Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

Czy to są dobre argumęty aby dostać podwyżkie?

Polecane posty

Gość lolwkan
Powoli..na poczatku napisałaś,że :"Czy to, że na umowie mamy najniższą krajową, ale nie zawsze ją dostajemy ma jakieś znaczenie? " Ma to ogromne znaczenie! Jak mozesz nie reagować na to,ze dostajesz mniej niż Ci się należy?? Co z listą płac? Podpisujesz,że otrzymałaś 1162zł podczas gdy faktycznie bierzesz mniej? Facet Cię rolule! Jest to argumrnt przemawiający na twoją korzyść. Postrasz g...a,że albo da Ci podwyżkę,albo podasz go gdzie trzeba.

Listę płac podpisuje, chociaz nie wiem bo nie c zytam, ale pewnie tak. w tym roku już pięć razy nie dał mi najniższej krajowej, ale są też takie miesiące gdzie jest więcej. I tak jak pisałam wczesniej- on dał mi do wyboru, albo płacone od utargu, czyli może się zdarzyć, że będzie poniżej krajowej, albo stała stawka czyli najniższa krajowa. Jakby były lepsze utargi to wiadamo, że wole mieć płacone od utargu, ale w przypadku gdzie jest słaby miesiąc to mi się nie opłaca. i jak tu dojść do porozumienia. Jak go zastrasze to albo bedzie mi dawał tylko najniższą każdego miesiąca albo mnie zwolni.

Gość fanga
dzoanka daj linka do bloga, mialas dodowac nowe posty , tfoja fanka

fanusiu kochana wybacz, ale mam tera tyle problemów 3fiel5.bloog.pl nteraz z jagienką planujemy nakręcic film, w rolach głównych żona, dziwki i nóż. będie duzo emocji.

Gość ..Esma500
Merytoryczne zasoby wiedzy wynikające ze zdywersyfikowanych kierunków wykształcenia (prawie matura-w planach studia?) oraz praktyczne doświadczenia z ponad dwu letniego stażu pracy na zróżnicowanych stanowiskach upoważniają i predyscynja mnie do ubiegania się o podwyżkę

co??? CO ty z encyklopedii przepisałaś? Studii nie planuje bo to dla nieuków.

Gość fanga
Esma500 ja pieodle co ty gadasz ;/

Gość kiła i mogiłAAAAA
jak jest żyć za 1050 zł netto? dla mnie nie do wyobrażenia

Gość lolwkan
No to jeśli podpisujesz liste płac z kwota 1162zł to niestety nie masz dowodów,ze płaci Ci mniej. Nie wiem jednak dlaczego upierasz się przy bzdurnym argumencie,że są miesiące kiedy płaci Ci więcej i wtedy się wyrównuje. W takim układzie,który panuje u was normalnym byłoby jeśli dostajesz PODSTAWĘ co miesiąc plus premia,jeśli jest lepszy miesiąc. Nie ma czegoś takiego,że płaci Ci mniej bo innym razem bedzie więcej. Masz w umowie podstawę to ja dostajesz czy szef ma kase czy nie,jesli nie ma to niech zamknie interes.

Gość fanga
ja zyje za 300 zł, za wynajeie pokoja płace 600 zł, do tego interent, kasa na dojazdy , konto w teleofniu. A zaznaczam ze mam tylko 1000.

Gość lolwkan
Jeśli nie potrafisz zadbać o to co Ci się należy to jak chcesz przekonać krętacza do podwyzki??

lolwkan, ja się nie upieram ja Ci tylko mówię co on mi mówił kiedy chciaŁAM DOSTAĆ chociażby najniższą i jak wyskoczył do mnie z w/w propozycją to nie miałam wyjścia. Dlatego pytam jak to zrobić, żeby podwyższyć podstawę i nie stracić premii która czasem się zdarza.

nie wiem jak, właśnie nie mam pojęcia, bo podejrzewam, że on zastraszy, że więcej jak 1100 nie da i na tym się skonczy. Ja jestem gotowa do zwolnienia, ale jagienka mnie blokuje, bo ona nie.

Gość fanga
nie dzoanna, ja sama jestem , mam faceta ale wiadomo ze od niego nie biere kasy, wiec mi zostaje to 300 a czasem mniej ;/ gdtbym nie musiala wiekszej czesci kasy płaicc za mieszknie to spokonie za 1000 bym wyzyła

a co tam nie bedziesz brac od chlopa, bierz od tego jest, a jak nie to go do ołtarza i nie bedziesz sie martwic.

Gość fanga
dzoanna a masz jakas inna prace na oku ? co zorbisz jak cie zwolni albo zwolisz sie sama

Gość kiła i mogiłAAAAA
ja - choć swej pracy NIE LUBIĘ!!! pracuje w robocie gdzie szef ciągnie za uszy do HR'u by podpisać aneks do umowy o podwyżce, kwartalnej premii, czy nie kwartalnej a uznaniowej - a jak usłyszy że nie miałeś/miałaś czasu pójść podpisać aneksu - drze się w niebogłosy że n się stara o premie dla nas a my go olewejszyn totalus mam to szczęście że moim szefem jest wyluzowany Holender ale pracy nie cieprie

Gość lolwkan
Powiedz mu,że pracujesz już dłuższy czas,wywiązujesz się z obowiązków i masz w planach wreszcie sie ustatkować jednak za te śmieszną kwotę,którą dostajesz co miesiąc nie jestes w stanie nawet niczego wynając :p Nie mam pojecia no.. na litośc go weź ;) jak nie poskutkuje po dobroci to chyba nie warto przedłuzac z tym Panem współpracy i powoli szukać czegoś lepszego.

Gość fanga
a tam do outarza pierdolisz , za młoda jestem na mesza jeszce nie ten wiek.

u nas podwyzki i premie nie są na papierach, bo musiał by więcej do zusu płacic.

jak za młoda jak akurat. zobacz ja młodizutka, ładniutka, mądrzuka i wszytsok naj a męża mam, trza sobie umieć radzić w zyciu.

ale on wie, że mam dom i męża, wie też że opłat mam więcej niż mojej wypłaty, to jego argumęt jest taki, że on sam nie ma na opłaty i doklada do biznesu.

Gość fanga
to nie pracuj tam taka moja rada, jak masz mensza tym bardziej masz dom wszytcko , nalezysz do elity, wiec posiedz w domu i poszukaj czegos lepszego