwo.

a tak powaznie to mam mature, jestem po ogólniaku i uwazam ze zarobki mam nie adenkwantne do wykształcenia.

Gość facecikkkkksii
liz mu huja liz huja ciagnij kutasa

to do doktora jak cos ci sie dzieje, ja nie pytam o autografie tylko o to jak dostac podwyzkie!! tłumoki bez szkoły

Ona tak specjalnie z ta ortografia. Dziewczyna lubi was troszke powkurzac. Wy szalejecie a ona siedzi przed monitorem i sie smieje.

Gość lolwkan
Zgodnie z kodeksem pracy,jeśli zmienia się kwota najniższej krajowej,pracodawca jest zobowiązany do wprowadzenia aneksu do umowy o pracę i wypłacania wyższego wynagrodzenia. Jeśli pracodawca pomimo zatrudniania Cię na pełny etat płaci mniej niż najniższą krajowa masz prawo podać go do Sądu Pracy bądź zgłosić do PIPu. No chyba,ze pracujesz na czarno wtedy jesteś w czarnej d...e

owszem to już mu mówiłam, ale on stwierdził, że premię daje nam pod stołem i zasłonił się tym, że może dawać mi najniższą krajową, ale jak będą utargi lepsze to bez premii. I co ja mam do gadania w teej sytuaci?

Gość lolwkan
Zacznijmy od tego,ze od 2012 roku najniższa krajowa wynosi na rękę około 1162zł więc juz Cię ładuje

hej w chodze bo drzoana mnie prosila a qrencz blagala bo bijt jwj nie pisze bawet blagala zeby jako kto inny wejsc

ja wiem, ale tak jak mówie, powiedział, że jesli nie pasują mi takioe warunki to może je zmienić tak, że będę miała najniższą krajową, ale nic poza tym. I co ja mogę zrrobić??

Gość Esma500
wypierdalać

własnie posłuchaj esmy pincet. Ale zobacz ta to dopiero uboga, pincet złotych zaranbiac... a ja narzekam.

nic nie pamietam. Jesli chodzi o inne kwesty to nie słucham ciebie, ale w tym musze ci przyznac racie.